מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטונלמיכל22/05/2011
שלום דוקטור , רציתי לדעת אם לאקטונל יש תופעת לוואי שהעצמות או המפרקים עלולים לכאוב,ואם כן האם זה רק בימים הקרובים לנטילת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/05/2011שלום !
אקטונל וגם פוסאלן יכולים לגרום לכאבים בעצמות סביב נטילת כדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםמיכל21/05/2011
שלום,רציתי לדעת מה ההבדל בין פוסאוונס לבין אקטונל?
האם יש תופעות לוואי לאקטונל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/05/2011שלום !
פוסאוונס, הוא ביספוספונט (פוסאלן) עם תוספת של ויטמין D ונטילת פעם בשבוע.
אקטונל, הוא גם ביספוספונט , ללא תוספת של ויטמין D , אך נטילת פעם בחודש .
כמובן גם לאקטונל יש תופעות לוואי די דומות לפוסאלן ובעקר קשורות למערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאירית19/05/2011
אני בת 53 כשלוש שנים ללא מחזור לפי בדיקת דם בגיל המעבר.לא נוטלת הורמונים.
סובלת בחודשים האחרונים מכאבים בגוף.
זה החל מכאב בזרוע וכתף ימין וב-us התגלה דלקת וקרע חלקי בגיד,אח"כ החל כאב גם ביד שמאל ובאגן הירכיים המתבטא בכאב באגן בעיקר בצד ימין וקושי במעבר מישיבה להליכה ולעיתים קושי בהליכה.
בבדיקות דם לדלקת פרקים לא נמצאו ממדדי דלקת גבוהים אך נתן לי פרדניזון בגלל הכאב
והיה שיפור לא רע.
בבדיקת צפיפות העצם נרשם שיש אוסטאופורוזיס.
ע"ש מותני 4-L2 יצא שסטיית התקן משיא מסת העצם הממוצעת היא -1.7-
צוואר ירך שמאל יצא 2.6-
צוואר ירך ימין יצא 2.7-
התחלתי לאחרונה ליטול סידן וויטמין די שהוא מאוד מאוד נמוך אצלי.
מה אומרת בדיקה זו והאם יתכן שמכך הכאב שיש לי בעיקר באגן ומה הטיפול?
מה הספורט המומלץ במצב זה?
תודה רבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/05/2011שלום !
כאבים שאת מתארת נשמעים ככאב ראומטי ויש לפנות לרופא ראומטולוג.
חוסר ויטמין D יכול להסביר צפיפות העצם נמוכה ואולי חלקם גם כאבם בשרירים, אך לא כאבים בפרקים ודלקת.
במידה ואת ממשיכה טיפול בפרדניזון, יש להתחיל גם כן טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס ( כמו פוסאלן או אקטונל) במקביל עם טיפול בויטמין D וסידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסאוונסמיכל17/05/2011
ראיתי בעלון של הפוסאוונס שיש תופעתלוואי של כאבי שרירים או עצמות.אני לוקחת את התרופה כבר 5 חודשים.יש לי כאב בשרירים מאז תחילת הטיפול.האם יש סיכוי שהגוף יסתגל והכאב יחלוף או שזה מצב קבועוצרי לקחת תרופה אחרת?אני בת 55 ומחזור הפסיק לי לפני חצי שנה.אני לא רוצה תופעות אחרות שיתגברו ,(כמו גלי זיעה או גלי חום)תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסאוונס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/05/2011קודם כל יש לבדוק האם את חייבת טיפול בכלל.
דבר שני, תפסיקי טיפול ותראי מה קורה עם כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באקטונלאורנה17/05/2011
בהמשך להודעתי הקודמת מציינת שלוקחת כדורי סידן קרבונט פעמיים ביום
הרופא הפנה אותי לאינדוקרינולוג לבחינת לקיחת אלקלטה זריקה אחת לשנה
האם כל סוגי הכדורים גורמים לכאבי שרירים חזקים שלמעשה הם און אן אוף עד נטילת הכדור הבא ושוב חוזר חלילה.כך שיוצא שכמעט שאין הפסקה בכאבים ובלילה לעיתם קצת יותר.
