מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטונל והורמוניםיפה05/06/2011
תודה על תשובתך האם התרופה אקטונל חודשי אינה על בסיס הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל והורמונים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/06/2011תרופה אקטונל לא קשורה להורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסאהרון04/06/2011
בבדיקת צפיפות העצם התגלה כי בע"ש 2.6- l4=-3.1
בצואר הירך ימין 2.6-
שמאל 2.5-
קיבלתי אלנדרונט 70 מ"ג פעם בשבוע
אני לוקח את התרופה חודש ימים.
בימים אחרונים יש לי כאבים בפרקים ברגלים ובמרפקים ודקירות שעוברות מהגב לחזה.
רציתי לדעת האם יש קשר לכדורים שאני לוקח.
האם יש תופעות לוואי לתרופה כפי שציינתי.
תודה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/06/2011תופעות שאתה מתאר יכולות לקרות בחודש הראשון של נטילת טיפול בביספוספונטים.
תנסה להפסיק תרופה לשבועיים ותראה מה קורה עם כאבים.
ניתן להחליף אלנדרונט לאקטונל , אך יש סיכוי טוב שגם תרופה אחרת תגרום לאותה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לא הורמונלייפה04/06/2011
שלום שמעתי באחת מתכניות הבוקר על שימוש בתרופה לאוסטאופורוזיס לא על בסיס הורמונלי אודה לכם אם תאמרו לי על איזו תרופה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לא הורמונלי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/06/2011שלום !
נכון להיום כל הטיפולים לאוסטאופורוזיס הם טיפולים לא הורמונלים, פרט לטיפול בפורטאו שהוא הרומון PTH .
קשה לי לגיד על איזה תרופה שמעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנושא החם- ויטמין Dרותם04/06/2011
שלום רב,
אני בת 26. סובלת ממחלה אוטואימונית (כנראה לופוס- אך עדיין האבחנה אינה חד משמעית).
ביצעתי בדיקת ויטמין D התוצאה יצאה 4> (כאשר הטווח מתחיל מ- 30). לאחר קבלת התוצאה (כחודש אחרי), התחלתי לנטול פרדניזון 20 מ"ג במשך חודש, ועכשיו אני כבר חודש עם 15 מ"ג, ולא יודעת מתי ארד שוב.
הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים של ויטמין D (הוא המליץ לטפטף את כל הבקבוק ולקחת את התרופה אחת לשבוע- כלומר אני לקחתי את התוסף אחת לשבוע).
האם זה מספיק?
האם עליי לעשות בדיקות נוספות לראות שאין כבר חוסר ולראות שהויטמין חזר לרמה תקינה?
מה ההתנהלות עם חוסר ויטמין D ונטילת פרדניזון?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנושא החם- ויטמין D - תגובה
טיפול בפרדניזון גורם למשק הסידן "שלילי" (מוריד ספיגת סידן ומעלה הפרשת סידן עם שתן). לכן חשוב מאוד להקפיד על צריכת סידן לפחות 1200 מג ביממה.
כמובן בלי ויטמין D , הספיגה של סידן פחותה מאוד. לכן צריך להמשיך בהנחיות שנתן רופא משפחה ולחזור לביקה של ויטמין D בדם בעוד 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רותם05/06/2011ראשית תודה על התשובה,
אך לא הבנתי מה מומלץ, עד עכשיו לקחתי לפי הנחיותיו של רופא המשפחה 6 בקבוקים של ויטמין D (ללא סידן), עקב רמה נמוכה שנמדדה (4>), בטרם התחלתי לקחת פרדניזון (הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים לא יותר וסיימתי איתם כבר).
האם עליי להמשיך לקחת את הויטמין D או שהכמות של הששה בקבוקים מספיקה?
האם סביר שהרמה חזרה לנורמל או שסטרואידים פגעו בכך?
האם לקחת עכשיו סידן במקום ויטמין D?
האם יש מקום לחזור שוב על הבדיקה? (גם אם אני כרגע על סטרואידים)
ושאלה אחרונה האם גם לאימורן השפעה על ויטמין D וסידן?
תודה רבה שוב ומתנצלת על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מוקדםאביטל03/06/2011
שלום
רציתי לדעת אם יש אבחון מוקדם לירידה בצפיפות העצם, ואיפה עושים את הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מוקדם - תגובה
האבחון מוקדם לירידה בצפיפות העצם הוא ביצוע בדיקת צפיפות העצם.
צפיפות העצם עושים בדרך כלל במכון MOR או ביחידות לצפיפות העצם בביתי חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין די בזריקהדניאלה02/06/2011
שלום,
אני סובלת ממחסור בויטמין די (ערך 20) שנשאר כמו שהוא, למרות לקיחת תוסף בטיפות במשך למעלה משנה.
האם קבלת זריקת ויטמין די תספג יותר טוב ויכולה לשפר את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די בזריקה - תגובה
בארץ לא משתמשים בזריקות של ויטמין D .
