מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה מעל גן ילדים וקרינה - האם תקין?יוסף06/09/2020
מקווה שהתמונה ברורה, האם זה מקרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. צריך לראות לאן האנטנה מחוברת.
רם דישון06/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה
יוסף06/09/2020איך רואים? מה עליי לעשות?
של מה האנטנה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשאול את הגננת מי התקין את האנטנה.
רם דישון09/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק של עמוד חשמל עם שנאי מדירת מגוריםאמיר06/09/2020
אני רוצה לרכוש דירה שנמצאת מול שנאי חשמל, מצורפת תמונה (הדירה מסומנת).
האם המרחק בטוח? לא מדדתי..
אודה לך מאוד על עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניתי בפרטי.
רם דישון06/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בחדר שינה והימצאות שעות בחדררונית04/09/2020
האם יש סיכון לישון בחדר בו מצוי הראוטר הביתי? ובכלל להימצא שעות בחדר שבו הראוטר מותקן?
מדובר בראוטר שמחובר בכבל למחשב ולתקע לא אלחוטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון05/09/2020רמת הסיכון תלויה במרחק מהראוטר. מעל מטר הסיכון נמוך, ומעל שני מטר- נמוך מאד מאד. לא ברור לי לשם מה דרוש ראוטר שמשדר אם החיבור שלו למחשב הוא חוטי. עדיף לכבות את השידור ולסגור ענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר בחדר לינה והימצאות שעות בחדר
רונית05/09/2020הראוטר מחובר למחשב כי הפאלפון שלי מתחמם מאוד בזמן גלישה באינטרנט בסמרטפון והטכנאי של המחשב אמר לי שהטלפון מתאמץ יותר ומקרין יותר אם לא מחובר ראוטר בבית ועדיף לגלוש בפאלפון כשהראוטר מחובר בבית ואז יש פחות קרינה מהסמרטפון האם זה נכון?? או שעדיף לנתק את הראוטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה הגיוני, אבל מדוע לא לגלוש במחשב?
רם דישון05/09/2020הראוטר עדיף על גלישה סלולרית, אבל תמיד עדיף דרך המחשב ללא הראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר בחדר לינה והימצאות שעות בחדר
רונית06/09/2020אני מתכתבת בוואצאפ דרך הפאלפון סמרטפון והטלפון מתחמם וכן תוך כדי כבר מסתכלת בפייסבוק ובאתרים של גוגל האם הקרינה גבוהה יותר אם אני לא מחברת את הראוטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון06/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרכוש מד קרינה קורנט - האם יש סכנת קרינה?איציק04/09/2020
שלום רן
אני רוצה לרכוש את הנ"ל.
האם הוא מקרין באיזשהו אופן? יש לי ילדים בבית והייתי רוצה לדעת אם לאחסן אותו במקום אחר.
האם הוא משדר/ קולט, כיצד עובד והאם יש בו סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא אינו משדר כלל. הקניה בטוחה.
רם דישון04/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ושנאי מעבר לחלון בעבודהש03/09/2020
שלום אני יושבת 8-10 שעות במשרד שמעבר לחלון יש עמוד חשמל ושנאי.
עד כמה זה מסוכן ואיזו בדיקה כדאי לעשות או הקירבה הזו והישיבה מולו שעות מסוכנת בכל מצב?
כדאי לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
רם דישון03/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרינה בעבודה בחדר תקשורת עם מסכים ומצלמותליאור02/09/2020
שלום אני עובדת במוקד שהוא כמו חמ"ל של תצפיתניות. יש המון מסכי טלוויזיה של מצלמות ויש גם כמה מחשבים.
ובסמוך אליי יש חדר תקשורת שיש בו את כל הכוננים של המחשבים ושל המצלמות ויש גם כמו ראוטר/מודם כזה גדול ואני נמצאת כל יום במוקד 8 שעות וחוששת שאולי המקום מלא בקרינה שהיא מסוכנת איך אני יכולה לבדוק זאת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על רכישת מכשיר מדידה, ותוכלי למדוד בעצמך.
רם דישון02/09/2020חפשי באתר norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה - מרחק מעמוד חשמל וחוטי חשמלהודיה01/09/2020
מצורפת תמונה של הבנין, האם יש חשש לקרינה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציינת שמדובר בדירה בקומה 3 בתור השני משמאל
הודיה01/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במקרה שזה פחות מ 15 מטר? כי המדידה לא מדויקת. וגם לגבי חוטי החשמל שעוברים? (חדרי השינה הם בחזית הבנין)
הודיה01/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכון. המרחק מספיק.
רם דישון01/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בגן ילדים מחוטי חשמל ושנאירון31/08/2020
רם שלום,
תודה על הפורום החשוב!
בני עומד להיכנס לגן שהחצר בו גובל עם חוטי חשמל.
בתחילת הרחוב מצוי גם שנאי.
יש לציין שהגן עצמו קצת יותר פנימי, בסמוך לחוטים שוכנת החצר.
ברשותי מכשיר קורנט והיום בדקתי את הקרינה בבוקר,
למעט תוצאות בינוניות בחלקים מהחצר (הבהובים כתומים במכשיר), התוצאות בתוך הגן בתחום הירוק.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שפספסתי משהו? שעה ביום? כיול של המד? אופן בדיקה?
אני מצרף 2 תמונות כדי שתוכל להיווכח בעצמך, האם מה שקיבלתי הוא הגיוני?
