מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמיD התייעצותיונית08/07/2011
שלום
קבלתי היום את תוצאות בדיקות הדם
vitamin D25(oh) 16
מטופלת כיום באקטונל פעם בחודש ומידי יום סידן פלוס D
200 יחב"ל, לכמה אני צריכה להעלות את כדורי הסידן על מנת להגיע לרמה נכונה של ויטמין D?
תודה רבה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמיD התייעצות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/07/2011שלום !
1) לא ברור על איזה יחידות של רמת ויטמין D מדובר.
2) אין צורך להעלות מינון של סידן כאשר מדובר בחוסר ויטמין D .
3) כל שינוי תרופתי ( כולל ויטמין D) צריך להיות רק דרך רופא מטפל תוך כדי מעקב ולא דרך פורום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לטפל ?ענת27/06/2011
שלום רב,
אמי בת 83. לאחרונה עברה צילום לגילוי אוסטאופורוזיס ואכן מצאו שיש לה 2.7 בצד אחד של האגן ו-1.7 בצידו השני. מהי דרגת החומרה של ממצאים אלה ומה ניתן לעשות כדי לעכב את התהליך ? האם במקרים מסויימים ניתן לשפר את המצב ?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לטפל ? - תגובה
ד``ר שרי טל03/07/2011אין אפשרות לתת בפורום יעוץ אישי. באופן כללי אם לאשה בת 83 יש אוסטיאופורוזיס יש צורך לתת טיפול מתאים לפי מצב בריאותה ומחלות הרקע שלה. הטיפול באוכלוסיית הקשישים חשוב היות ואוכלוסייה זו מועדת לנפילות ולשברים ובטיפול מתאים ניתן להפחית את הסיכון לשבר. יש צורך להפנות את אמך לייעוץ אישי והתאמת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוסשרונה26/06/2011
שלום לך,
לאחרונה אובחנה אצלי מחלת האוסטאופורוזיס. אני מטופלת בתרופה פרוטלוס. השאלה שלי היא מתי עלי ליטול את התרופה. האם משנה אם אני נוטלת אותה בבוקר או בערב
תודה מראש
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטלוס - תגובה
ד``ר שרי טל03/07/2011את הפרוטלוס יש לקחת במרחק של לפחות שעתיים מארוחה. רצוי לקחת את התרופה לפני שנת הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציום סנדוז או ויטה קאל+Dשקד25/06/2011
* האם יש הבדל בין לקיחת קלציום סנדוז (טבלית המתמוססת במים) לבין כדורי סידן ויטה קאל+D? האם יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הספיגה ו/או המרכיבים? (בלי קשר לויטמין D אותו אני לוקחת גם בנפרד).
* שמתי לב גם שבטבליות המסיסות יש סוכרוז- האם זה פוגע באיכותם או יכול להזיק לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום סנדוז או ויטה קאל+D - תגובה
ד``ר שרי טל03/07/2011הסידן מופיע בטבליות בצורת מלחי סידן. שתי הטבליות יעילות ובטוחות באותה המידה, יש המעדיפים טבליה לבליעה ויש שמעדיפים את המתמוססת. אם ישנה עצירות כתופעת לוואי לויטה קאל, ניתן לנסות את הקלציום סנדוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הסוכרוז המוסף לקלציום סנדוז?
שקד03/07/2011האם עדיף להימנע בגלל זה או שבכמות המוספת אין לו שום השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים ואקטונלשרה כהן22/06/2011
שלום!!!
כיצד ניתן לדעת מה הסכונים שלי לשברים,
אם אני מפסיקה לתקופה מסויימת את האקטונל
עד לאחר טיפול השתל בשן?
אני נוטלת את האקטונל כ- 10 חודשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ואקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/06/2011שלום !
הסיכון שלך אמור לדעת רק רופא שהמליץ על טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן לאחר טיפול כימימן מרגלית21/06/2011
לפני כ3 שנים חליתי בסרטן השד עברתי טפול כימי והקרנות היום אני מקבלת כדור כל יום בשם ארימדקס .לאחרונה בבדיקה של צפיפות העצם התגלה ירדה בצפיפות העצם וקבלתי אקטומל פעם בחודש . האם יש קשר בין הטיפולים לירידה של צפיפות העצם והאם יכולה התרופהלגרום לי כחולה אונקולוגית לנזק כל שהו .תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן לאחר טיפול כימי - תגובה
ד``ר שרי טל22/06/2011לא ציינת את גילך. באופן כללי ישנן קשר בין הטיפול בארימידקס לירידה בצפיפות העצם. הטיפול באקטונל אינו יכול לגרום לך נזק כחולה אונקולוגית. בנוסף לטיפול באקטונל יש צורך בד"כ לקבל תוספי סידן וויטמין D. פעילות גופנית גם היא תתרום להצלחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטומלאהובה אשכנזי20/06/2011
בשל בעיות צפיפות העצם קבלתי את כדורי האקטומל "פעם בחודש" אני בת 67
בעיכרון אשה בריאה היום לקחתי את הכדור הראשון לשאלתי: עד מתי עלי לקחת את הכדורים הללו, (מקופ"ח קבלתי 3 כדורים בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטומל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/06/2011רופא שממליץ על טיפול אמור להסביר לכמה זמן הוא ממליץ על טיפול.