גם אם קיימת בעיית ספיגה, מעלים מינון של ויטמין D עד שהרמה תחזור לנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניה ותוספת סידן וויטמין Dרונית01/06/2011
בבדיקת צפיופות עצם שבצעתי יש שינוי לעומת בדיקה קודמת מלפני 4 שנים - אוסטיאופניה
קשה יותר.
בחודשיים האחרונים התחלתי טיפול בויטמין D בטיפות: 3 טיפות + סידן קרבונט.
בצעתי גם בדיקות מעבדה
TSH - 2.98
CORTISOL 8 AM(B) -581
PTH INTACT - 54
בדיקה אימונולגיה - תקינה
כמיה בדם:
CA CALCIUM (B) - 9.4
MG -MAGNESIUM (B)- 2.1
כמיה בשתן:
CREATININE (U) @$ H- 1.1
CALCIUM(U) -24 H- 155.4
MAGNESIUM(U)24H - 132.6
URINE VOLIUME- 1400ML
כמיה בדם
CREATINIE - 0.8
EGFR - גדול מ -60ML...
יתר בדיקות כמיה בדם תקינות
ויטמינים:
VITAMINE D 25 (OH) - 17
שאלותי:
האם עלי להמשיך לקחת את הסידן קרבונט וויטמין D או לשנות?
אם לשנות? למה? האיזה מינון?
האם עלי לבצע בדיקות נוספות?
תודה
CITRAT/CREATININE(U)- 682MG/G CREEAT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה ותוספת סידן וויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/06/2011רמת ויטמין D נמוכה.
לא ברור באיזה יחידות בוצעה בדיקה, לכן לא ניתן לדון על דרגת החוסר של ויטמין D .
לכן צריך להמשיך טיפול לפחות 2000 יחידות ליממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית05/06/2011היחידות של בדיקת ויטמין D - NG/ML
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dטובה ידידיה30/05/2011
אני בת 71 ובעשר השנים האחרונות קיבלתי טיפול נגד אוסטרופורוזיס תחילה כדור יומי של פוסאלן אח"כ כדור שבועי ולפני שנה קיבלתי עירוי כי הכדורים לא השפיעו עלי כבר טוב (בעבר סבלתי מאולכוס והכדורים גרמו לי לכאבים בוושט) כשהוצע לי לקבל עירוי נוסף ביקשתי התיעצות עם מומחה שאכן המליץ על הפסקה, אבל בגלל רמה נמוכה של ויטמין די (16) הכפיל לי את הכמות שהרופאה שלי המליצה, כך שהיום אני לוקחת 2000 יח' ויטמין די ליום. ל-3 חודשים עם המלצה לעשות אח"כ בדיקות. השאלה שלי אם לכמות כה גדולה של ויטמין D יש גם תגובות שליליות לגוף . אני לא לוקחת שום תרופה נוספת. תודה, טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/20112000 יחידות של ויטמין D ,הוא מנון מינימלי שהומלץ לטיפול בחוסר ויטמין D .
אין הרעלה בויטמין D במינונים כאלה וגם במינונים יותר גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה לירידה במסת העצםאבי27/05/2011
אני בת 41, בבדיקה שביצעתי לצפיפות העצם נודע לי שאני נמצאת בתחום הערכים של נטייה לירידה במסת העצם (התוצאה היתה 1.2-).
יש לציין שאימי וסבתי סובלות מבריחת סידן, כך שאני מניחה שזה תורשתי.
האם כדאי לקחת כדורים או ויטמינים מסוימים כדי לטפל
בבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה לירידה במסת העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2011המלצות כלליות לשמירת מסת העצם: התעמלות, דיאטה רבת סידן ,שמירת רמת ויטמין D תקינה, בדם, לא לעשן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרקות העצםגבי26/05/2011
אני גבר בן 67 ובבדיקה של צפיפות עצם נמצא אוסטאופורוזיס קשה
תוצאה של בדיקת איסוף שתן מראה 40 מיליגרם ל 24 שעות .
כאשר הנורמה בטופס מוגדרת בין 0 ל300 .
האנדוקרינולוג קבע כי ישנה התפרקות של העצם ועלי ליטול כדור risedronate-sodium אחת לחודש .
האומנם זהו מצב של פרוק העצם ?
מהם ערכי הבדיקה במיליגרמים המצביעים על פרוק העצם ?
בברכה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרקות העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2011"פירוק העצם" הוא כוונה להאוסטאופורוזיס וסיכון מוגבר לשברים.
