מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבנית אוכלאתי01/03/2009
שלום , ביתי בת חודשיים וחצי כמעט ולאחרונה התחילה להיות ממש בעייתית באוכל היא כמעט ולא מסיימת מנות היא אוכלת חצי מנה 60 מל ואת היתרה צריך ממש כמעט להכריח אותה, גם אחרי לילה שלפעמים היא ישנה גם 7 שעות שהיא מתעוררת ורוצה לאכול אותו סיפור מסיימת 60 וזהו לא רוצה עוד ממה זה יכול לנבוע ? האם זה יכול להיות קשור לסוג האוכל ? אוכלת סימלאק אדוונס אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הדר ירדני03/03/2009שלום אתי,
בגילה צריכה לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום. כלומר אם למשל שוקלת 5 ק"ג צריכה לאכול 600 כל היום.
אז עשי חישוב כמה אוכלת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדים קריםאודליה01/03/2009
שלום רב, בני בן חמישה וחצי חודשים והוא מצונן, משתעל הרבה ועם הרבה ליחה מה שלא מאפשר לו לישון הייטב בלילה. רציתי לדעת, במה כדאי להשתמש על מנת להקל עליו, במכשיר לאדים קרים או חמים? במידה ואשתמש בקרים, האם חייב להפעיל בו זמנית גם רדיאטור? בשל ימי החורף... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאודליה
ד''ר הדר ירדני02/03/2009שלום אודליה,
אין תשובה חד משמעית.
אני אישית מעדיפה קרים.
כדאי להפעיל חימום במקביל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל לביתיאסתר01/03/2009
שלום רב לביתי התינוקת נערכה ספירת דם בעקבות מחלת חום ספירת הדם הייתה תקינה וההמוגלובין היה 12.1 (שזה תקין) 3.5 חודשים לאחר מכן בערך בגיל שנה וחודש נערכה בדיקת דם נוספת להמוגלובין ללא קשר לשום מחלה הבדיקה הראתה 10.7 ירידה משמעותית בזמן קצר . כרגע נוטלת ברזל 3 CC פעמיים ביום. שאלותי : מה הסיבה לירידה הקיצונית ? האם רק תזונת התינוק או שמא טלסמיה שמאוד נבהלתי שקראתי כאן בפורום ? שאלה אחרונה עד היום כמעט בקבוק שלם אני מוהלת בתחליף חלב מטרנה האם זה בסדר ? אבקש תשובתך לשאלותי אני לא רגועה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשולה
ד''ר הדר ירדני02/03/2009שלום שולה,
לא הבנתי את השאלה האחרונה.
בכל אופן אני לא רואה סיבה להבהל. יש לתת מעט יותר ברזל לעוד 3 חודשים ולבדוק שוב. טלסמיה לא נראית לי הכיוון.
כלכלה מגוונת, קצת ברזל ואין מה לדאוג קרוב לוודאי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לתינוק שמלאו לו 6 חודשיםדנה27/02/2009
שלום, כמה ירקות כתומים לכל היותר ניתן לשים במנת אוכל לתינוק בן 6 חודשים?ואם אפשר לתת לו כבר בטטה?ומרק עוף טחון אם אפשר כבר בשלב זה או עדיף להמתין? אציין שהתחלנו לפני 3 ימים מוצקים ועד כה בשתי המנות האחרונות אכל כ-7 כפיות {גזר וקישוא}. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני28/02/2009שלום דנה,
לאט לאט. מומלץ להתחיל כל ירק לחוד 3-4 ימים לראות שהכול טוב, לעבור לאחר, ואם מתקבל לשלב.
התחילי בהדרגה. ולאט לאט תוסיפי, בטטה, עוף, ועוד.
אין בעיה כמה כתום. ככל שמגוון יותר טוב יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיים אדומותמרינה26/02/2009
הבן שלי 4.5 חודשים , כבר חודשיים יש לו לחיים אדומות כמעט כל הזמן . במיוחד שהוא נמצא במקום שיש מזגנים או מקום לא מאוורר (לדוגמה באוטו) , לאחרונה שמתי לב שזה קורה גם בחוץ שיש שמש , גם בבית בערב שאין מזגן . אני מורחת לו קרם לחות לפנים לתינוקות , אבל זה לא עוזר ... התופעה חוזרת כל הזמן . האם יש טיפול לזה ? האם יש מקום לדאגה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למרינה
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום מרינה,
נשמע כמו יובש.
