מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעלית בבניין רב קומות וקרינה לדירה בקומה גבוההאבירם18/08/2020
שאלה לגביי מגורים בקומה שמינית, כשמעל נמצא הגג עם מעלית הבניין.
כידוע מנוע המעלית כמו כל מנוע חשמלי אני מניח שמקרין שדה מגנטי ובהיותו מנוע גדול, כשהמעלית פעילה רוב היממה,
מה מידת הקרינה שעשוי להגיע לדירות בקומה שמתחת לבית המעלית?
האם קיימת שם קרינה? ובטווח התקין?
עד כמה לא בריא לגור בקומה שמעליה מעלית? או שאולי אין כל חשש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת, כי מה שקובע הוא המרחק מהמנוע. הטוב ביותר
רם דישון19/08/2020הוא לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד בבית לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת דלת של מיקרוגל וסיכון קרינהאבירם18/08/2020
שלום רב,
שמתי לב שישנם מכשירי מיקרוגל בחנויות, שהדלתות שלהם, בצד של הצירים [לא היכן שממוקמת הידית] יש להם שם תזוזה כלשהי
ויש מכשירים שהדלתות שלהם מקובעים ללא תזוזה.
לגבי מיקרו כזה שהדלת בציר טיפה עם תזוזה, מה מידת הבטיחות של מכשיר כזה? האם קרינת המיקרו עוברת החוצה באיזור של ציר הדלת שיש בה תזוזה?
אני רוצה לקנות מכשיר אבל הנקודה הזו מטרידה אותי.
כשאני עובר בחנויות לבדוק דגמים אני בודק את מידת התזוזה של הדלת באיזור הציר, ואם זה זז קצת אני לא אקנה את המכשיר, הבעיה ששכיחות "הדלת הזזה" היא גבוהה
האם בטוח לקנות מכשיר כזה?
אולי אני מגזים ואולי לא, מהי דעת המומחים בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון19/08/20201. מבנה הדלת ומידת ההצמדה לדופן המיקרוגל הם קריטיים למניעת זליגה.
2. בדקתי אצלי- מיקרוגל יחסית חדש- אין חופש וההצמדה מלאה.
3. יתכן שבמכשיר מתצוגה, שנוגעים בו יום יום עשרות אנשים ואולי לחצו יותר מדי פה ושם, יהיה חופש מעל המותר.
4. אני מאמין שבמכשיר חדש לא יהיה שום חופש. אני מאמין שזה אחד הפרמטרים שהיצרן בודק אינדיבידואלית, לא מדגמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי ספוט של בזק - על קו בזקשירן16/08/2020
שלום
האם בהעברת אינטרנט על קווי בזק - יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקו בזק אין קרינה.
רם דישון19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מציוד בכיתת שמע לתלמידי בית ספרשז16/08/2020
שלום,
בשכבת כיתות א' יש כיתת שמע - כיתה שמונגשת לילדים כבדי שמיעה. נודע לנו שבשנה הקרובה אחד הילדים יזדקק לשימוש בציוד הזה.
באיזה ציוד מדובר לדעתך? סביר שיש שם משדר כלשהו נכון?
האם יש סכנת קרינה בכיתה הצמודה לכיתה זו בהנחה שיש שימוש רציף כל היום בציוד הנ"ל בכיתה הצמודה? ייתכן והקירות הם מגבס ולא בלוקים או בטון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם את סבורה שתשובה בפורום תהיה שונה מהתשובה שעניתי בפרטי?