האבחנה מתבצעת לא לפי מיליגרמים אלא לפי ירידה ב- T SCORE יחסית לגברים צעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל אחת לחודשצהלית25/05/2011
אינני יודעת אם זה אקראי, אימי נטלה פוסלן במשך תקופה ארוכה והכל היה בסדר,
כאשר נטלה אקטונל ,לאחר כשבועיים היו לה סחרחורות בפתאומיות נפלה ואיבדה את הכרת. נלקחה לביה"ח התיצבה והכל היה תקין, לבינתיים חלף חודש והגיע הזמן ליטול את האקטונל ואמא שוב לא חשה בטוב , קוצר נשימה ואף נזקקה לחמצן, החלטתי להפסיק לה את האקטונל ותודה לאל הכל בסדר,
ידיד סיפר לי שאימו נפלה ואבדה את הכרתה התעיינתי לסיבות...
מסתבר שגם היא החלה ליטול אקטונל אחת לחודש בדיוק שבועיים לפני.
האם כדאי בכל זאת לחזור לפוסלן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל אחת לחודש - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2011אם הטיפול בפוסאלן היה יעיל ולא גרם לתופעות לוואי, אין שום היתרון בהחלפת אותו לאקטונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופניה קלהחנה25/05/2011
בת 53 . 5 שנים לאחר סרטן שד.
תוצאות בדיקת צפיפות עצם:
ע"ש:T SCORE -0.1 . צפיפות עצם 1.205 . אוסטופניה קלה L1-L2
ירכיים:T SCORE ימין: -0.8 שמאל.-0.8 ירידה גבולית מפעם קודמת
הערת רופא :צפיפות בעמוד שדרה נמוכה
ויטמין D-25 נמוך
האם מצב זה מחייב טיפול?
נוטלת פמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופניה קלה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2011מצב זה מחייב טיפול בגורמי סיכון ,כמו חוסר ויטמין D , דיאטה דלה בסידן או עישון.
יש לקחת בחשבון שטיפול בפמרה גם נחשב כגורם סיכון לירידה בצפיפות העצם, לכן דרוש מעקב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ואוסטאופניהעומר23/05/2011
שלום,
אני בן 22. לפני מספר חודשים בבדיקת צפיפות עצם נתגלתה אצלי אוסטיאופניה (קלה, אני חושב) - ערך ה-Z (או ה-T?) בבדיקת עמוד השדרה בגב התחתון היה 1.1-. בדיקת צפיפות העצם בירך היתה תקינה.
אתמול התחלתי ליטול כדורי רואקוטן לצורך טיפול באקנה. שכחתי לספר לרופא העור על עניין האוסטיאופניה (לא חשבתי על זה בכלל).
האם בגלל האוסטיאופניה שיש לי צריך להמנע, או לשקול להמנע, מנטילת רואקוטן (שההחומר הפעיל בו, איזוטרטינואין, הוא נגזרת של ויטמין A)?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ויטמין
בוני25/05/2011אני בת65 ןשנים לא נחשפתי לשמש.ואכן בבדיקה התגלה ויטמין ד נמוך.האם זה בהכרח קשור לאוסטואופרוזיס?אני פעילה,הולכתהרבה ורוקדת וגם מתעמלת.חוששת ללכת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן ואוסטאופניה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/05/2011אין קשר בין טיפול בראוקוטן וממצאים בצפיפות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר28/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאומיכל23/05/2011
שלום,
רציתי לדעת באילו מקרים מומלצת התרופה פורטיאו?האם כדאי לקחת אותה כשרק מתחילה בעיית צפיפות(יש לי -2.3 מינוס בעמוד שדרה ואני מקבלת פוסאוונס שבועי).תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/05/2011שלום !
תרופה רשומה לטיפול באוסטאופורוזיס אצל נשים לאחר הפסקת מחזור.
בארץ ניתן לקבל טיפול דרך "סל התרופות" במידה ומדובר באוסטאופורוזיס קשה ( שברים או ירידה משמעותית בצפיפות העצם תוך כדי טיפול בביספוספונטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פורטאושרה22/05/2011
אמי סובלת מזה כ20 שנים מאוסטאופורוזיס. בתקופה האחרונה לאחר להפסיקה לקבל פוסלן , החלה לקבל פורטאו מכ4 חודשים . במהלך תקופה זאת היא יורדת במשקל יש לה תחושות של חולשה מעין שפעת מצב רוחה שפוף אוכלת מעט מאד ובימים האחרונים החלה גם לשלשל. מקריאה שלי באינטרנט אני לא מצליחה לבדוק האם אלה יכולים להיות תופעות הלוואי של התרופה
אמי בת 83 .
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/05/2011שלום !
מה שאת מתארת לא מתאים לתפעות לוואי של פורטאו.
אבל יש מקום להערכה נוספת:
1) האם היתה אינדיקציה לטיפול בפורטוא,
2) האם אין הנחיות נגד לטיפול בפורטאו ובצע בירור לכיוון זה,
3) האם אמך עוברת מעקב מסודר תוך כדי טיפול בפוראטו ( לומר בדיקות דם לסידן בדם, בשתן ...)
כל השאלות האלו צריך לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)