טיפול באקטונל הוא בדרך כלל טיפול ממושך למספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטה-תופעות לוואיציפי דגן16/06/2011
שלום רב.אימי בת 75 ,קיבלה עירוי תוך ורידי לפני כחודש.האם יתכן שתופעות לואי שהתלוננה עליהם כגון-כאבי שרירים,חולשה ועייפות יופיעו גם לאחר חודש מיום הטיפול?אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה-תופעות לוואי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/06/2011שלום !
תופעות לוואי מאקלסטה ( כאבים, חום נמוך) בדרך כלל מופעים מייד לאחר הטיפול .
במקרה שלך רצוי לבדוק סיבות אחרות לכאבים וחולשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בבקשהאורה16/06/2011
שלום רב,
אני בת 54.
בבדיקה שערכתי אתמול נמצא אוסטופורוזיס -3.5
בשנה שעברה בבדיקת צפיפות העצם היה -2.8
בשנה שעברה הרופאה המליצה לי על ספורט, סידן +ויטמין D+ בקבוק מלא אחת לחודש ויטמין D בייבי.
הקפדתי אחר מה שאמרה הרופאה ובכל זאת יש ירדה משמעותית, המצב החמיר.
איזו תרופה מומלץ לי לקחת ע"מ לעצור זאת?
אני מבינה כי זה מצב בלתי הפיך. האמנם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בבקשה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/06/2011לא ניתן לתת ייעוץ וירטואלי לגבי איזה טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס מתאים לך.
ההחלתה לגבי טיפול מתבצעת לפי נתונים קליניים ומעבדתיים.
לכן יש להתייעץ או עם רופא מטפל או להגיע למרפאה מטבולית בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים ואקטונלשרה כהן16/06/2011
שלום,
אני נוטלת אקטונל כ- חצי שנה,
עכשו אני אמורה לעשות טיפול שניים המצריך שתל,
רופא השניים ביקש להתייעץ עם רופא לגבי (שתל ואקטונל)
האים יש צורך להפסיק לתקופה מסויימת עד גמר טיפול השתל?
אודה לך מאוד עם תעזרי לי בנושא, רופא משפחה שלי שמכיר אותי לא נמצא הארץ.
תודה מראש
על העזרא
שרה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ואקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/06/2011שלום !
את צריכה להתייעץ עם רופא שהתחיל לך טיפול באקטונל.
השאלה : האם סיכון שלך לשברים הוא יותר גבוה מאשר סיבוכים נדירים בזמן ההשתלה.
במידה וסיכון לשבר הוא לא גבוה, ניתן להמתין עם טיפול באקטונל עד גמר השתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל ושתלים
שרה כהן21/06/2011לד"ר גלוריה
הרבה תודות על תשומת הלב והתשובה,
אך שאלה נוספת איך אני יכולה לדעת את הסיכונים שלי לשברים?
אם אני מפסיקה לתקופה מסויימת את האקטונל,לטיפול השתל של שן.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הנושא החם ויטמין Dרותם12/06/2011
ראשית תודה על התשובה,
אך לא הבנתי מה מומלץ, עד עכשיו לקחתי לפי הנחיותיו של רופא המשפחה 6 בקבוקים של ויטמין D (ללא סידן), עקב רמה נמוכה שנמדדה (4>), בטרם התחלתי לקחת פרדניזון (הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים לא יותר וסיימתי איתם כבר).
האם עליי להמשיך לקחת את הויטמין D או שהכמות של הששה בקבוקים מספיקה?
האם סביר שהרמה חזרה לנורמל או שסטרואידים פגעו בכך?
האם לקחת עכשיו סידן במקום ויטמין D?
האם יש מקום לחזור שוב על הבדיקה? (גם אם אני כרגע על סטרואידים)
ושאלה אחרונה האם גם לאימורן השפעה על ויטמין D וסידן?
תודה רבה שוב ומתנצלת על ריבוי השאלות.
מצרפת את השאלה המקורית + התשובה:
שלום רב,
אני בת 26. סובלת ממחלה אוטואימונית (כנראה לופוס- אך עדיין האבחנה אינה חד משמעית).
ביצעתי בדיקת ויטמין D התוצאה יצאה 4> (כאשר הטווח מתחיל מ- 30). לאחר קבלת התוצאה (כחודש אחרי), התחלתי לנטול פרדניזון 20 מ"ג במשך חודש, ועכשיו אני כבר חודש עם 15 מ"ג, ולא יודעת מתי ארד שוב.
הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים של ויטמין D (הוא המליץ לטפטף את כל הבקבוק ולקחת את התרופה אחת לשבוע- כלומר אני לקחתי את התוסף אחת לשבוע).
האם זה מספיק?
האם עליי לעשות בדיקות נוספות לראות שאין כבר חוסר ולראות שהויטמין חזר לרמה תקינה?