רם דישון19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילר חשמל בבניין מגורים ומרחק ממרפסת הדירהמיכל15/08/2020
רכשתי דירה חדשה בקומה 2 בבניין עם 9 קומות ו-40 דירות. גובה המרפסת מהקרקע הוא 6.25 מטר. בסמוך למרפסת הציבו פילר חשמל בגובה של בערך 1.5 מטרים. האם המרחק מספיק? אם תהיה חריגה מקרינה המותרת האם ניתן לבקש להזיז את הפילר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון16/08/2020גם אם הקריאות תהיינה גבוהות, איש לא יזיז את הפילר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקופסת בזק וכבלים הנמצאים על מעקה הסלוןענת15/08/2020
האם המצב תקני ראה תמונות של כבלי בזק רבים שיוצאים מקופסת בזק על מעקה הסלון שלי
קרינה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. אולי תקני, אבל מגעיל.
רם דישון15/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת קרינה ביתית - סלולארי ומיקרורמי14/08/2020
היי רם,
מה מקרין יותר בעוצמה סלולארי או מיקרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה כללית מאד. תלוי
רם דישון15/08/2020בגורמים רבים:
1. כמה ואיזה מזון יש במיקרו? מה תכולת המים שלו?
2. באיזה מרחק מודדים? למשל חצי מטר מהמיקרו או כשהסלולרי ליד ליד האוזן?
3. יש היום בשוק מיקרו שפועל על עקרון האינוורטר. הזליגה בדגמים אלו תלויה בעוצמה בה מופעל המיקרו.
אני מציע לך לרכוש מכשיר ולמדוד בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אפשרית ממקרר עם Smart diagnosisשירי13/08/2020
שלום רב,
אשמח אם תוכל לעזור לי אולי. אני צריכה לקנות מקרר חדש ומתעניינת במקרר שכולל
Smart diagnosis מערכת משולבת עם טלפון החכם לאבחון תקלות.
האם פונקציה זו שקיימת במקרר עשויה לגרום לקרינה כלשהי מהמקרר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את המקרר הזה, אבל
רם דישון13/08/2020אני מאמין שהוא פולט קרינה רק בזמן שימוש באפליקצית איתור תקלות. חפשי באתר היצרן פרטים על הדגם הספציפי. יתכן גם שהוא משמיע צלילים שמחשב בתחנת השירות יודע לפענח (יש לי מיקרוגל שפועל כך), ואז אין קרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון קרינה מצילומי שיניים לילדה בת 7ליאת11/08/2020
היי, לפני חצי שנה הבת שלי בת 7 הייתה אצל רופאת שיניים שעשתה לה 2 צילומים (שמכניסים נשכן בכל צד) והיום החליטה על עוד 2 למרות שהתנגדתי... ולא הסכימה לטפל בה בלי... עד כמה מסוכן הצילומי שיניים? כמובן שהייתה עם אפוד...
היום הקרינה בצילומי שיניים מזערית. חבל להזניח את השיניים בגלל חשש שוא.
רם דישון11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום ארון חשמל קומתי מקיר סלון בדירהשירן10/08/2020
שלום.
ארון חשמל קומתי (שלוש דירות בקומה) נמצא במרחק של שני מטר מהקיר של הסלון בדירה שברצוני לרכוש. האם המרחק מספיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, בהחלט.
רם דישון11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון בהפעלה של נקודה חמהאיתי09/08/2020
אז אם כך כדאי להרחיק את הטלפון הסלולרי רחוק ממני כשהוא פועל על נקודה חמה?
בוודאי.
רם דישון09/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגון דירה חדשה מפני קרינה של אנטנה סלולריתרונן09/08/2020
שלום למנהל הקבוצה,
אנחנו מחפשים דירה למגורים. ראינו דירה בבניין חדש שטרם אוכלס.
מחלונות הדירה שראינו לא רואים אנטנות סלולריות (הן מוסתרות ע"י בניין) - על אף שקיימות מספר אנטנות בשכונה. הרמות בדירה היו באזור 0.3-0.6 מיליוואט למטר רבוע.
אלו הן שאלותיי:
1. האם אתה סבור שבעת האכלוס רמות הקרינה בתדר גבוה בדירה יעלו? (בגלל ציוד אלחוטי של שכנים/ אנטנות שאולי ישדרו חזק יותר בגלל שימוש הדיירים בשירותי סלולר וכו')...
