מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועמדת לקבלת העירוי - אקלסטהאור10/10/2011
שלום רב
מה הם תופעות הלוואי של קבלת אקלסטה??
והאם יש סכנה של הידרדרות במצב בריאות השיניים? הלסת? שינויים בקצב הלב??
ובעיות בתפקודי הכליות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועמדת לקבלת העירוי - אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/10/2011שלום !
אנשים עם תפקוד כליתי תקין ואלה שלא עוברים פעולות פולשניות בשיניים בו זמני עם טיפול באקלסטה לא צפויים לפתח תופעות לוואי.
בעיות לב לא קשורות לטיפול באקלסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוטונל פעם בחודשמירית09/10/2011
אני סובלת מאוסטופורזיס כבר כשלש שנים ועד עכשיו לא לקחתי כלום, יש לי גם חוסר בויטמין די, כולסטרול גבוה ,לחץ דם גבוה,כולסטרול גבוה וסכרת גבולית. כמו כן יש לי כאבים במפרקי הלסת כבר שנים רבות, הרופא רשם לי אקוטונל חודשי במינון של 150 מ"ג. לא לקחתי מעולם את התרופה.
שאלותי הן: האם זה בסדר לקחת במינון כזה ואולי כדאי להתחיל במינון נמוך יותר, וכן אם יש לי בעיות במפרקי הלסת האם זה כדאי. כמו כן אני מקבלת תרופות לכולסטרול וגם הן משפיעות ועושות כאבי שרירים מה ניתן לעשות מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מירית11/10/2011אני רוצה להוסיף שאני סובלת מעודף משקל ואז הבנתי שיש פחות סיכון עם אוסטופורזיס ואולי לא כדאי לקחת תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/10/2011שלום !
המינון של אקטונל - הוא 150 מג פעם בחודש או 35 מג פעם בשבוע. במבחינת תופעות לוואי בדרך כלל אין הבל .
אינדיקציה רשמית לטיפול היא אוסטאופורוזיס או/ו סיכון גבוה לשברים.
האם את ספציפית זקוקה לטיפול או לא, קובע רופא מטפל בפגישה אישית לאחר הערכה כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
לא ניתן בצורה וירטואלית לתת או להפסיק טיפול.
לגבי השמנה ואוסטאופורוזיס, עודף משקל לא מונע משברים על רקע אוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס ונוגדי דיכאוןיהודית06/10/2011
הנני בדיכאון 5 שנים. כעת ללא טיפול כיון ששום תרופה לא מועילה לי. לפני שמונה שנים חוויתי התקף ראשון של דיכאון וטופלתי באפקסור למשך שנה בברור שביצעתי אני סובלת מאוסטיאופורוזיס. האם יש מידע על תרופות אנטי דיכאוניות אשר יכולות לגרום להאצת התהליך?אף רופא לא הזכיר במילה אחת את תופעת הלוואי הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס ונוגדי דיכאון - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/10/2011קיים קשר בין תרופות נגד דיכאון ואוסטאופורוזיס, אך זה לא סיבה להפסיק טיפול נגד דיכאון. במידה וקיים אוסטאופורוזיס, מקבלים טיפול במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על פיקת הברךאורן06/10/2011
שלום-אני סובל מאוסטאופורוזיס ..לפני שבוע נפלתי ושברתי את הפיקה של הברך .ביצעו בי ניתוח ..השאלה אים תהיה השפעה בהחלמה שלי בשל כך שאני סובל מאוסטאופורוזיס..מצפה לתשובה -תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על פיקת הברך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/10/2011בדרך כלל אין קשר בין אוסטאופורוזיס והחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה וטיפול הורמונלישרה03/10/2011
ד"ר נכבדה!
אני בת 53 ומזה כשלוש שנים בהפסקת מחזור. אני רזה ובת לאם הסובלת מאוסטאופורוזיס.
לפני כשנתיים אובחנתי כסובלת מאוסטאופניה קלה ובגלל תופעות של גיל המעבר התחלתי בטיפול הורמונלי חלופי.
בדיקות אחרונות של צפיפות עצם מראות שאין ירידה והמצב סטטי ומניח את הדעת.
בנוסף אני לוקחת תוסף סידן נוזלי בשם קלמדין הכולל גם מינרלים וכן תוספת של ויטמין די.
אני עוסקת בפעילות גופנית ומשתדלת לאכול בריא.
לאור אלה האם לדעתך אני עושה מספיק או שמא אני צריכה להתחיל בטיפול אחר?
