מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה על בדיקהימית02/05/2011
ד"ר שלום.
לפני כשנה עשיתי בדיקת צפיפות עצם ונמצא אוסטיפורוניה. לקחתי סידן 1200 מ"ג ויטמין D -מ"ג 800 ביום. השאלה שלי מתי עלי לחזור על הבדיקה והאם מה שאני לוקחת כולל אירובי פעם בשבוע מספיק או שעלי להוסיף על הטיפול.אציין שאני בת 43.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על בדיקה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/05/2011שלום !
מקובל לחזור לבדיקה לאחר שנתיים.
האם יש צורך בטיפול נוסף, יתכן ותדעי כאשר תבצעי בדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניגוד תרופות בין אקטונל ואלטרוקסיןדינה01/05/2011
שלום רב!
אימי בת 72 שותה אלטרוקסין 4 ימים 5 מ"ג ו3 ימים 10 מ"ג.
היום קיבלה לשתות כדור לסידן בשם אקטונל 150 מ"ג פעם בחודש.
שאלתי אם קיים ניגוד בין התרופות? ואם 150 מ"ג פעם בחודש הוא מינון טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניגוד תרופות בין אקטונל ואלטרוקסין - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב01/05/2011שלום !
אקטונל 150 מג פעם בחודש, הוא המינון מקובל. ומומלץ.
ביום של נטילת אקטונל ,הוא צריך להיות כדור ראשון של הבוקר, לפני נטילת אלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת צפיפות עצם בעקבות פוסלאגל01/05/2011
שלום רב,
אני בת 52.
לפני 5 שנים התגלתה בעיה בצפיפות העצם.
ירך: T -2 / BMD 0.623/ BMC 2.95דירוג
עמוד שדרה: T -1.9 / BMD 0.836/ BMC 38.27 דירוג
הומלץ לי לקחת כדורי סידן + ויטמין D
לפני 3 שנים ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה היו:
ירך: T -2.73 / BMD 0.545/ BMC 2.46דירוג
עמוד שדרה: T -2.98 / BMD 0.651/ BMC 35.64 דירוג
התחלתי עם כדורי פוסלאן
לאחר נטילת פוסלאן במשך שלוש שנים+סידן וויטמין D, ערכתי היום בדיקה שלישית שתוצאותיה:
ירך- T -2.3 / BMD 0.592/ BMC 2.95דירוג
עמוד שדרה - T -1.8 / BMD 0.844/ BMC 41.20דירוג
ָָָָָָָָָָָָָָָָָָָָ************************************** ניכרת השפעת הפוסלאן באופן יעיל על תוצאות הבדיקה או שיש לחשוב על טיפול אחר?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת צפיפות עצם בעקבות פוסלא - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב01/05/2011שלום!
לפי המספרים קיים שיפור בצפיפות העצם.
אך כדי לבצע הערכה אמתית צריך לראות צילומים ולהשוות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צפיפות עצםחלי26/04/2011
שלום רב
אני בת 58 התוצאה של בדיקת צפיפות עצם מראה כך:
עמוד שדרה - תקין
הירך- ימין - אוסטאופניה ערך בין 1- ל -2.5 - סטיית תקן
הירך שמאל - אוסטאופורוזיס ערך T - נמוך מ - 2.5 - סטית תקן
רציתי לדעת מה זה אומר,
לאחרונה החלקתי יש לי כאבים בזמן ההליכה בחיבור האגן לירך ימין
דבר שמגביל אותי מאוד, גורם לי לכאבים ובמיוחד שאני ישנה או יושבת וקמה ,כאבים בזמן ההליכה.
האם אני יכולה לחזור לפעילות גופנית כגון הליכה למרות הקושי וזה יכול לעזור
אני מודאגת נא תגובתכם
תודה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב26/04/2011שלום !
כנרא יש טעות בעברת נתונים של בדיקה.
דבר נוסף, אני משתדלת לא לתת הערכה על מספרים בלי לראות בן אדם וצילומים.
אין קשר בין תוצאות של בדיקת צפיפות העצם וכאבים.
