מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מגדיל טווח וואיפיי ביתי האם קרינה מוגברת?שרי09/11/2020
הומלץ לי להוטיף לאינטרנט הביתי 3 מגדילי טווח של טי פי לינק. האם הקרינה מהם מוגברת? או שהקרינה היא כמו כל מכשיר חשמלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגדלת הטווח משמעותה שידור בעוצמה יותר גדולה. ועוד שלשה כאלו? מוגזם.
רם דישון10/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון ביתי אלחוטי בזמן ספציפיאורית09/11/2020
שלום.בזמן שיחת טלפון אלחוטי ביתי שנמצא במצב אקו (אני יודעת שהיא עדיין מקרינה) בני לחץ מספר פעמים על הכפתור בבסיס הטלפון (זה שנשאר במקום) שאחראי על איתור הטלפון כשלא מוצאים אותו. השאלה שלי היא האם דבר כזה יוצר יותר קרינה בטלפון באופן חריג. זה נראה לי שכן באתם רגעים אבל בכול זאת רוצה לדעת עד כמהאירוע חד פעמי כזה היה מסוכן. אשמח לעזרה. קצת לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון09/11/20201. מאירוע חד פעמי אין סיכון.
2. הקרינה היא בדיוק כמו בשיחה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IROBOT wifi - קרינה מה מרחק הבטחון?נעמה08/11/2020
שלום רציתי לשאול מה מרחק הביטחון
מ IROBOT עם WIFI מבחינת קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון08/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהirobot wifi קרינה מרחק ביטחון
נעמה09/11/2020מרחק של מטר אחד מתחנת העגינה או מה IROBOT כשהוא עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מכל אחד מהם. כשהוא עובד יש תקשורת רצופה עם תחנת העגינה.
רם דישון09/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIROBOT WIFI - קרינה
נעמה09/11/2020אז כשהוא עובד צריך לשמור מהרובוט מטר אחד מרחק
או שהקרינה קיימת בכל המרחק מתחנת העגינה אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תלוי במבנה הבית. כל הנושא של מרחק מהרובוט או תחנת העגינה לדעתי חסר חשיבות. זו
רם דישון10/11/2020חשיפה חלשה לזמן קצר, ואינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIROBOT wi fi - קרינה
נעמה10/11/2020הבית גדול בערך קומה של 100 מטר
הרובוט עובד כשעה ביום
בכל מקרה שמירה של מטר אחד מהרובוט ומתחנת העגינה יספיקו
בזמן שהוא עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון11/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלוויזיית LCD חכמה וחיבור באמצעות כבל רשתציפי07/11/2020
שלום,
אני מעוניינת לקנות טלויזיה חכמה לחדר הילדים ולתלות אותה על קיר שמצידו השני נמצאת מיטה של ילד .
השאלה שלי היא האם הטלויזיה מעבירה קרינה לילד שישן בצמוד לקיר מאחורי הטלויזיה ואם אני אחבר את הטלויזיה עם כבל רשת ולא באמצעות הויפי זה משנה את עוצמת הקרינה שהטלויזיה מפיצה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון08/11/20201. וודאי שניתן לכבות את הויי פיי של הטלויזיה (זה קל לכתוב, אבל לא פשוט לביצוע. לא כל המוכרנים מבינים בזה).
2. גם אם לא תצליחי, הקיר מנחית מאד את הקרינה של הטלויזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ציפי09/11/2020זה לא מספיק לכבות בהגדרות של הטלויזיה את החיבור האלחוטי לויפי ולהפעיל את האופציה באמצעות כבל רשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה אמור להספיק, אבל יש לבדוק בחוברת של הטלויזיה.
רם דישון09/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים במד קורנט RF מה הערך התקיןמיקי04/11/2020
מה הערך התקין בגבול עליון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1 מיליוואט למ״ר.
רם דישון05/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פסיבי בעבקות שכנה מעשנת האם מסוכן?ורד30/10/2020
שלום, אני יודעת שעישון הוא לא ממש נושא הפורום אבל ראיתי שבכול זאת שואלים ואשמח לעזרה. אני גרה בבית פרטי ועברה לבית לידנו שכנה מעשנת. מאוד קשה לי העובדה שאין לי מה לעשות עם העובדה שהמשפחה שלי שואפת את העשן ואנחנו צריכים לסכן את עצמנו מהסיגריות שלה.
השאלות שלי הן:
1. כשאין ריח של סיגריות האם זה אומר גם שהחומרים שאנחנו שואפים הם זניחים?
2. האם יש מה לעשות על פי החוק היום בישראל, שמגן עלי ומאפשר לי לעשות משהו בנושא?
3. בין הקירות הכי קרובים שלנו יש בערך שישה מטרים. אני לא רואה איפה היא מעשנת, ייתכן בצד השני של הבית או בתוכו, ועדיין לפעמים יש ריח, האם במרחקים כאלו, אם אני מריחה, המשמעות היא שאני מסכנת את עצמי כמעשנת פסיבית לגמרי. ? מדובר פה עכשיו בשנים על גבי שנים של שאיפה חלקית כזו וממש קשה לי להאמין שכך אצטרך לחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. אין לי מושג.
רם דישון31/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חט"פ לוין 22/212f נתניה ליד גן ילדים גן אזורי ב גן 99יעל מרקמן29/10/2020
שלום הייתי שמחה לדעת אם המתקן הזה פעיל והוא באמת עם הרבה קרינה?
אנחנו רוצים לפתוח שער לגן וזה לא רחוק ממנו.
מחוץ לתחום הפורם. בררי בחברת החשמל. למיטב
רם דישון31/10/2020ידיעתי חברת החשמל לא מקימה תחנות כאלה סתם, כך שכנראה היא פעילה. מרחק ביטחון כ-10 מטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יעל מרקמן02/11/2020רק חבל שזה ממש לא 10 מהילדים שנמצאים בגן מה עושים עם זה?