על תשובתך אודה מראש.8733* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה וטיפול הורמונלי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/10/2011שלום ! לדעתי את עושה מספיק כדי למנוע אוסטאופורוזיס.
ניתן להנות מטיפול הורמונלי עוד שנתיים-3 שנים, אך לאחר גיל 55 מומלץ להפסיק אותו בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן נוזליyoram02/10/2011
לד"ר שלום
בשוק נמכר סידן בצורה נוזלית . מצויין לגביו שיעור ספיגה מעל 90% ( לפי מיטב זכרוני ) . האם נתון זה נבדק או שמדובר בגימיק מסחרי ? במידה והוא באמת יותר יעיל מסידן בכדורים באיזה הפרש מדובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן נוזלי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/10/2011שלום !
אין 90% בספיגת סידן, לא משנה בכדורים או נוזלי.
הסידן הנוזלי אולי נספג קצת יותר טוב מקלציאום קרבונט, אבל אם הקפדה על נטילה נכונה, גם התכשיר בכדורים מספיק אפקטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות רכות של "סידן חכם"נני02/10/2011
ערב טוב,
קראתי שיש פורמולה חדשה שנקראת כמוסות רכות של "סידן חכם".
*האם מוכר לך?
*הכמוסה מכילה: עצות ירוקות + מספירולינה + ויטמין A - D- K2
**במידה ולא שמעת על הכמוסה האם המרכיבים שלה שצויינו מעלה אכן משפרים הבעיה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוסות רכות של "סידן חכם" - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/10/2011שלום ! אני לא מכירה פורמולה של "סידן חכם" .
בכל מקרה לפי המרכיבים האלה לא נראה לי שזה יותר "חכם" מאשר כל דבר בנפרד.
יש לציין שויטמין A יכול להיות מסוכן במינונים גבוהים אדרבה הוא נמצא בצורה נרחבת במזוננו. כדומה, לגבי ויטמין K .
גם לגבי סידן, אנשים שמגיעים לצריכת סידן בתזונה לפחות ל- 1000 מג ליממה , לא חייבים לקבל תוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוס לבניית עצםשרונה22/09/2011
שלום לך,
הרופא שלי המליץ לי על נטילת פרוטלוס, כדי לבנות את העצם תוך כדי עצירת האיבוד שלה. אני בת 55 ורק עכשיו אובחנתי כחולת אוסטיאופורוזיס. אני מבקשת לדעת האם עלי להקפיד על משהו תוך כדי נטילת התרופה. לרופא לא היה זמן והוא בקושי הסביר לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטלוס לבניית עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/09/2011שלום !
צריך להקפיד לקחת תרופה על קיבה ריקה ולא לאכול לאחר מזה לפחות שעה.
מבחינה זאת השעות הערב לפני שינה הכי מתאימות.
אין לקחת תרופה צמוד לנטילת תכשירי סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאמא19/09/2011
אני מטופלת באקטונל פעם בחודש. עד עכשיו נטלתי ג"כ 2 כדורי קלסיציו ביום וגם 4 טיפות ויטמינד ליום. הרופא אפשר לי להעלות את מינון הטיפות (עוד טיפה ביום) כתחליף לאחד מהכדורים שעושים לי קצת לא טוב. לשאלתי עם אוכל בדרך זו לוותר גם על הכדור האחד של קלסיציו נעניתי בשלילה. האם חשיפה יומית לשמש, נאמר כרבע שעה, יכול להוות תחליף לקלסיציו או האם ההתעקשות על כדור אחד לפחות נובע מהמצאות הסידן שבכדור?
בכל מקרה - האם לא עדיף חשיפה מסויימת ביום לשמש מאשר תוספים אלו? - שהרי הכמות הנספגת דרך התוספים היא קטנה והדרך הטבעית והיעילה יותר היא מהשמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/09/2011יש להפריד בין תוספת סידן וויטמין D .
תוספת ויטמין נותן לאנשים עם רמה נמוכה מכול מני סיבות ( כולל חוסר חשיפה לשמש) ומעקב הוא לפי בדיקות דם לרמת ויטמין D .