ניסיתי להפסיק את הכדורים לשבוע ושמתי לב כשמגיע היום שאמורה הייתי לקחת את הכדור יש כאבי עצמות ושרירים האם זה שייך
יש מצבים שיש כאבים גם אם מפסיקים את הכדור לתקופה קצרה?
ואם עדיין יש כאבים בעצמות גם לאחר מס ימים או עם הפסקה קצרה של נטילת התרופה יכולה להיות סיבה אחרת ?
מאד מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/05/2011אם קיים חשד שכאבים נגרמים ע"י טיפול באקטונל, יש להפסיק טיפול לתקופה ולבדוק האם כאבים נעלמים. במידה וכאבים ממשיכים, יתכן והם לא קשורים לאקטונל ויש לחפש סיבה אחרת.
יש לציין שאם הכאבים נגרמים ע"י אקטונל, אותם כאבים יכולים לקרות גם תוך כדי טיפול בפוסאלן וכמובן באקלסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופונייה וכאבי עצמותאורנה17/05/2011
שלום רב
שמי אורנה גילי 42
לפני כשנה אובחנתי באוסטופנייה כנראה קשה, התחילו טיפול של אקטונל 35 מג. פעם בשבוע.
לאחרונה כאבים בעצמות ברגליים בידיים שלא עוברים גם כמה ימים אחרי נטילת האקטונל ובלילה חזקים יותר.
בעברי מחלת צליאק.
אני שומרת רמת המוגלובין טובה.
שאלתי האם כאבים בעצמות הם חלק מהמחלה ? או שמצריכים בדיקות .
השתמשתי במקסיבון 70 מ"ג לפני כן והיו גם תופעות כאלו.
אודה לכם על תשובה
אני מפוחדת מאד ומדמיינת דברים קשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופונייה וכאבי עצמות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/05/2011שלום !
קשה לתת יעוץ וירטואלי כאשר מדובר במקרים לא שיגרתיים כמו מחלת צליאק, גיל צער וצפיפות העצם נמוכה.
אני יתכן ולא הייתי ממליצה טיפול פעיל בגיל צעיר עם הערכים בטווח של אוסטאופניה לפני בירור מלא (חוסר ויטמין D , סידן...) וטיפול בגורמי סיכון אם קיימים.
שנית, הטיפול בביספופונטים יכול לגרום לתופעות שאת מתארת.
אני ממליצה בשלב זה להפסיק טיפול באקטונל ולהגיע למרפאה מטבולית בצורה מסודרת עם כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר PSTor16/05/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם אכן יש תועלת בשימוש במכשיר PST שהומלץ לי כחולת אוסתאופורוזיס על ידי רופא (ובהרבה כסף...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר PST - תגובה
כמה שידוע לי, המכשיר משתמשים בוטרינריה לטיפול בכלבים עם בעיות בהליכה (דלקת בפרקים , בעית סחוסים).
כמובן אין שום קשר בשימוש במכשיר וטיפול נגד אוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דישראלה14/05/2011
לדוקטור שלום רב
עאני נוטלת ויטמין ד עקב חוסר גדול, מרגע שהתחלתי לקחת ויטמין ד התחיל לי עצירות
מה עושים,?
בתודה ימית
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין ד - תגובה
טיפול בויטמין D לא גורם לעצירות.
לעצירות יכולים לגרום או כדורי סידן או עליה רמת סידן בדם בעקבות טיפול בויטמין D .
יש לפנות לרופא מטפל ולבדוק רמת סידן בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שריריםמיכל14/05/2011
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם פוסאוונס 70 עלולה לגרום לכאב שרירים,והאם זה יכול לעבור אחרי תצי שנה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שרירים - תגובה
פוסאלן יכול לגרום לכאבים בעצמות, פרקים ולא בשרירים.