אין התנגדות לחוזר לפעילות ספורטיבית עם מצב בריאותך מאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצם - תוצאותסלב גילה25/04/2011
עשיתי בדיקה לצפיפות עצם בשיטת DXA
והתוצאות הם צוואר הירך דירוג T0.5
BMD 0.906 גרט/סמ"ר
BMC 3.81 גרם
עמוד השדרה דירוג T -2.1
BMD 0.813 גרם / סמ"ר
BMC 45.03
הערות סיכום L4 במצב של אוסטאופורוזיס
תוצאות הבדיקה מעידות על אוסטיאופניה - מדובר במצב ביניים אשר אינו מעיד על אוסטיאופורוזיס
אבקש לקבל מידע מה מצבי כי לא ברור לי
סלב גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם - תוצאות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2011לא ניתן לגיד על מצבך מעבר מה שכתוב - אוסטאופניה.
הערכה של מצבך דורשת ביקור אישי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Osteopenia ו MGUSבני23/04/2011
שלום רב
אני בן 60 בריא ומבצע פעילות גופנית כשעה ביום.
לאחרונה כחודש עקב כאבים במפסעה שמאל תוך כדי הליכה איבחן אורטופד אוסטופניה
אני במעקב לגבי MGUS מה המשמעות מבחינתי לגבי המשך פעילות גופנית
אילו טיפולים ישנם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Osteopenia ו MGUS - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2011שלום !
לגבי משמעות של MGUS , יש לפנות לפורום המטולוגי .
לגבי התעמלות - אין מניעה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של אי הגעה למסת העצםשאלה לי23/04/2011
המקסימלית. בגלל חסר ויטמין D וחוסר סידן בתזונה בגיל הקריטי ? 13-26 ?
מה החיסרון בזה ?
במה זה מפריע ? או יפריע ?
לאחר שהמסה מפסיקה להיבנות , מה צריך לעשות ?
ניתן תמיד להשפיע רק על הצפיפות (המינרליזציה) אבל לא על המסה (הכמות) .
אז האם זה אומר שצפוי אוסטאופורוזיס בגיל צעיר ואין מה לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של אי הגעה למסת העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2011לא ניתן לבדוק מסת העצם באופן רוטיני. בדיקת צפיפות העצם בודקת מינרליזציה של העצם כחלק מהערכה של מסת העצם.
אנחנו יצאים מהנחה שמסת העצם מקסימלית אמורה להיות בגיל 25-30 ולאחר מזה ובעקר לאחר הפסקת מחזור אצל אישה קיימת ירידה הדרגתית .
שמירת המלצות כלליות, כמו צריכת סידן עד 1500 מג ליממה, טיפול בחוסר ויטמין D , הפסקת עישן, התעמלות...., יכולה לעזור לעצור ולמנוע הדרדרות בצפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמצא אצלי רמה נמוכה של ויטמין D
שאלה לי27/04/2011וסידן אין סיכוי שהגעתי אפילו ל 1000 מ"ג סידן ליום. פשוט אין סיכוי. אפילו לא ל-500
זה בלתי אפשרי מבחינתי. אלא אם כל היום אשב ואטחן מוצרי חלב, שלא נגעתי בהם.
אז אפשר להניח שלא נבנה אצלי כלום.
השאלה אם בגיל מאוחר כבר אפשר לתקן ..שלא יהיה אוסטיאופורוזיס
אם את שואלת אותי אז לפי קריאה בנושא בלבד, בטח יש לי אוסטיאופניה או אוסטיאומלציה.
כי בלי סידן ובלי ויטמין D זה בעיה לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיס בהריוןאפרועי22/04/2011
בת 33 , אובחנתי עם אוסטאופרוזיס לפני 3 שנים בעקבות אבחון צליאק מאוחר. עמוד שדרה -2.7
עד כה טופלתי בדיאטה, פעילות גופנית ותוסף סידן 600 מ"ג + ויטמין D 1000 יח"ל.
כעת- הריון ראשון שבוע 7.
