מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העברת ראוטר מהסלון לארון תקשורתד``ר דני וולף27/05/2017
המיקום הנוכחי של הראוטר הוא בסלון, שהוא רחוק מהחדרים. (המרחק בין הספות בסלון אליו הוא בערך 1.5 ל 2 מטר)
אני מתלבטת האם יותר בטוח מבחינת קרינה להעביר אותו לארון תקשורת הממוקם במעבר בתוך הבית שנמצא יותר קרוב לחדרים בבית (בערך מטר מהחדרים, ובהמשך לשאלתי הקודמת גם צמוד לממד וצמוד לחדר אמבטיה) אבל כאמור במעבר (לא מקום בו שוהים זמן רב כמו בסלון). אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא ביקור במקום.
רם דישון28/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק קרינה מאנטנה סלולארית על גבעה ממולד``ר דני וולף26/05/2017
שלום. יש אנטנה סלולארית של תורן אדום לבן על הגיבעה ממול עם קו ראיה. מהו מרחק בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מושג כזה. רק מדידה תאפשר לדעת אם יש בעיה או לא.
רם דישון26/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן26/05/2017ואם אין קו ראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אין קו ראיה- אין בעיה כלל.
רם דישון26/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מפרק ירך ללא הגנה על האשכיםרעות26/05/2017
שלום רב
בני מתח את השריר והתעקשו במוקד על צילום והצילום בוצע ללא הגנה על האשכים. זאת משום שלדבריהם זה היה מפריע לצילום.
הגעתי הביתה וקראתי באינטרנט ולא הצלחתי לישון כל הלילה מדאגה. בני רק בן 17 ואני דואגת שנגרם לו נזק מהצילום לפוריות או חלילה לכרומוזומים או למשהו אחר. אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף בחופשה עד 6/6. חזרי שוב אחרי תאריך זה. צר לי.
רם דישון26/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלפטופ שנמצא בממדרויטל25/05/2017
אנו מתכננים להעביר את חדר העבודה לממד. הראוטר שלנו בסלון במרחק מה. אני עובדת עם לפטופ מהבית עם אינטרנט אלחוטי. האם יש חשש לקרינה מוגברת מהלפטופ בגלל השהות בממד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. הלפטופ יצטרך לשדר יותר חזק על מנת לעבור את הקיר העבה של הממד. רצוי לארגן את הראוטר יותר קרוב.
רם דישון26/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri של גבקובי24/05/2017
שלום לך דר לפני כמה ימים עשיתי בדיקת mri ובשאלון ציינתי שיש לי 2 שתלים בפה וכנראה בורג מסתימת שורש ..הבודקים טענו שזה לא מפריע ..האם יכול להיות שזה סיכן אותי בגלל השתלים או שאיכות השתלים תפגע עכשיו ?תודה רבה..וברשותך שאלה נוספת זה פעם שלישית שאני עושה mri במשך 3 שנים האם יש סיכון כלשהוא? תודה מראש
תשובות.
רם דישון26/05/2017אם עברת את הבדיקה ללא כל בעיות- סימן שלא קרה דבר.
בבדיקות MRI אין סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת אנטנות מרחק מגינת ילדיםאלה24/05/2017
גבעת קוזלובסקי הידוע הלשמצה בגבעתיים נחשבת הנקודה הגבוה ביותר באזור המרכז, שם תקועות להן אנטנות ענק של כל החברות. יש שנים רבות אמביקם בעניין. השאלה- האם במרחק 550 מטר מהמקום יש קרינה מסוכנת? והאם זה תופס גם לגבי שהייה בבית סגור?
שנית ישנה גינת שעשועים במרחק 200 מטר משם למרגלות הגבעה, האם גם שם סביר שיש קרינה חזקה?
בוצעו מדידות ברחוב הנושק והתוצאות היו גבוהות מאוד, השאלה מה לגבי המעגלים האחרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק אחרי מדידה בפועל ניתן לענות.
רם דישון24/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד עץ רחוביםקובי21/05/2017
שלום רב, אני לפי שכירת בית והייתי רוצה את דעתכם בנוגע לעמוד חשמל עשוי עץ שמחוברים אליו 5 כבלים. הוא נמצא בכניסה לבית שצמוד לבית שאני רוצה לשכור והכבלים שיוצאים ממנו הם מול הבית במרחק של מטרים ספורים.
בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 מטרים מהעמוד או מהחוטים יספיקו בהחלט. ובייחוד לחדר השינה
ד``ר דני וולף22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיילר עם שני שנאים 540 קוטשמשה21/05/2017
שלום רב,
צמוד לבייתי ישנו פיילר שכונתי של חברת החשמל, הדירה שלי צמודה לקיר הפיילר , הדירה גבוהה מהפיילר ב 2.5 מטר, מדובר בדירת גן, האם נכון שמכוון שהפיילר נמוך מהדירה הקרינה לא מגיע אליו, הרי קרינה לפי מיטב ידעתי הולכת לצדדים ולא למעלה ולמטה, כמו כן השנאים נמצאים בצדו הרחוק מהבית בתוך הפיילר וכמובן מדובר על חיווט תת קרקעי. לטענת חברת החשמל הכבלים המונחים היום באדמה הם אילו שמורידים משמעותית את הקרינה.
אשמח לדעת האם לאור הנתונים אני מוגן. תודה מראש! משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרינה מתפשטת לכל הכיוונים אותו הדבר, והיא גם לא נחלשת כשהכבלים תת קרקעיים, או בקירות, או בבטון או כל חומר אחר. הדבר היחיד המחליש את הקרינה במאוד מאוד הוא המרחק. מרחק של 2.5 מטר ממקור הקרינה כפי שיש לדירתך (ולא משנה באיזה כיוון) מספיק ולכן אינך נמצאת בתחום הקרינה
ד``ר דני וולף22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיט האם יש בבדיקהרותם21/05/2017
אני צריכה לעשות סיטי בעמוד שידרה מותני ברצוני לדעת האם צריך להזריק חומר לוריד או יוד האם יש בזה הרבה קרינה אני מניקה האם אוכל להניק את התינוק שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. אין צורך להזריק חומר ניגוד. ב הקרינה לא מועברת בחלב
ד``ר דני וולף22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורסנט מרצד - האם זו אינדיקציה?יגל21/05/2017
שלום
במקום בו אני עובד אנו משתמשים הרבה בבקר שמשדר עם אנטנה אותות לרכיבים שונים.
בכל פעם שהוא משדר כל אורות הפלורסנט בחדר מרצדים מעט.
האם פירוש הדבר שהקרינה מהבקר הזה רצינית ולא מומלץ לעמוד לידו שעות רבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין ריצוד הפלורסנט לבין עצמת הקרינה. מעבר לזה אין שום אפשרות להתייחס לעוצמת הקרינה מהפרטים הנתונים
ד``ר דני וולף22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר וולף - הסתכלות על מקור אור ישיראלה19/05/2017
שלום
ילדיי מגיל שנה וחצי ובמשך מספר חודשים ישנים בחדר שהנורות בתקרה חשופות לחלוטין (דירה חדשה והדיירים הקודמים שברו את האהיל). פתאום אני קוראת שזה מסוכן ולא מומלץ.
מדובר בתינוקות, ואני יודעת שאח דמהם משפשף עיניים כל הזמן. בכלל האו נמשך מאוד לאור וכבר שנה מצביע על כל מקור לאור.
מה אני יכולה לעשות כרגע? האם י שסיכוי ששום נזק לא נגרם?
אם נגםר נזק איך מטפלים?
אגב הוא אמור לעבור בדיקת עיניים לשלילת פזילה, האם הרופא יכול לאתר פגיעה ברשתית אם קיימת והאם מותר לו לבצע בכלל את הבדיקה כרגע אם י שנזק (מבחינת חומרים בבדיקה שעלולים להחמיר חלילה קרע וכו').
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום- אבל כנראה שלא קרה כלום.
רם דישון19/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבה לראוטר על תיקרהתמר18/05/2017
שלום רב,
שמתי לב עכשיו שבמקום העבודה שלי מותקן על התקרה כל כ-5 מטרים ראוטר.
מקום הישיבה שלי נמצא במרחק אלכסוני של כ1.5 מטר מהראטר .
האם יש מה להלחץ? האם תקין?
אני יושבת ככה קרוב לחודשיים.אמורה לשבת במקום זה עוד כחודש.
חשוב לי לציין שאני בהריון - כיום בחודש 6 - מה שאומר שהתחלתי לשבת פה בחודש 4.