הכאבים בדרך כלל בהתחלת הטיפול וסביב נטילת כדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהkora11/05/2011
מה ההבדל בין פוסואלן לאויסטה אסור לי לקחת פוסואלן עקב אכלזיה מה הפתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/05/2011שתי תרופות מעקבות פירוק העצם, אך פוסאלן הוכח כמונע שברים גם בעמ"ש וגם בירך, כאשר אוסטה רק בעמ"ש.
אכלזיה - הנחיה נגד מוחלטת לטיפול בפוסאלן.
כדי לקבל פתרון יש להגיע למרפאה מטבולית להערכת המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלנדרונטלאה11/05/2011
בעקבות צפיפות עצם של 2.6 - ו- 3 -ע"ש קיבלתי לקחת אלנדרונט 70 שבועי.רציתי לדעת מה ההבדל בין תרופה זו לאקטונל ואיזו עדיפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנדרונט - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/05/2011שלום !
שתי תרופות (אקטונל ואלנדרונט) מאותה קבוצה של ביספוספונטים.
הם מעקבים פירוק העצם. יעילות התרופות די דומה.
הבדלים : בתדירות נטילת כדורים (פעם בחודש - אקטונל, פעם בשבוע-אלנדרונט),
פוסאלן קיים עם תוספת של ויטמין D ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות העצםאסתר08/05/2011
שלום,
אני בת 51 עדיין מקבלת מחזור.
נטולת כדורי ברזל וחומצה פולית וגן 2 כדורי ויטמין D 400 עקב מחסור (התגלה בבדיקת דם)
תוצאות בדיקת צפיפות העצם:
אוסטאופניה ערך T בין 1 - 2.5 - סטית תקן.
אוסטאופורוזיס: ערך T נמוך מ- 2.5 - סטית תקן.
עמוד שידרה
צפיפות העצם הממוצדעת של חוליות 4L - L2 - 1.210
% מהממוצע של שיג מסת עצם בצעירות - 100
% מהמוצע של גיר הנבדק - 110
הירכיים
צפיפות העצם בצואר הירך 0.894
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות - 91
0.7- (מינוס) T SCORE
% מהממוצע של גיל הנבדק - 103
0.8- (מינוס) T SCORE TOTAL HIP
ברצוני לדעת באם אני צריכה ליטול כדורי סידן, ומה משמעות הבדיקה לגילי.
אציין שגובהי 165 (ירדתי ב- 3 ס"מ) ומשקלי 52 ק"ג.
עושה פעילות גופנית (פילאטיס) 3 פעמים בשבוע.
לא אוהבת מוצרי חלב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות העצם - תגובה
אני שוב מסבירה שלא ניתן לתת הסברים על מספרים בלי לראות צילומים.
לפי מה שאת כתבת, צפיפות העצם בטווח התקין.
סידן וויטמין D מומלץ לקבל כדי לשמור על מסת העצם גם לאחר הפסקת מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות העצם
אסתר16/05/2011האם ממצאי הבדיקה שרשמתי מצריכים טפול תרופתי?
אציין שלאמי יש אוסטופורזיס - ולכן נטייתי לקחת סידן (באם הממצאים מצדיקים זאת).
אשמח לשמוע דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/05/2011החלטה לגבי טיפול מתבססת על ההערכת לגבי סיכן לשברים ולא תמיד קשורה לתוצאות של צפיפות העצם.
סידן - זה תוספת מזון שעוזר למנוע אוסטאופורוזיס.
לא חייבים לקבל כדורי סידן במידה והצריכת סידן בדיאטה מספקת (1200-1500 מג ליממה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דדן05/05/2011
שלום
מה עדיף -טיפות ויטמין ד 1000 ליום או קפסולות שעשיות משמן דגים?400
כי מתפלא שהטיפות שהן מוצר כימי האם יכולות להחליף שמן דגים או את השמש ?