מה ההתנהלות עם חוסר ויטמין D ונטילת פרדניזון?
תודה רבה,
שלום !
טיפול בפרדניזון גורם למשק הסידן "שלילי" (מוריד ספיגת סידן ומעלה הפרשת סידן עם שתן). לכן חשוב מאוד להקפיד על צריכת סידן לפחות 1200 מג ביממה.
כמובן בלי ויטמין D , הספיגה של סידן פחותה מאוד. לכן צריך להמשיך בהנחיות שנתן רופא משפחה ולחזור לביקה של ויטמין D בדם בעוד 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הנושא החם ויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/06/2011קודם כל עם כל ריבוי השאלות שלך נראה לי שאת צריכה להיות במעקב יותר צמוד של רופא המטפל.
טיפול בויטמין D הוא לא במקום סידן. בדרך כלל צריך לקחת כדורי סידן במקביל אם אין הנחיות נגד.
גם טיפול בויטמין D ממשיכים כל הזמן במינון תחזוקה . המינון נקבע בהתאם לרמת ויטמין D בדם.
אימורן לא משפיע על משק סידן ווטימין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמיכל11/06/2011
שלום,רציתי לדעת אם לאקלסטה אין תופעןת לוואי של כאבי שרירים או עצמות,כמו שיש באקטונל או פוסאוונס?(אני מטופלת באקטונל חודשי כעת, כי פוסאוונס עשה לי כאבי שרירים או עצמות)לצעי גם האקטונל גורם לי לכאבים דומים.מה לעשות?האם אקלסטה ללא תופעה זו?מה לקחת בלי שיכאב לי? תודהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/06/2011גם טיפול באקלסטה יכול לגרום לכאבים. כאבים בדרך כלל מתחילים סביב הטיפול במשך מקסימום שבוע ימים ועוברים עם אקומול או לבד.
לגבי תרופה אלטרנטיבית לביספוספונטים יש לפנות לרופא מטפל ולשקול טיפול בהתאם לניתונים קלניים ומעבדתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק אקטונל ?אילנה11/06/2011
שלום
אמא שלי בת 82 ונוטלת אקטונל פעם בשבוע (היא לא זוכרת בדיוק לפני כמה שנים התחילה, היא חושבת שיותר מ-6 שנים).
לאחרונה נודע לה שמסוכן להשתמש בתרופה הנ"ל הרבה שנים.
רופאת המשפחה שלחה אותה לבצע בדיקת צפיפות עצם ואלה התוצאות:
ירך 2.7 -
עמוד השדרה 2.0-
אמה 4.2-
הרופאה אמרה שאפשר להפסיק לקחת אקטונל לאחר כמה שנים כי הגוף אגר רזרבה מהתרופה והוא משתמש ברזרבה אם לא ממשיכים לבלוע את התרופה .
מה דעתך ? האם אמא יכולה להפסיק את התרופה ? (והגוף ישתמש ברזרבת האקטונל שאגר במשך השנים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להפסיק אקטונל ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/06/2011שלום !
כדי לענות על שאלתך יש לבצע הערכה עד כמה הטיפול היה יעיל במשך שנים האלו. זאת אומרת להשוואת בדיקות צפיפות העצם, לבצע הערכה קלינית של גורמי סיכון וסיכון לשברים.
לא ניתן להפסיק או להחליף טיפול רק על סמך בדיקת צפיפות העצם אחרונה ומשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלם ואקטונלאיריס10/06/2011
אמי נוטלת אקטונל כשנה וחצי. לפני כן נטלה אוויסטה. לאחרונה עברה טיפול שיניים מקיף והושתלו 5 שתלים-לסת עליונה.
האם עליה להפסיק את האקטונל מחשש לדחיה-עברו 6 חדשים מההשתלה ללא כל סימני דחיה.
אמי הינה מעל גיל 80
במידה ומומלץ להפסיק האם יש תחליף לאקטונל שאותו ניתן לקחת למרות השתלים?
בברכה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלם ואקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/06/2011אם היא כבר עברה השתלה , אין שום סיבה להספיק טיפול באקטונל.
הטיפול לא גורם לבעיות דחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוניםאלי08/06/2011
ניתן לשבור עצם גם ללא תאונה או נפילה, כך מעצמו ? אם אין בעית עיכול, עדיף לקחת אקטונל על פני אקלסטה ? ספורט עדיין אפקטיבי לגבי בנות 75 , למניעת שברים ? גיל 75, טיפול בפוסלן לא עוזר ויש החמרה, מה לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכונים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/06/2011שבר ללא חבלה נקראה "שבר פתולוגי" וצריך לערוך בירור סיבות לכך ( מחלה גרורתית לעצמות, טיפול ממושך בביספוספונטים ....)
אין הוכחה שטיפול באקלסטה יותר יעיל מאקטונל מבחינת מניעת שברים
התעמלות לבניית העצם עוזרת בכל גיל ובעקר בגיל מבוגר. מטרה היא לשפר מסת השריר ומניעת נפילות.
אם פוסאלן לא עזר, יש לבצע בירור סיבות לכך ולדבר עם רופא המטפל על אופציות טיפוליות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)