רופא הנשים המליץ לי להוסיף 2 כפות של "קלמדין"= 1200 מ"ג סידן + מגנזיום + ויטמין D
אני יודעת שמעל 600 מ"ג סידן בבת אחת אין ספיגה ולכן האם כדאי לקחת 2 כפות בבת אחת. מעבר לכך- האם יש צורך בתיסוף של 1800 מ"ג סידן מעבר לדיאטה עשירת סידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופרוזיס בהריון - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2011צריכת סידן בהריון עולה כמעט פי 1.5 .
אם לקחת בחשבון גם כן מחלת צליאק שלך, שמפריעה לספיגה, נראה לי שהמלצה של רופא נשים שלך היא סבירה.
מומלץ לבדוק רמת ויטמין D בדם ולקחת תוספת בהתאם לרמה.
גם כן כדאי לבצע איסוף שתן לסידן 24 שעות (לוודא שאין הפרשה מוגברת של סידן לשתן בעקבות כל התוספות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי נטילת 1200 מ"ג סידן?
אפרועי27/04/2011אני יודעת שמעל ל600 מ"ג סידן בבת אחת הספיגה כבר לא יעילה וההמלצה שקיבלתי היא לקחת 2 כפות של התוסף לפני השינה. האם לחלק את הכמות או שאכן מומלץ לקחת את 2 הכפות מרוכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשמעונוב22/04/2011
היי
כבר למעלה משנה אני סובל מ :
כאב ראש (לפחות פעם בשבוע למשך יומיים)
כאב בחזה - בעיקר בצידי החזה בצורה סימטרית כולל במישוש הצלעות אבל גם במרכז הצלעות לפעמים אני מרגיש שאין לי אויר ואני לוקח נשימה יזומה עמוקה.
כאבי רגליים - לאחרונה נוספו ממש כואב בהליכה באזור השוק הקדמי.
בטן עליונה במרכז מרגישה לי תמיד נפוחה
ביצעתי :
בדיקות דם - תקינות
CT ראש ועמש"צ - תקינים
מיפויי עצמות (לפני שנה) - תקין
בדיקת מאמץ+אקו לב - תקינים
גסטרוסקופיה - תקין
אולי לכם יש רעיון מה זה יכול להיות (הרופא שלי אובד עצות) ?
האם כדאי לעזות CT חזה ובטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב26/04/2011אם הבעיה שלך כאבים ולא מצאים סיבה לכך, ניתן להפנות למרפאת כאב ולקבל טיפול ספציפי נגד כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפות עצםמיכל21/04/2011
שלום,
רציתי להבין האם צפיפות עצם לא תקינה שנגרמה עקב חוסר גדול בויטמין d תתוקן אם המחסור בויטמין יסודרהאם העצם תשתקם ותחזור למצב נורמלי או לפחות ייעצר ההרס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפות עצם - תגובה
בנוכחות חוסר ויטמין D לא ניתן לדעת האם צפיפות העצם נמוכה בעקבות זה או מסיבה אחרת. לכן מומלץ קודם כל לטפל בחוסר ויטמין D ורק לאחר מזה לבצע צבפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dדנה16/04/2011
שלום ד"ר
אני בת 66 עם אוסטאופניה קלה . לקחתי עשר שנים פוסלן ובעצת הרופאה הפסקתי ולא קבלתי משהו אחר במקום. הפסקתי לקחת גם כדורי סידן בגלל עודף קלציום בדם.
1.האם הפסקת הטיפול עשויה להחמיר את מצבי?
2.מהו המינון של ויטמין D שאני צריכה ביום?
3.האם אפשר לקחת את הכמות השבועית פעם בשבוע?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
אין עבודות על יעילות ובטיחות של טיפול בפוסאלן מעבר ל-10 שנים.
לפי הנתונים את כנראה לא צריכה כל כך את הטיפול ( אוסטאפניה קלה).
האם צפיפות העצם תירד לאחר הפסקת הטיפול. יתכן ולא , אך לא ניתן לדעת בודעות.
לכן מומלץ מעקב של צפיפות העצם.