תוספת סידן נותן לאנשים עם צריכת סידן נמוכה אן בעיות ספיגה. במידה ואת לא סובלת ממחלת מעי שפוגעת בספיגה ומגיעה עם מזון לצריכת סידן 1200 -1500 מג ליום, אין שום צורך בתוספת סידן בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול הטוב ביותרהמתעניינת19/09/2011
לאוסטאופורוזיס שלא פוגע בקיבה ולא בהשתלת שיניים? גם אם הוא לא בסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול הטוב ביותר - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/09/2011טיפול : אווסטה, בסל באינדיקציות מסויימות,
פורטאו , בסל לאנשים עם אוסטאופורוזיס קשה ,
פרוטאלוס - לא בסל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית עצם בגיל המעבררונית19/09/2011
שלום, אני משתמשת בפמארל של טבע להקלה בתופעות גיל המעבר. הבנתי שבין השאר הוא גם עוזר בבניית העצם. מישהו כאן יודע אם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי כן
רונית20/09/2011אני גם משתמשת בפמארל והייתה לי בעיית צפיפות עצם עם תחילת גיל המעבר. מאז שהתחלתי להשתמש בתוסף הצפיפות עצם שלי עלתה ולדעתי פמארל שמכיל חומרים טבעיים כמו סויה ופשתן תרם לכך. בכל מקרה תצטרכי לשאול מומחים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לך קוראים רונית?
יעלה24/09/2011נראה כאילו שאלת והגבת לעצמך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכירה את המוצר
טובל'ה20/09/2011מה שכן שמעתי זה שיצא ויטמין K2 לחברת סולגאר שמאוד עוזר לדלדול העצם ולאוסטרופורוזיס. גם בדקתי על כל מיני מחקרים שעשו עם הויטמין הזה ונשמע שכדאי לבדוק את העיניין. אני כבר התחלתי לקחת ומקווה לטוב.
בריאות וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקיחת כדוריםמלכה פוקשנר14/09/2011
אני לוקחת פוסאלן כעשר שנים הרופאה אמרה לי להפסיק עם התרופה יש לי נסיגה של שמונים וחמש אחוז . כרגע אני בלי תרופה האם זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לקיחת כדורים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/09/2011החלטה לגבי הפסקה או החלפה של טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס מתבצעת על פי נתונים קליניים ומעבדתיים והערכת סיכון לשברים.
אין לשאל בצורה ורטואלית האם "זה בסדר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש צעירה לזה תחזרי בבקשה מהר..אפרת11/09/2011
היי
בת 44 בלבד ואחרי בדיקת צפיפות עצם תוצאה -3.7 ו -3.2 במינוס , נגמר לי המחזור וקיבלתי גם אביה מרופאת נשים גם אקטונל גם ויטמין די וסידן , וקשה לי עם הרעיון של כל כך הרבה תרופות בגילי הצעיר, תני לי בבקשה טיפים איך לסגל לי אורח חיים חדש ולא להיכנס לסוג של עצבות חס וחלילה בגלל זה.
כי אני ממש מתוסכלת מזה תחזרי אלי בבקשה...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש צעירה לזה תחזרי בבקשה מהר.. - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/09/2011שלום ! קשה לתת עצה בצורה וירטואלי.
אבל בגילך הצעיר הטיפול המומלץ לאחר הפסקת המחזור הוא גלולות. אם את מקבלת אותם כרגע אין צורך באקטונל. יש להקפיד על צריכת סידן עד 1200 מג ליממה ולשמור רמה תקינה של ויטמין D בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אקלסטה והשתלת שינייםגלית11/09/2011
שלום, עברתי השתלת שיניים סיימתי לפני חודש, וכעת עליי לעבור זריקת אקלסטה, ברצוני לדעת האם מותר לעשות זריקה זאת כאשר יש לי שתלים בפה? ( עם הזמן יצאו לי פצעים בצורת גושים קטנים בלשון) ורציתי לדעת אם אסור, אז מדוע???? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אקלסטה והשתלת שיניים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/09/2011שלום !
אם סיימת טיפול בשיניים ואין סיבוכים ואת לא מועמדת בקרוב לטיפול פולשני נוסף, אין שום בעיה לקבל טיפול באקלסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין C עוזר או לא לספיגת סידן ?iko08/09/2011
שלום--דיאטניות טוענות שויטמין C עוזר לספיגת סידן במעי . אך זו טענה מוזרה. נכון הוא שויטמין C הנו חומצי --אך הסביבה הבסיסית של המעי מנטרלת את החומציות--ואז איך ויטמין C עוזר לספיגת הסידן ? שמעתי שויטמין C עוזר לספיגת ברזל ולהשקעת אבנים בדרכי השתן--אך לספיגת סידן ??? אשמח לתשובתך איקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C עוזר או לא לספיגת סידן ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/09/2011כל דבר שמעלה חומציות בקיבה משפר ספיגה של סידן (calcium carbonate). לכן לא משנה אם זה ויטמין C , מיץ או לקיחת תרופה לאחר האוכל (לא אוכל חלבי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)