לא להילחץ, לשמן, ולא צריך יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לכל תגובהשני26/02/2009
התניוק שלי בן חצי שנה אני מניקה ולאחרונה גם פירות ירקות ודייסה לפני השינה. ועם כל זה הוא מתעורר בלילות לפחות 4 פעמים. אני מותשת. לא חם לו לא קר לו ולא גזים ולא שיניים. הוא פשוט רעב. מה לעשות? נתתי דייסת סולת של מטרנה וזה לא משביעה אותו.יש לציין שהוא תינוק די גדול ושוקל 8.5 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום שני,
על פי משקלו צריך לאכול מעט יותר מ 1,000 מ"ל ליום. האם אכן?
לא נראה לי שרעב. אבל נסי אכן לתת בקבוק מלא של דייסה לפני השינה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיה (?!?)קרן26/02/2009
ערכתי ספירת דם לילדי בן השנה, ובמעקב טיפת חלב ביקשו ממני לברר עם רופא ממה נובעת האנמיה שלו(כשהיא עומדת על 10.6). אמרו לי לשאול רופא אם מדובר בטלסמיה. (אגב, אני אנמית מחוסר ויטמין B12). הערכים לגבי טלסמיה שראיתי במאמרים באינטרנט היו - כמות ה- MCV וה- MCH. הערכים של ילדי הם: MCV = 78 MCH = 25.2 האם לפי התוצאות האלה חלילה מדובר אכן בטלסמיה?!? תודה רבה על תשומת הלב. קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום קרן,
האם קיבל ברזל בעקביות?
לשם אבחון טלסמיה יש בדיקה שעושים ונקראית המוגלובין אלקטרו פורזה. האם יש סיפור משפחתי?
בדרך כלל הסיבה היא שילוב של אי מתן ברזל עקבי וכלכלה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ירדני -
קרן26/02/2009שלום ד"ר ירדני... הוא קיבל בעקביות ברזל (מלבד פעמים אחדות, כשהיה ממש חולה ו"מושבת") . אני משתדלת לכלכל אותו באדיקות באופן בריא - מבשלת הרבה אך, הוא הרבה פעמים סירב לאכול מוצקים באופן "מלא", כשלא ויתרתי והייתי מוסיפה לו דייסות ואכן זה גם מתבטא במשקלו, הוא מאד בריא במשקלו ובהחלט נראה מוזן היטב. כשסירב לאכול מוצקים, הרבתי בפירות, לחם ומנות תמ"ל כשכ"א כוללת 240 מ"ל. האם קיים קשר בין התוצאות הנוכחיות לבין זה שחלה בדלקת ריאות וברונכיטיס לפני כשלושה שבועות? (וחודש לפני כן בוירוס מעיים שהוביל להתפתחות אותה ברונכיטיס). כשהרופאה שלו ראתה את ספירת הדם, היא לא אמרה לי כלום על התוצאות. האם לדעתך לפי הערכים האלה קיימת רמיזה לטלסמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב..
קרן26/02/2009אין סיפור של טלסמיה במשפחה. רק אני אנמית מחוסר ויטמין B12. אף פעם לא בדקו אצלי טלסמיה או משהו בסגנון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקרן
ערכים אכן מעט נמוכים אבל קשה לדעת.
יש צורך בבדיקה נוספת אותה ציינתי.
גם אם כן, זה מיינור בלבד.
אכן, אנמיה יכולה להיות תופעת לוואי של מחלה לאחרונה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באנטיביוטיקה כן או לא....נגה25/02/2009
שלום ילדתי בת 1.7 בריאה בד"כ, סובלת כעת מנזלת שיעול כאב גרון וצמיחת שיניים ביום ראשון ושני בערב עלה לה חום 37 -38 ובהמהלך היום תפקדה כרגיל ביום שלישי בצהריים - אתמול - עלה החום ל 39 היום בבוקר כבר לא היה חום ושוב פעם חום גופה נע בין 37-37.6 ביקרנו אצל רופאה מחליפה שהמליצה לנו לתת לה מוקסיפן כי היא פוחדת שתתחיל לפתח ברונכיטיס וזאת על סמך חשד לצפצוץ קל בריאה השמאלית עדיין לא נתתי לה את הטיפול, כעת ערב ונראה שהחום שוב במגמת עלייה אך עדיין לא מגיע למצב הדורש התערבות. האם אני יכולה לחכות? האם אכן רצוי לתת אנטיביוטיקה במצב שכזה? נ.ב לא נלקח משטח גרון =
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנגה
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום נגה,
טוב שלא נלקח משטח גרון. דלקת לע חריפה חיידקית אינה שכיחה לפני גיל 3 שנים.
מוקסיפן אינו טיפול בברינכיט אלא בדלקת ריאות.