2)אם מומלץ טיפות האם לוקח שלוש ארבע טיפות ביום בארוחה , יכול להספיק לשלושה ארבע ימים קדימה ?(לקבל 1000 ליום)
3) האם מצטבר כמו ב12
4)האם לוקח ויטמין ד כדאי ב"כז להחשף לשמש להגברה קבלת הויטמין .
או הספיגה מהכדור או מהטיפות מספקת הויטמין ד ללא צורך בשמש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין ד - תגובה
אין הבדל מבחינת הספיגה בין טיפות וכדורים.
חשוב לקבל מינון יומי שהומלץ.
ניתן לקחת טיפול כל יום, או לקבל כל המנה שבועית פעם בשבוע או מנה חודשית - פעם בחודש.
שיזוף עוזר ליצרית ויטמין D , אך צריך לקחת בחשבון סיכון לסרטן עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורי פוסאלן במשך שניםnocturnal04/05/2011
אימי נוטלת כדורי פוסאלן במשך שנים, האם יש מגבלת זמן על לקיחת כדורי פוסאלן פעם בשבוע?
ואם אכן השימוש בהם לא רצוי לתקופה ממושכת של זמן, אילו כדורים אחרים עשויים להיות יעילים עבור אוסטאופרוזיס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורי פוסאלן במשך שנים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/05/2011קיימת מידע על בטיחות טיפול בפוסאלן לתווך של 10 שנים.
האם ניתן להפסיק טיפול או לשנות ניתן לגיד רק לאחר הערכה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בבקשה תשובתך. שאלתי אורטופדשאלה02/05/2011
בקשר לחוסר בויטמין D משמעותי ממושך בגילאים 15-28 .
הוא רוצה לשלוח לבדיקה של העצמות. לא יודע מה לעשות..
הוא ראה את הרמה הנמוכה של הויטמין D .
הוא אמר שגם בגילאים האלה בגלל זה יש אוסטיאופורוזיס ,אוסטיאופניה אוסטיאומלציה. ויכול להיות שזה נגרם אפילו בגיל צעיר.
עוד נאמר
רככת היא מחלה של עצמות הנמצאות בגדילה (ולכן בילדים עד גיל 18) הביטוי שלה הוא קודם כל בכך שאין התגרמות של לוחיות הגדילה.
אצל מבוגרים אין כבר לוחיות גדילה ואז כשיש חוסר ויטמין D ממושך מופיעים כאב עצמות חולשת שרירים קריבניים כאבי שרירים ואף התפתחות של דפורמציות בשלד עקב התרככות של העצמות. יש סיכון מוגבר ללקות בשברים ללא חבלה ממשית ( שברים פתווגיים ) .
האם לדעתך יש צורך לבצע את הבדיקה לעצמות ? זה נכון מה שנאמר ? צריך לבדוק עצמות דחוף ?
התלונות הם כאבים בגוף. וההשערה היא שזה בגלל הויטמין D הנמוך שאולי עשה נזק.
תודה על ההכוונה והעזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר בבקשה תשובתך. שאלתי אורטופד - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/05/2011שלום !
חוסר ויטמין D , הוא לא סיבה לביצוע צפיפות העצם !!!!
קודם כל מטפלים בחוסר ויטמין D .
צפיפות העצם מומלץ לבצע רק כאשר קיים סיכון מוגבר לשברים להערכת מצב הבסיסי. או לפני תחילת טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס כדי לעקוב על יעילות הטיפול בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין , איך הוא ידע
שאלה04/05/2011אם קיים סיכון מוגבר לשברים ללא בדיקה של צפיפות עצם ?
איך הוא בכלל ידע אם נגרם בשל רמה נמוכה ומחסור ממושך של ויטמין D : אוסטיאופורוזיס ,אוסטיאופניה אוסטיאומלציה ללא בדיקה של צפיפות עצם ?
הרי חוסר ויטמין D ממושך זה גורם לאלו ..
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)