מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן במרחק 115 מ' מאנטנה.מאיה04/04/2017
בהמשך לשאלותי הקודמות, במרחק 115 מ' יש אנטנה סלולארית מגן הילדים של בני, מדדנו בכמה אזורים בגן ויש שם ערכים משתנים ,כלומר בבוקר הערכים תקינים ואחה"צ הערכים גבוהים, באזור המטבח היכן שהילדים אוכלים המדידה אחה"צ הייתה סביב 2 מיליוואט למ"ר, מחוץ לחלון המטבח נמדדו ערכים בין 16-20 מיליוואט למ"ר. הבנתי שערכים גבוהים מאחת מילוואט למ"ר לפרק זמן ממושך הינם בעייתיים, האם הזמנים שילדים אוכלים במטבח (בין שעה לשעתיים סה"כ) וישנים כ(1-2.5 שעתיים) באיזורים כאלו הינם נקראים "זמן ממושך" האם זה בעייתי עבור פעוטות בגילאי שנה עד שנתיים חשיפה ברמה כזו ולמשך זמן זה?
הדבר מטריד אותי מאוד ואני שוקלת להוציא את בני מגן זה.
תודה מראש על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן בעייתי, ניתן להגן על החלונות ולהקטין במאוד את הקרינה, אחרת הייתי מוציא את הילד מגן זה.
ד``ר דני וולף05/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לעוד תגובות
מאיה05/04/2017ד"ר דני וולף תודה לך על תגובתך, אשמח לקבל גם את תגובתם של רם דישון וזמיר שליטא, כיוון שפניתי כבר בנושא זה כאן בפורום והתשובות היו שונות.
אציין שהמדידות בשעות שונות לעיתים כן בגבול הנורמאלי, ואיזור המשחקים שבו הילדים נמצאים רוב הזמן הערכים תקינים.
אתמול למשל מדדתי אחה"צ באיזור השינה והערכים היו תקינים. כך שהמדידות משתנות מהבוקר לצהריים וגם מיום ליום.
הגן מחולק ל-3 איזורים מטבח, משחקים ושינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נק' לציין
מאיה05/04/2017אציין כי אין חצר/גינה לגן וכול התופעה הזו קוראת כי הגן בקומה ראשונה מעל הקרקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן את צודקת, פשוט פיספדתי את השאלה בקצת, הערכים במטבח בערך של 2 מיליואט למ"ר תקינים ובטוחים, ובאמת אין בעיה. החיפזון (בתשובתי) מה......
ד``ר דני וולף06/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסכים עם תשובתו של ד״ר וולף.
רם דישון06/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסלולארי כבוי בתיקחיים03/04/2017
האם לאחר שכיביתי סלולארי ושמתי אותו בתיק האם יש פרק זמן לאחר הכיבוי שהוא ממשיך לפלוט קרינה בכל מינון שהוא בתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון03/04/2017כן, הוא ממשיך לשדר למשך מספר שניות, בהן הוא מודיע למרכזת שהוא הולך להכבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגב תוצאת קרינה סלולריתמור02/04/2017
µW/cm 0.6
זו התוצאה האם היא תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחדר הורים- גבולי. בחדר ילדים- מומלץ מיגון של החלונות.
רם דישון02/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון של התוצאה של בדיקת קרינה
מור04/04/2017שלום
סליחה זו התוצאה של בדיקת קרינה באזור ביתי ( לא בתוך הבית) האם זה תקין בבית עם ילדים? 0.6 µW/cm2 תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בחדר הורים- גבולי. בחדר ילדים- מומלץ מיגון של החלונות.
רם דישון06/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית בלוטוס עם חוטיוגב02/04/2017
שלום,
קיימת בשוק אוזניית בלוטוס שממנה יוצא חוט קפיצי שרק הוא נכנס לאוזן ובסיום השיחה ניתן ללחוץ על כפתור והחוט נכנס בחזרה לאוזניית הבלוטוס. (מצרף תמונה).
שמעת על אוזניה כזאת? לא ראיתי תגובות עליה בפורום.
השאלה היא אם אוזניה כזאת בטוחה לחלוטין והכי קרובה לאוזניית בלוטוס עם צינוריות אוויר(שפחות אהבתי אותה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי האוזניה בטוחה.
רם דישון02/04/2017אוזנית אויר בטוחה יותר, אבל בשיעור זעיר. אם לא אהבת את אוזניות האויר- זו הנה פתרון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה מאנטנה סלולריתמור02/04/2017
נבדקה רמת הקרינה הסלולרית באיזור ביתי בעקבות אנטנה סלולרית באיזור המגורים. התוצאה היתה 0.6w/cm האם זו תוצאה תקינה האם היא מהווה סיכון בבית עם ילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היחידות אינן נכונות. בדקי שנית.
רם דישון02/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד ומדידת גז ראדוןלורן01/04/2017
שלום,
אנחנו גרים בבית פרטי, בערך כ- 2.5 מטרים מהקרקע (יש כ- 10 מדרגות לפני הכניסה לבית). אני ישנה בחדר ממד שנמצא בקומה השנייה.
אני די בחרדות מאז ששמעתי על הגז ראדון. לצערי כל החדרים בתפוסה מלאה, כך שאין באפשרותי לעבור לחדר אחר.