לא הייתי ממהרת לטפל. אנטיביוטיקה אינה טיפול בחום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפת איבר מין דבוקהזהר25/02/2009
תינוקת בת 8 חודשים נולדה עם שפת איבר המין שבחלקה דבוקה, הרופא נשים נתן לי משחה אסטרוגנית למריחה.זה לא עזר. ההמלצה כרגע היא להפרדה כירוגית , מה האלטרנטיבות לטיפול במקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזהר
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום זהר,
באם המשחה לא עזרה הרי שיש לשקול הפרדה כירורגית.
הליך קל וקצר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכלאולגה25/02/2009
שלום רב, בני בן חמישה חודשים וסובל מריפלוקס לא חמור שמשתפר על הזמן אבל פולט תמיד. הוא עולה טוב במשקל ומתפתח יפה. בחודשיים האחרונים היו לו שש ארוחות של 190 מ"ל כשבמהלך היום תחילה היו מרווחים של שלוש שעות והוא התחיל להגדיל לארבע שעות ואפילו לדלג על ארוחה אחת. שמתי לב לאחרונה שהוא נשאר רעב אחרי האוכל כמו כן קשה לו לסחוב לארבע שעות והוא מתעורר יותר בלילה. אפשרתי לו לאכל כמה שהוא רוצה ארוחה אחת והוא סיים בקבוק של 260 מ"ל עד הסוף פלט יותר אחריו והחזיק מעמד בדיוק ארבע שעות. האם לאפשר לו לאכול ארוחות כאלו? או להגביל אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום אולגה,
אינני יודעת כמה שוקל אבל בגילו מקובל לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום.
אפשר להסמיך את הארוחות בעזרת דייסה. גם יביא לשובע וגם יפחית פליטות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נוספתשירלי24/02/2009
שלום ד"ר הדר, בני בן 6.5 חודשים לא מוכן בהשום פנים ואופן להכניס ירקות לפיו מה עושים??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום שירלי,
אכן בעיה.
מנסים כל פעם שוב. בבקבוק, בכפית, עם קצת תבלינים...
הבן שלי בן 24 אינו אוכל ירקות בשום צורה עד היום למרות כל מאמצי...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לירקות???יפעת24/02/2009
שלום, התחלתי לתת מוצקים לבני בגיל 5 חודשים. למעשה טעימות. נתתי לו בטטה, גזר, סלק ודלעת. במקביל התחילה לו פריחה על העור בפנים ובצואר. אני חושבת שהפריחה אולי החמירה כשניסיתי לתת לו עגבניה. אבל נתתי פעם אחת, כמה כפיות. ניסיתי את כל מה שיכולתי לעשות לגבי הפריחה, ובסופו של דבר הורדתי את המוצקים. כשהיה בן חצי שנה, שוב ניסיתי. ושוב התחילה פריחה. הוא הגיב מאד חזק, עד שהומלץ לי ע"י הרופאה לשים לו משפחה שמכילה סטרואידים. הפסקתי עם המשחה..והפריחה חזרה. הרופאה אמרה שצריך לחזור למשחה. זה לא נראה לי הגיוני. ובנוסף, לא נראה הגיוני שתינוק יהיה רגיש לירקות מבושלים. היום לראשונה נתתי לו תפוח והוספתי גזר. הוא פשוט האדים!!!! מהר מהר שמתי את המשחה. אני רוצה לציין שהנקתי הנקה כמעט מלאה עד גיל 3-4 חודשים. ומאז מידי פעם הוא מנשנש את השאריות, אבל בד"כ לוקח בקבוק. בנוסף, אני משתמשת באבקת כביסה מיוחדת לתינוקות ללא ריח, הסבון שלו ללא ריח על בסיס שומני. (אני לא מציינת שמות, כיוון שאני לא גרה בארץ). החלפתי לו את הפורמולה לפורמולה אנטי אלרגנית (חלבון חלב שעבר הידרוליזה). בקיצור, אלרגיה לכתומים? זה הגיוני? תודה... יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפעת
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום יפעת,
אני תמיד ממליצה להתחיל כל דבר לחוד למספר ימים, אח"כ משהו אחר ורק אחרי זה לערבב. מונע אי וודאות לגבי הרגישות כן או לא.
בהחלט מוזר, והייתי, אם בכלל, מנסה שוב כל דבר לחוד, אבל במשך היום כשיש שירותי רפואה בהישג יד.