2. ראיתי בתגובות אחרות שכתבת לאנשים שרמות מסוג זה הן תקינות. הייתי בכל זאת רוצה למגן את חלונות הבית מסיבות בריאותיות - אני מעדיף רמות נמוכות ככל הניתן (באזור ה-0.04 מיליוואט למטר רבוע).
דיברתי עם חברת מיגון ונאמר לי שהם מדביקים ציפוי שקוף על החלונות שחוסם את הקרינה. אך במה זה מועיל אם כאשר אני פותח את החלון הממוגן והקרינה חודרת?
אם אני אשים וילונות רגילים בנוסף לציפוי זה יעזור? אני רוצה שתהיה אפשרות גם לאוורר את הבית.
בנוסף, איך אתה מציע למגן את המרפסת, (אם בכלל)?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון09/08/20201. יתכן שהרמה תעלה, אבל לא בצורה חזקה. כל עוד אין קו ראיה לאנטנה- אינני מודאג.
2. אכן פתיחת החלון מבטלת את המיגון. השאלה היא האם זה חדר שינה, חדר ילדים, מתי החלון פתוח? האם ביום או בלילה?
3. וילון רגיל אינו חוסם. יש וילונות מבד עם סיבי מתכת שכן חוסם. בדוק באתר של עמיר בורנשטיין.
4. ניתן למגן את המרפסת בעזרת צמחיה. צריך לראות את הגיאומטריה על מנת להחליט היכן להציב את הצמחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא מיגון דירה-
רונן10/08/2020שלום, תודה על המענה המהיר.
אנחנו אוהבים להשאיר חלונות פתוחים ביום כשאנחנו בבית כדי להרגיש את האוויר ולאפשר לו להיכנס. מה אתה מציע במקרה כזה (בנוסף למיגון השקוף שנדביק על החלונות)?
אנחנו רוצים להיחשף כמה שפחות לקרינה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רשת מתכתית נגד יתושים. אמנם חוסמת קצת את האויר, אבל עדיפה על רדיד וחלון סגור.
רם דישון11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של נקודה חמה היא בעוצמה יות גבוהה?איתי08/08/2020
אוקיי, מה אם יש לי אפשרות לעבודה רק מנקודה חמה ולא עם ראוטר, האם הקרינה של נקודה חמה היא בעוצמה יותר גבוהה?
האם מומלץ לעבוד עם נקודה חמה באופן יומיומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי במרחק שלך מהתא הסלולרי. רק מדידה תוכל לענות על שאלה זו.
רם דישון09/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רכב היברידי פולט קרינה?ליטל07/08/2020
היי
מתעניינים בקניית רכב היברידי. האם הוא פולט קרינה? יש לנו 3 ילדים קטנים ונוסעים המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות. מדדי בעצמך (או בקשי נתוני יצרן) בנסיעת מבחן, במיוחד במושב האחרוי.
רם דישון08/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחליק שיער המשלב קרינה של אינפרא אודםלי07/08/2020
היי,
אני רוצה לקנות מחליק חדש וכיום, לכל המחליקים יש אינפרא אדום, אני יודעת שזה מסוכן לעיניים, רציתי לשאול האם החשש שלי מוצדק?
זה מה שכתוב:
משלב את טכנולוגיית ה- I-RED, מערכת מנורות אינפרא רד הממוקמות בפלטות הטיטניום של המחליק ומאפשרות לשאת חום לטווח ארוך יותר תוך שמירה על לחות מקסימלית של שיערך.
האם זה מסוכן? האם מומלץ להימנע משימוש בדברים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לראות איך המוצר בנוי. קרוב לוודאי
רם דישון09/08/2020שהוא מתוכנן כך שהקרינה האינפרא אדומה לא תגיע לעינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)