היום כשדיברתי על כך עם אבי, הוא סיפר לי כשבחודשים הראשונים שלנו בבית (כאמור לפני 7 וחצי שנים), הגיעה חברה חיצונית ושמה לנו בסלון למשך כמה חודשים מכשיר מדידה, כשלבסוף באו ולקחו אותו חזרה.
השאלה שלי - מדוע שמו את המכשיר רק בסלון ולא בשאר חדרי הבית? לא יותר הגיוני היה לשים אותו בממ"ד איפה שכביכול יש יותר פליטה של גז וקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בקומת קרקע, ולצורך זה גם 2.5 מ' מהקרקע לא נחשב קרקע!!! יש סכנת רדון. בקומות שהן לא על הקרקע עצמה (וכאמור 2.5 מ' מהקרקע נחשב ל- לא קרקע) אין סכנת רדון ובממ"ד שאיננו על הקרקע, אין סכנת רדון, בייחוד לא אם הוא מאוורר היטב
ד``ר דני וולף03/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ניילון שנמס והתקשהי.01/04/2017
שלום, בלי לשים לב אכלתי ג'חנון שהיו עליו כמה חתיכות קטנות של ניילון שהתקשה בגלל שככל הנראה עטפו אותו בעודו חם (מופיעים כמה חורים על ניילון).
אני בהריון. הבן שלי בן שנתיים גם אכל יחידה.
האם גם חשיפה חד פעמית מסוכנת? מאוד מודאגת ואשמח להרגעה.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום- אבל כנראה שלא קרה כלום.
רם דישון01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת PVC בחדר ילדיםל31/03/2017
שלום, אני מתלבטת האם להדביק מדבקת PVC או בד בחדר ילדים. המדבקה די גדולה. להבנתי פולימר ה PVC עצמו לא רעיל אבל ידוע לי שעלולים להשתחרר חומרים רעילים בריכוז נמוך במשך הזמן ? האם יש מחקרים שמראים שזה גורם נזק ? האם מדבקת בד עדיפה ? לא ביררתי עדיין באיזה בד מדובר ובאיזה צבעים משתמשים . מאוד מבולבלת, אנא התייחסותכם. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בתחום הפורום
ד``ר דני וולף03/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע מתקלף בתוך תא החימום של המיקרוגלמיכל31/03/2017
שלום
האם קילוף צבע בגוף התא לחימום יוצר נזק/קרינה ?
האם בגלל סיבה זו צריך להחליף את המיקרו?
אודה לתשובתכם
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין עיוות מכני- התשובה שלילית לשתי השאלות.
רם דישון31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לדר' וולף- מכשיר סוכרדינה30/03/2017
המכשיר עלה לי 160 ש"ח במכבי.
היכן מוכרים מכשירים ב15 שקלים לא שמעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבתי, בשירותי בריאות כללית, לחברי הקופה, כמובן
ד``ר דני וולף31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בראש בעקבות קרינהנעמה30/03/2017
שלום,
רציתי לדעת עם קרינה גורמת לטיקים בראש ולגלי חום
מחכה לעדכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד``ר דני וולף31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת סוכר וטלפונים סוללרייםדינה29/03/2017
שלום
קניתי מכשיר לבדיקת סוכר בייתית ובחוברת כתוב להרחיק מקרינה כגון טלפון סוללריים.
השאלה שלי למה הכוונה?
האם כשהמכשיר דולק או גם כשהוא כבוי? האם רק כשהטלפון מצלצל?
אנא הדרכתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכשיר לא קורן כלל, הוא רק עלוול להתקלקל אם יהיה חשוף לקרינה, אבל למען האמת מניסיוני לא קורה למכשיר כלום, ובכול מקרה מדובר ב- 15 ש"ח לקניית מכשיר חדש דרך דירותי בריאות כללית ולא בסכנה בריאותית
ד``ר דני וולף30/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משנאי של חברת חשמל ובזק תקשורתיעל29/03/2017
שלום רב.
1. אני מעוניינת לדעת מהי רמת החשיפה המותרת בסביבת שנאים של חברת החשמל על עמודים. ומה המרחק הבטוח מהם.
2. כמו כן מהי רמת החשיפה המותרת מארונות תקשורת של חברת בזק ומה המרחק הבטוח.
אודה מאוד.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משנאי של חברת חשמל על עמודי החשמל 7 מטרים. ארונות תקשורת וכבלי תקשורת אין קרינה כלל
ד``ר דני וולף30/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעת לגבי ארוןאריאלה29/03/2017
במטבח יש לנו ארונות מטבח כש ממש קרוב עניין של מטר יש בחוץ ארון חשמל וקשורת האם יש קרינה על אוכל שאני שמה במגירות מגבות מיטבח כשארון התקשורת ונחשמל של הדיירים מאותה קומה נימצאים באותו קיר מה הסכנה של הקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית לא מועברת על ידי שום חפץ או אוכל או אחר אלא רק בחשיפה ישירה לקרינה
ד``ר דני וולף30/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר מעל הראש שליאורן26/03/2017
שלום. אני די מוטרד מהענייו שבכל מעונות הסטודנטים כאן יש ראוטרים בכל פינה. האם קירבה של חצי דקה בלבד עד מקסימום דקה עם הראש לרואטר שממוקם על הקיר כ 40 ס"מ מהראש יכול להזיק? אני מרגיש שהראש שלי מתחמם כאשר אני מתקרב אליו.
תשובה.
רם דישון28/03/2017חשיפה כה קצרה וחד פעמית אינה מסוכנת כלל. שמור מרחק של מטר מהראוטר הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)