כדאי גם לפנות לאלרגולוג שינסה לעשות טסטים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בפה לבת 4 חודשיםמירב24/02/2009
שלום! ביתי בת 4.5 חודשים. הרופא איבחן אצלה פטריה בפה ונתן לה דקטרין אורל ג'ל. לאחר 8 ימים שאנחנו מורחים לה את זה, אין שום שיפור. היא בוכה כל היום, מתקשה לאכול, היא הפסיקה לינוק ממני בכלל, ואני נותנת לה חלב שאוב בבקבוק, אך היא מצליחה לאכול רק 45-60 כל פעם. אני כבר מיואשת והסבל שלה הוא בלתי נסבל... ממש בוכה כל היום בלי הפסקה כמעט...התקשרתי לרופא אבל הוא לא התרגש מזה. אני אקבע אליו תור נוסף לבדיקה, אבל האם יש לכם המלצה לטיפול אחר שאני צריכה לבקש? טיפים למשהו נוסף שאני יכולה לעשות בבית? או כיוון אחר שצריך לבדוק? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום מירב,
פטריה לא כואבת!!!
אז צריך לחפש סיבה אחרת או שזו לא פטריה.
כדאי להבדק ולא ברור לי ממה ולמה הרופא לא מתרגש?
אין סיבה לכאבים ובטח לא לאי יכולת לאכול.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מותרים לאכילה לתינוקתקרן24/02/2009
בתי בת 7 חודשים וכרגע היא אוכלת פירות (אגס בננה תפוח) וירקות טחונים בבלנדר(תפו"א או בטטה,קישוא,גזר או דלעת) שאלתי היא האם אני יכולה להוסיף סלרי לתפריט הירקות שלה ואם כן באיזה אופן:האם אפשר לסחוט את הסלרי למיץ ולהוסיף למרק? או לבשל את הסלרי עם שאר הירקות ואז להוציא אותו מהמרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
שתי השיטות טובות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזל ושנת לילה שהתקלקלהעדי24/02/2009
תודה על תשובתך המהירה בנושא התהפכות מלפני מס' ימים. יש לי שאלה מתחום שונה הפעם. ביתי בת 5 חודשים ושבוע פלוס. מגיל חודשיים היא התעוררה פעם אחת במהלך הלילה לאכול ולאחר מכן מיד נרדמה והשכבנו אותה לישון. מגיל 4 חודשים הפסיקה פתאום לקום במהלך הלילה וישנה לילה רצוף. בכך היא פספסה ארוחה, אך תוך ימים ספורים השלימה את החסר במהלך היום. (היא ניזונה מסימילאק). לעיתים כשהייתה מתעוררת בלילה, לרוב הייתה מצליחה להרדים את עצמה בעזרת מציצת אצבעות וללא עזרתינו. עד גיל 4 חודשים פלוס עוד סבלה מקוליק ולכן דחיתי את מתן הברזל. לפני כ- 10 ימים, בגיל 5 חודשים, התחלתי לתת לה ברזל ולאחר יומיים ממתן הברזל בפעם הראשונה היא החלה לקום בלילה ואינה מצליחה להירדם. יש לציין כי במהלך היום ולקראת שנת הלילה אנו מרדימים אותה בידיים. לרוב לאחר 10 דקות היא נרדמת. מאז שהחלה לקבל ברזל ולהתעורר לוקח לה המון זמן להרדם גם בידיים. מזה כשבוע היא מתעוררת כל לילה ומתקשה להרדם גם בעזרתינו. אתמול היא לא נרדמה במשך שעתיים של נסיונות הרדמה בידיים. בשלב כלשהו החלה לבכות בכי היסטרי של עייפות ובסוף נרדמה על הידיים ואז העברנו אותה לעריסה. ברור לי שאנו צריכים להרגילה להרדם לבד ולא על הידיים, אך אנו כל הזמן דוחים זאת. האם יש קשר בין מתן הברזל ליקיצות הלילה? מה יכולה להיות הסיבה ליקיצות? מה ניתן לעשות? יש לציין, כי כשהיא קמה בלילה לא ניכר שהיא רעבה או שמשהו מציק לה, שכן כשהיא קמה היא קוראת לנו ע"י העלאת טונים, אך אינה בוכה. הבכי, אם בכלל, מגיע רק לאחר נסיונות הרדמה ממושכים והוא בכי של עייפות. מס' פעמים כשהתעוררה שמעתי גזים, אך אינם מלווים בהתפתלויות או בבכי כמו הקוליק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום עדי,
ראשית כדאי לכם מאד ואפילו ממחר להתחיל להשכיב אותה לישון במיטה. יתכן בהחלט שהיקיצות קשורות גם הן בשיטת ההרדמה הלא נכונה.
יתכן ויש לה גזים. לא יודעת מתי אתם נותנים את הברזל אבל אולי כדאי לתת בבוקר ולפצל לפעמיים ביום. אפשר מספר ימים לתת תכשיר נגד כאבים.
לא להוציא מהמיטה בלילה!!!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)