מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מראוטר בחדר של בן 17יעל25/09/2020
בוקר טוב ומבורך
רציתי בבקשה לשאול.
בחדר של הבן של ישנו ראוטר של סלקום
בלילה אני מכבה אותו כשהבן שלי ישן אבל רציתי לשאול במהלך היום כשאנחנו צריכים אותו דולק כדי לראות טלויזיה וכו' אז מה המרחק הבטוח המומלץ מהראוטר עבור הבן שלי .
כשהוא יושב במיטה יש מרחק בין ראשו לבין הראוטר בערך 2 מטר
האם זה מספק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון29/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מתינוק לשימוש בסלולארילירז23/09/2020
היי
מה המרחק הבטוח לשימוש בסלולארי מתינוק?
כמו כן בלילה כשאינו בשימוש אלא בטעינה, איך נכון לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין תשובה חד משמעית. כמה שיותר רחוק- יותר טוב.
רם דישון29/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מדידה קרינה למכשירי חשמל ביתייםמיכל20/09/2020
אני מעוניינת לקנות מכשיר מדידה לקרינה של כיריים אינדוקציה ולמיקרוגל.
איזה מכשיר אתה ממליצים?
ומה הערכים הבטוחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פני ל- norad4u.
רם דישון29/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסוני פליישטיישן 4 פרורונית19/09/2020
שלום,
יש לי סוני פלייסטיישן 4 פרו ורציתי לדעת אם הוא פולט קרינה ברמה מסכנת הילדים שלי משחקים בו .
יש לציין כי האינטרנט לא מגיע לאזור של הסוני ולכן הוא מחובר לטלוויזיה עם כבל רשת ולא מחובר ל-wifi.
השלטים נטענים ועובדים בצורה אל חוטית.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את המוצר הזה, אבל על פי התאור שלך כנראה שאין קרינה כלל.
רם דישון20/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיימבוי לילד האם יש סכנת קרינה?לירון16/09/2020
האם יש קרינה בגיימבוי?
רוצה לקנות לילד בן 5 שישחק בלי אינטרנט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שאין קרינה כלל.
רם דישון17/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום עדיף לראוטר בהקשר קרינה - ממ"ד או סלון?שרית14/09/2020
שלום
רציתי לדעת האם עדיף למקם את הראוטר בסלון - שבו שוהים זמן ניכר בשעות הערות
או שעדיף למקמו בחדר הממ"ד - שם שוהים פחות אך אולי העובדה שהוא ממ"ד מגביר את עוצמת הקרינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. חייבים למדוד.
רם דישון14/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם טלפון נייד מתחת לכרית האם מסוכן מבחינת קרינה?haim louzon14/09/2020
אתמול כשנרדמתי בלילה כשקמתי לאחר כמה שעות גיליתי שהנייד היה מתחת לכרית (בערך כ4 שעות) אני מקפיד להטעין את הנייד בחדר הסמוך בדרך כלל, האם המקרה החד פעמי הזה הציב אותי בסיכון? (מבחינת הקרינה)
ועוד שאלה ככל שהסוללה נחלשת האם זה אומר שגם האותות נחלשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. אין סיכון מאירוע קצר חד פעמי. 2. לא. האותות הם באותה עוצמה גם כשהסוללה חלשה..
רם דישון14/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה לילדים בשליחת הודעות וואטסאפאדווה13/09/2020
שלום רב
לא פעם קורה שאני שולחת הודעות בוואטסאפ והילד בדיוק מגיע ועומד מתחת לפלאפון וההודעה נשלחת מעל ראשו.
האם נחשף לקרינה גבוהה מזיקה או שמא החשיפה רגעית ואין בעיה?
תודה,
שנה טובה.
אדווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביישומון זה הנייד משדר לאורך כל זמן ההקלדה, לכן לא מומלץ.
רם דישון13/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת דוד חשמל המצוי בתוך חדר שינההדר12/09/2020
שלום רב.
עברתי לדירת שותפים כאשר דוד החשמל נמצא אצלי בחדר שינה.
אשמח לדעת באופן כללי אם הדוד פולט קרינה גדולה או רק כשהוא פועל?
ואם כן עדיף לי לבקש משותפי לדירה להדליק אותו בשעה שאיני ישנה? יש מרחק של בערך מטר מהדוד חשמל למיטה שלי.
והאם יש חומר שאוכל לקנות לשים בארון של הדוד שיספוג את הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון12/09/20201. אם בכלל, הדוד פולט קרינה רק כשהוא פועל.