האם מטריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת תמונה
תמר18/05/2017צילום - מבט ממקום הישיבה שלי לכיוון הראוטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק למדוד.
רם דישון19/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין למרחק משמעות?
תמר19/05/2017אחרי ששלחתי את ההודעה עברתי קצת בפורום על שאלות...
ראיתי שברוב המקרים עניתם שמרחק של מטר מספק.
למה כאן התשובה שונה? הראוטר נראה לך שונה?
או שתמיד אפשר להניח שמטר מספיק אבל מדידה מאששת את זה?
והאם תקופה כזו במידה והמדידה שמתגלה בעייתית מסוכנת בכללי ובהריון בפרט?
קצת נלחצתי....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדרך כלל מטר מספיק, אבל הטוב ביותר הוא למדוד למען השקט הנפשי.
רם דישון19/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה ו.. הבהרה אחרונה...
תמר20/05/2017תודה,,,
רק לסגור את הנושא -
לפי מה שהבנתי - סביר שזה בסדר , כמו בתשובותיכם האחרות - אבל לדעת בוודאות צריך למדוד.
השאלה כזו - בהנחה שתתגלה בעיה מסוימת - כמה זה גרוע לשבת ככה חודשיים כבר ועוד חודש בתכנון?
ובהריון?
כיוון שסביר שעד שיזמינו בדיקה מהעבודה כבר יעבור הזמן שלי לשבת שם... אם בכלל יזמינו שאני מיועדת לעבור...
אז השאלה בעצם האם אפש להרגע שגם בעיה אולי אפשרית לא משמעותית לתקופת זמן זו בכלל ובהריון בפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החשש גרוע יותר מהסיכון הנמוך מהקרינה.
רם דישון20/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבת בית ספר לתחנת רכבתיעל18/05/2017
שלום,
ליד בית הספר שאני רוצה לרשום אליו את בני, בונים תחנת רכבת חדשה (באיזור השרון). המרחק של בית הספר הוא גג 130 מטר מהמסילות/תחנה. מה הסיכון בכך שתעבור שם רכבת לדעתכם?
האם יש סכנת קרינה? מה לגבי מזהמים מהרכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ לפורום, נראה שיהיה שם זיהום אויר גדול הן מהרכבת, הן מהתנועה, אלא אם תהיה שייכת לרכבת הקלה על חשמל
ד``ר דני וולף19/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממד בבית פרטי - שאלה לגבי ראדוןלי16/05/2017
שלום מעוניינים להשכיר בית פרטי בן 17 שנה בעמק חפר.
ביתי בת ה17 אמורה לישון בממד לו דלת עץ רגילה, היא נוהגת לישון עם חלון ודלת סגורים.
האם בעייתי מבחינת ראדון?
במשך היום החדר יאוורר.
מבחינת קרינה חזקה יותר מהנייד בגלל הקירות בטון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה היא קרינת הרדון ולא הקרינה האלקטרומגנטית. אם הממד מאוורר במשך היום ושואבים אבק לעתים קרובות- אין בעיה
ד``ר דני וולף17/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן בו השינה והפעילויות מתקיימות בחדר ממ"ד סגורסיון16/05/2017
שלום רב
בני בן השנתיים נמצא כבר שנה בגן בו ישן שעתיים ביום בממ"ד וגם הפעילויות במהלך היום מתקיימות בממ"ד. לציין שבממד משתמשים בסלולארי להשמעת מוזיקה במהלך הפעילויות, קיימת בממ"ד טלוויזיה המראה את התמונות מהמצלמה שבמקום ויש מזגן שעובד ולכן אינם פותחים חלון. במהלך השינה והפעילויות הם סוגרים את הממ"ד.
מה חומרת הסכנה? האם שנה בתנאים כאלו יכולים לגרום חלילה לנזק עתידי? האם להעביר את בני גן?
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הנתונים לגבי הקרינה האלקטרומגנטית לא מסכנים כלל. הסכנה היא דווקא מקרינת הרדון, וכאן השאלה האם מדובר בבית צמוד קרקע, ומה גילו של הבית (ישן או חדש)
ד``ר דני וולף17/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
סיון17/05/2017תודה רבה על המענה המהיר
מדובר בדירת גן. הבניין ישן. הבניין עבר תמ"א לפני כמה שנים.
יום נעים
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי מענה
סיון23/05/2017שלום רב
אודה להתייחסות.
יום נעים
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)