מארגנים את ההורים, רוכשים מכשיר מדידה ומודדים בגן.
רם דישון02/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזית lcd וקרינה לילדה בת 8חיים27/10/2020
שלום, יש לי טלויזית lcd בת 8 שנים (לא חכמה) שתלויה על קיר. מאחורי הקיר נמצא חדר הארונות. האם יש בעיה לעמוד מס דק מאחורי הטלויזיה ( מרחק כמה סנטימטרים)? האם טלויזיות שכאלה בכלל מקרינות מאחוריהן? פעם אמרו לי שזו רק בעיה של הטלויזיות השמנמנות והישנות עם השפורפרות...
אין שום סיכון מטלויזיה LCD ללא קישוריות (כמו שלך). אכן
רם דישון28/10/2020הבעיה היתה בטלויזיות הישנות שמבוססות על שפופרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממגשר ורשת lan מטלוויזיהדנה26/10/2020
קניתי טלוויזיה שאיו בה חיבור בננות ונאלצתי לשים מגשר בין hdmi וחיבור הבננות.האם יש קרינה ממגשר כזה? נוסף על זה בטלוויזיה יש כניסת רשת lan ובטלוויזיה של חברה מקבילה לא ראיתי כניסה כזו. האם כניסת lan מגבירה את הקרינה?
שלילי לשתי השאלות.
רם דישון26/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנוע מזגן שנמצא במרחק 55 סמ מהראשמיכל26/10/2020
אנו גרים בדירת גן, מנוע המזגן בחדרו של בני נמצא בגינה
כשמאחורי הקיר בחדר נמצאת מיטתו ובאמצע כשהוא ישן הראש שלו צמוד למנוע הגינה בחוץ, מרחק של 55 סמ כשכמובן
יש הפרדה של הקיר.
האם זה מסוכן? הוא ישן כך כבר כ 7 שנים
האם מומלץ להעביר מיטה למקום אחר?
אשמח אם תחזרו אלי גם טלפונית בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה ראשונה: האם הוא ישן כשהמזגן פועל?
רם דישון26/10/2020אם כן- יש צורך למדוד. אני מציע לרכוש מכשיר ביתי ולמדוד את הקרינה לבד. אם המזגן לא פועל כשהוא ישן במיטה- אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוע מזגן
מיכל26/10/2020כן, בהחלט המזגן פועל והוא ישן בגלל זה אני חוששת.
האם מומלץ להעביר מיטה או מזגן למקום אחר?
מאיזה מספר במכשיר מדידה זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העברת מזגן היא אופרציה מורכבת ויקרה. עדיף להעביר את המיטה.
רם דישון26/10/2020בכל מקרה עדיף למדוד לפני שעושים מהפכות. ברגע שתהיה לך תוצאה של מדידה- חזרי אלי. זכרי שמדובר בשדה מגנטי בתדר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הדמיה של מיפוי עצמות וקרינהרונן26/10/2020
שלום אני בן 26
בגיל 20 עברתי בדיקת מיפוי עצמות שיש בה קרינה רדיואקטיבית.
בגיל 21 עברתי בדיקת ct בפרוטוקול אבנים בכליות
אני אצטרך בקרוב לעבור בדיקת ct בטן, האם זאת חשיפה גדולה מדיי לקרינה הct הנוסף שאני אמור לעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו שאלה של עלות- תועלת.
רם דישון26/10/2020שאל את עצמך מה הסיכון אם לא תעבור את הבדיקה הבאה. מה המחיר שתצטרך לשאת אם תפספס משהו. השיקול שלך בלבד- ואני מציע שתתיעץ עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולארית ומגביר וויפיעופר24/10/2020
שלום. מה הדבר שבתמונה? רצ"ב . לי זה ניראה כמו מגביר וויפיי. מה המרחק המומלץ? נימצא על הטרסה של המלון. אני שוהה לילה אחד במרחק של כמה מטרים מאחורי מספר קירות. בעייתי?
התמונה גרועה מאד, אבל
רם דישון24/10/2020כמה מטרים ומאחורי כמה קירות הם די והותר להנחית את הקרינה לערך בטיחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
עופר25/10/2020ישבתי בחצר מטרים ספורים מהמכשיר כ 20 עד 30 דקות. בעייתי? לא שמתי לב למכשיר תחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
עופר25/10/2020ואחרי זה בארוחת בוקר מרחק של כמה מטרים מאחורי קיר אחד כ 20 דקות נוספות בערך.
לא קרה כלום.
רם דישון25/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיב YES האם הוא אלחוטי ועושה קרינה?חיים23/10/2020
שלום,
מצרף תמונה של רכיב של yes.
הוא ללא אנטנה אך האם הוא אלחוטי? נכנסים אליו 3 כבלים (אחד של תקשורת) אנסה לצרף 2 תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2 של כל הרכיב...
חיים23/10/2020
לא, הוא איננו מקרין כלל.
רם דישון24/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המים בתמי 4שרית22/10/2020
האם מנורת UV במתקן מטהר מים (תמי4) יכולה להשפיע על מי השתייה באופן כזה שיהיו מסוכנים/מסרטנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלילי חזק. המים מצוינים לשתיה.
רם דישון22/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצלמות בגן ילדים וסכנת קרינהפזית20/10/2020
שלום
מתכננים לרשת את הגן של בתי בת השנה וחצי במצלמות. האם יש בזה איזושהיא סכנה לילדים?
מהמצלמות אין סכנה, אבל
רם דישון22/10/2020אם משדרים את הוידיאו- צריך לוודא היכן המשדר.
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)