בהפסקת הטיפול פעיל יש להמשיך בדיאטה רבת סידן (או תוספת סידן ) , ויטמין D3 במינון בין 800-1000 יחידות ליממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצם ותוצאתהמיכל10/04/2011
שלום,
אני בת 34, חולת קרוהן מזה 11 שנה. לא לוקחת תרופות.
עשיתי בדיקה לצפיפות העצם, ולהלן התוצאות:
lumbar spine - התוצאה 2.6-
left hip - התוצאה 1.5-
האם זה אומר שיש לי אוסטאופורוזיס ?
האם הגובה והמשקל משנים לקביעת המחלה ? (גובהי 1.6, ומשקלי כ- 59 ק"ג)
האם יכול להיות טעות בצילום ?
תודה על העזרה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם ותוצאתה - תגובה
ד``ר שרי טל12/04/2011כמובן שבמסגרת זו לא ניתן לתת יעוץ אישי לעלייך לפנות ליעוץ כזה במסגרת מרפאה המתמחה באוסטיאופורוזיס.
כללית מחלת מעי עלולה להוות גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס, הצפיפות שאת מציינת בעמוד שדרה מותני נמצאת בטווח הגדרת אוסטיאופורוזיס. יש לבדוק אצלך נתונים נוספים קליניים ומעבדתיים. ניתן להניח שיש מקום לתוספי סידן וויטמין D וכמובן פעילות גופנית, אך כאמור עלייך לפנות ליעוץ אישי לצורך הערכה והמלצות מדויקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צפיפות עצם
מיכל12/04/2011תודה דר' שרי על תגובתך,
היכן באיזור המרכז (ת"א, רמת גן, בני ברק, גבעתיים) נמצאות מרפאות אלו שאוכל לתאם פגישה לייעוץ ?
האם תוכלי להנחות אותי היכן אראה זאת, כולל טלפונים ?
תודה רבה. מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי אוסטאופורוזיסמזרחי רונן08/04/2011
אני כבן 38 גילו אצלי אוסטואפורוזיס בגב ןבעצם הירך האם המחלה היא מסוכנת והאם זה קשור למחלת נפש שממנה אני סובל האם כדאי לי להפסיק לעבוד אני עובד בתור פועל ייצור ומה ההשלכות של המחלה דרך אגב בגב גילו לי -3.2 והאם כבר בגיל כזה היא עלולה לפרוץ דרך אגב אני לא מרגיש שום כאבים בגב אלא לחצים בחזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/04/2011שלום !
ממצא של אוסטאופורוזיס אצל גבר דורש בירור גורמים משניים כמו חוסר/אודף הורמונלי, חוסר ויטמין D ...
קיימת קורלציה בין ירידה בצפיפות העצם וסיכון לשברים אם כי אצל אנשים צעירים הסיכון הוא לא גבוה. אין צורך להפסקת עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחןנטע08/04/2011
שלום רב,
האם בעיה של יציאת מים מהנוזל הבין תאי כתוצאה מאיבוד מלחים, יכולה לגרום לרמת זרחן גבוהה בדם? (רמת הזרחן בשתן תקינה)
מה יכולה להיות הסיבה לכך שרמת הזרחן בדם תיהיה גבוהה ובשתן רמתו תיהיה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרחן - תגובה
רמה גבוה של זרחן בדם דורשת בירור של מספר מחלות סיסטמיות.
במידה ורמת זרחן גובה משמעותית בבדיקות חוזורות אני מוצע להפנות למרפאה מטבולית להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי תרופותנעמי07/04/2011
שלום
אימי נוטלת באופן קבוע פוסאלאן,והובא לידיעתה על שינוי חדש תחת השם פוסאוונס
השאלה שלי אם יש הבדל פרט לתוספת של הוויטמין D ואם היא יכולה לעבור לפוסאוונס ואם כן האם היא תצטרך להפסיק בנטילת וויטמין d אשר היא צורכת גם כן באופן קבוע
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלי תרופות - תגובה
ההבדל היחיד בין פוסאלן ופוסאוונס הוא תוספת של ויטמין D .
האם יש צורך בתוסת של ויטמין D בנסוף לפוסאוונס, תלוי ברמת ויטמין D בדם ומינון היומי שנקבע ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)