2. מרחק של מטר מהדוד נראה מספיק.
3. קיים חומר בולע קרינה, יקר מאד. לא נראה לי שיש בו צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתב או תעלה בקיר להרחבת שטח קליטה בביתלילך09/09/2020
שלום רב,
בביתי נתב המספק קליטה לרוב אזורי הבית, מלבד חדר קטן שקירותיו בטון. משום שהיה פעם מרפסת (לא ממ"ד). הקליטה בחדר זה רופפת. לא תמיד יש אינטרנט במחשב.
האם הוספת נתב תגדיל משמעותית את הקרינה ועדיף לחפור בקיר ולהוסיף קבל מקשר לנתב הקיים בבית?
תודה לכם,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לחפור בקיר ולחבר את המחשב בעזרת כבל לנתב בבית.
רם דישון10/09/2020הקרינה של נתב נוסף בתוך החדר תגרום לקרינה להשאר בתוך החדר (קירות הבטון חוסמות את הקרינה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך בנוגע לנתב חזק יותר לעומת קבל
לילך10/09/2020תודה רבה על תשובתך. אם נשים נתב חזק יותר מחוץ לחדר, במקום זה הקיים, זו קרינה משמעותית יותר גדולה? (אגב, כרגע הגבהנו את הנתב הקיים בבית ונראה שזה עוזר).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תלוי מה ההספק של נתב חזק יותר.
רם דישון10/09/2020ברור שסביב הנתב הקרינה תהיה יותר גבוהה, כך שצריך לשמור מרחק של שני מטר מנתב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות בלוטוס וחשיפה מוגברת לקרינהיוסי09/09/2020
שלום, האם אוזניות אלחוטיות שעובדות באמצעות בלוטוס, שמחוברות למכשירי בלוטוס כמו פלייסטיישן 4, ונגן MP3 שיש בו בלוטוס מהוות חשיפה לקרינה? כי האוזניות נמצאות מסביב לראש ועל האוזניים.
אם יש לי את האפשרות לבחור בין אוזניות אלחוטיות בלוטוס, לבין אוזניות חוטיות של חיבור PL 3.5MM מה עדיף לבחור כדי להימנע מקרינה?
ושאלה נוספת- האם באוזניות עם חוט בחיבור של PL 3.5 MM יש קרינה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוטיות עדיפות. קרינה סופר מזערית ולא מסוכנת.
רם דישון09/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקמת בית במרחק 80 מ' מקו מתח עליון 400 קילו-וואטמאיר08/09/2020
שאלה לד"ר זמיר שליט"א בהתייחס לתשובתו כאן בתאריך 29.06.2010
שלום רב לד"ר זמיר ולכל מומחי הפורום,
אני עומד להקים את ביתי במרחק של כ-80 מטר מערבית לקו מתח עליון 400 קילו-וולט, וקראתי בעיון (ובסיפוק) את תשובתו של ד"ר שליט"א בפורום זה, שניתנה לפני כעשר שנים.
אשמח לוודא שבעשור שחלף מאז לא נצבר ידע העלול לגרום היום למתן תשובה שונה מזו שניתנה אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה היתה התשובה אז?
רם דישון09/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מכשיר למדידת קרינה בדירה פרטיתשי08/09/2020
שלום,
איזה מכשיר ניתן לקנות בכדי למדוד רמות קרינה בדירה פרטית? (מראוטר, ארונות חשמל, ארון תקשורת וכו'...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראה באתר norad4u.
רם דישון09/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ענידת שרשרת זהב מגבירה סיכון לקרינה?דפנה08/09/2020
שלום רב,
האם ענידת שרשראות זהב מגבירה את הסיכון מהקרינה בעקבות ענידת מתכות על הגוף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון09/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון בעת גלישה באינטרנט נמוכה משיחה? מה זמן שימוש מומלץ?דודי06/09/2020
קרינה מפלאפון בעת גלישה באינטרנט האם נמוכה משיחה, והאם מסוכנת במשך שעתיים ביום?
האם הקרינה בגלישה בפלאפון נמוכה מהקרינה בעת שיחה בפלאפון? ושאלה נוספת, האם גלישה באינטרנט בפלאפון שעתיים מדי יום ביומו הינה מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגלישה קורנת בקרוב כמו שיחה.
רם דישון09/09/2020האם מסוכנת- אינני יודע, בי ההשפעה אינדיבידואלית.
בכל מקרה עדיף לגלוש במחשב שולחני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)