אני די חושש מכל הנושא, מדובר בפעוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונה נוספת
רון31/08/2020תמונה 2
אם מדדת עם הקורנט, נא הצג את התוצאות המספריות של המדידה.
רם דישון31/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בגן ילדים מחוטי חשמל ושנאי
רון31/08/2020אינני זוכר לצערי רק יכוח להגיד שהחריגה היחדה הייתה בתחום הELF30 בטווח הכתום של המכשיר.
בחלק מסוים של החצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדקתי במכשיר שלי. אין בעיה.
רם דישון01/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישבתי על פלאפון על המיטה האם זה מסוכן?יעל31/08/2020
ישבתי בטעות על הפלאפון שבעלי ששם על המיטה למשך שתי דקות, זה מסוכן?
לא.
רם דישון31/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מרחק בטיחותי לבתים (תמונת הדמיה)?יהושע בטיסט30/08/2020
אשמח להתייחסות נפרדת לבתים מימין, במעלה הרחוב שהם קרובים יותר ולבתים משמאל במורד הרחוב.
תודה
אשמח אם תוודא שהתמונה עוברת ותציין לפחות מרחקים.
רם דישון30/08/2020בלי זה לא אוכל להתיחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטיחותי ממקור קרינה עבור בתי מגוריםיהושע בטיסט30/08/2020
האם זה מרחק בטיחותי לבתים מימין (תמונת הדמיה) ?
אין תמונה, אין נתונים מספריים- לא ניתן לענות על השאלה.
רם דישון30/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת קרינה מאנטנה של טלוויזיה בבניין מגוריםדנה28/08/2020
שלום
שמתי לב שבבניין באזור מגוריי יש מעין ריבוע שחור המחובר לאנטנת הטלוויזיה. אבקש לשאול האם מדובר בחלק הפולט קרינה? מהו החלק הזה?
מצורפת תמונה.
נראה כמו קופסת חיבורים. חסר משמעות וסיכון כלל.
רם דישון28/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה28/08/2020תודה רבה על המענה המהיר.
בשכונה קופלקס של שמונה בניינים זהים ורק על הבניין הזה קיימת הקופסה... במידה ואכן מדובר בקופסת חיבורים, האם לא אומרה להיות על כל גג בניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלחי תמונות של האנטנות בכל שמונת הבנינים על מנת שאוכל לענות.
רם דישון28/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה בן הרוש03/09/2020מצורפת תמונה של הבניין הצמוד.
האנטות הללו אינן משדרות דבר. אין סיכון מהן כלל.
רם דישון03/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות קרינה מטכנולוגיית MESH ומרחק מחדר מגוריםפאולינה אייברמן28/08/2020
מה רמת הקרינה של יחידות מטכנולוגיית MESH?
מה המרחק מחדר המגורים המומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה המרכזית היא מי הצרכנים של הרשת- האם הם דורשים נתונים באופן
רם דישון28/08/2020רציף או לפעולה אחת קצרה. במקרה הראשון (ויי פיי, למשל) כל יחידה היא כמו ראוטר, ומרחק הבטחון הוא מטר. במקרה השני, של שימוש קצר אקראי, אפשר להתקרב לחצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בבדיקות סי טי - האם צריך לפצל?סופי27/08/2020
שלום,
נקבע לי לבצע 2 בדיקות CT. אחת של עמוד השדרה, ואחת של מערות הפנים (סינוסים).
אני חוששת מכמות הקרינה שאחשף אליה.
שאלתי היא מה עדיף מבחינת כמות הקרינה:
1. לפצל את 2 הבדיקות למועדים שונים.
במידה ואפצל, כמה זמן לרווח ביניהן.
2. לבצע את שתיהן באותה הבדיקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל כי אלו שני איזורים שונים בגוף.
רם דישון28/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק דלפק ישיבה במטבח מארון חשמל בבית פרטישמרית25/08/2020
שלום,
אנחנו משפצים בית פרטי והקיר עליו נמצא ארון החשמל כרגע ייהרס. הארון יזוז כך שיימצא בסביבות 1.5-2 מטר מדלפק הישיבה של המטבח, על קיר שמאחוריו שירותי אורחים. האם זה מרחק תקין מדלפק הישיבה? האם זה שיש מאחוריו שירותי אורחים זה בסדר?
חייבת לציין שלא היה לי מושג על כל נושא הקרינה מארונות ומוצרי חשמל... נכנסתי ממש לחרדות.
מה גם שמתחת לכל חלון בחדרי השינה בבית יש מנוע של מזגן כי יש מזגן בכל חדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של 1.5-2 מטרים מארון חשמל ביתי הוא תקין לגמרי.
רם דישון25/08/2020אין משמעות לשירותים, איש אינו מבלה שם זמנים ארוכים. לגבי מנועי המזגנים- גם כאן אין בעיה. אם את עדיין חוששת- תוכלי לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד. כל עוד במיטות אי קריאות חריגות- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שמרית27/08/2020תודה רבה על תגובתך.
מטעמים נוספים (רעש ואסתטיקה) עלתה האפשרות של העלאת מנועי המזגנים לגג. לשם כך הצנרת תעבור מתחת לרצפה (צנרת גז וחשמל) האם יש סכנת קרינה מהצנרת שתעבור כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרוב לוודאי שאין סכנה. את יכולה
רם דישון28/08/2020למדוד את הקרינה כעת - היא תהיה זהה גם אם תיקבר מתחת לרצפה, על מנת לקבל מושג.
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)