מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פורום מדהים- רוצה גם לשאול שאלהמודאגת מאוד08/09/2016
סמוך לחצר המשחקים בגן של בתי יש חדר טרנספורמציה די גדול. מעריכה 3 על 4 מטרים.
ממוקם כ4 מטר מגדר החצר של הגן.
עד לחדר בוא נמצאים הילדים במהלך היום יש כ7-8 מטרים.
בחצר הם שוהים כשעה ביום.
1. האם זה יכול להיות בעייתי מבחינת קרינה עפי המרחקים שציינתי? אם כן, בעייתי רק בחצר או גם בתוך הגן?
2. דרשתי בדיקת קרינה מהעירייה, והזמינו את חברת גלית מרעננה. מכיר אותה?
3. אני רוצה להתלוות למודד הקרינה בעת הבדיקה.אני בתחילתו של הריון. האם יש בעיה עם זה? מבחינת אופן ביצוע הבדיקה? המכשיר המודד? מותר לי להתלוות אליו?
4. למה כדאי לשים לה או לבקש בעת הבדיקה?
בתודה והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום מדהים- רוצה גם לשאול שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף08/09/20167-8 מטרים עשויים להספיק בהחלט, גם 5 מטרים. אך אין כמו מדידה. את בהחלט יכולה להתלוות אליהם, אין שום סכנה. לשים לב אם הוא מודד מספיק זמן, אם יש קפיצות, אם המכשיר מכויל כך שיתפוס את המקסימום, וכמובן אם הוא מודד במיליגאוס או ביחידות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה תוספת
מודאגת מאוד08/09/2016החצר קרובה כ4 מטר לחדר חשמל.
כמה נורא זה אם שוהים בה כשעה וחצי ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה תוספת - תגובה
ד``ר דני וולף09/09/2016שעה וחצי ביום בכל מקרה לא נורא, אולם אנא תמדדו קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. נמדוד בחמישי הקרוב.
מודאגת10/09/2016כמה קרינה נפלטת מסלולרי שגולשים בו ולא מדברים?
באיזה מרחק כבר הקרינה לא מסוכנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. נמדוד בחמישי הקרוב. - תגובה
רם דישון10/09/20161. כמו בשיחה.
2. מטר לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה הקודמת חימום רצפתילי07/09/2016
סך הכל באופן לא רציף היה על הריצפה כשלוש שעות המצטבר.
שאלה נוספת - ביצי מטעינה את הנייד מחוץ לחדר בצד שמעבר למיטה שלה. האם הקיר החוצץ מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך להודעה הקודמת חימום רצפתי - תגובה
רם דישון07/09/2016לא קרה דבר בגלל הפעלת החימום הרצפתי. אין נזק מחשיפה חד פעמית.
הקיר החוצץ אכן מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי07/09/2016רק להגיד תודה גדולה על פורום חשוב ועל מענה מקצועי ומהיר. ישר כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת רדיו-האם יש קרינה ואם כן באיזה מרחק בטוחרותם07/09/2016
שלום ליד הביהס של הבת שלי יש מבנה ששיך לביה״ס
ובו הם מפעילים תחנת רדיו עצמאית ויש שם אנטנת רדיו
רציתי לשאול אם יש קרינה מאנטנה כזו ואם כן איזה מרחק נחשב בטוח
מצורפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת רדיו-האם יש קרינה ואם כן באיזה מרחק בטוח - תגובה
רם דישון07/09/2016יש קרינה מאנטנה זו. יש מספר שאלות:
1. באילו שעות היא פועלת? אולי אחרי שעות הלימודים?
2. בקשי מהאחראי את הפרמטרים של האנטנה (תדר, הספק, שבח אנטנה) והעבירי אלי בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנהת רדיו מאיזה מרחק זה בטוח
רותם07/09/2016היא פועלת גם בשעות ביהס כי יש מגמת רדיו
השאלה מאיזה מרחק זה בטוח לדוגמא 10 מ׳?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנהת רדיו מאיזה מרחק זה בטוח - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א14/09/2016כפי שענה לך המהנדס שלו, רם דישון, צריך נתונים של הקרינה מהאנטנה, ולפי זה הוא יוכל לחשב אם יש סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית בקרבת גן ילדיםסלין07/09/2016
היי. כ150 מטר מהגן של הבת שלי יש אנטנה סלולרית .לפני הגן יש בניין גבוה יותר שמסתיר את האנטנה כך שאם אני עומדת בגן אני לא רואה את האנטנה . האם בכל זאת יש סיכון לקרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולרית בקרבת גן ילדים - תגובה
רם דישון07/09/2016אין סיכון בגיאומטריה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות סלולאריות בשכונהאמא05/09/2016
בבדיקה באתר שמספק מידע על סביבת המגורים מסתבר שיש כחמש אנטנות של הוט פלאפון וכו' במרחק 200 מטר מהבית שלי, רובן בנקודה אחת ברחוב הסמוך.
האם מרחק כזה מסוכן?
מה הכלל במקרים של קרינה מאנטנות יורת רחוק יותר טוב או שדווקא יותר קרוב כי מקרין פחות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנות סלולאריות בשכונה - תגובה
ד``ר דני וולף05/09/2016200 מטר 5 אנטנות יכול להיות גבולי בייחוד עם יש קשר עין עם אנטנה אחת ואם לא מדובר באנטנות קטנות כמו אנטנות עוקץ, ובכל מקרה לא תדעי עד שלא תמדדי!!
לגבי הקרינה, לגבי המשתמש ככל שקרוב יותר לאנטנה פחות קרינה מהפלאפון עצמו, אך זה לא משמעותי בכלל! אם את מדברת על הבית שלך, חד משמעי ככל שקרוב יותר מקרין הרבה יותר בריבוע המרחק!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמתי עם הפלאפון על הצד מתחת לבטן ואני בהריון שבוע 34ליאורה04/09/2016
שלום רב.גלשתי באינטרנט מחוברת לwifi ונרדמתי למשך 4 שעות עם הפלאפון מתחת כשאני ישנה על הצד והוא מתחת לבטן .הפלאפון היה חם ואני ממש בחרדות .האם נגרם נזק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשיפה חד פעמית לא נגרם שום נזק
ד``ר דני וולף04/09/2016חימום הטלפון לא קשור לקרינה. המשך היריון מוצלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהפלאפון נייד סגור.אריקּ02/09/2016
שלום
א. האם כשאני נכנס אחרי שהטענתי את הטלפון הנייד, האם החדר מלא בקרינה?
ב.אם אני שם בלילה את הטלפון ליידי כשהוא סגור, יש קרינה או אין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מהפלאפון הנייד. - תגובה
רם דישון02/09/2016א. לא. אין קרינה.
ב. מה פירוש סגור? אם מכובה לגמרי- אין קרינה. אם פועל ללא שיחות- יש קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל מאריך מתחת למיטה בחדר נזקי קרינה ממנויעל01/09/2016
היי, השקע היחיד בחדר הוא ליד המיטה. אני מתכוונת לחבר אליו כבל מאריך שילך מתחת למיטה עד השולחן, ואליו יתחבר מחשב, פלאפון, הכל. יש סכנת קרינה יותר מאשר אם השקע היה ליד השולחן? זה שהכבל עובר מתחת למיטה מסוכן מבחינת קרינה? תודה רבה
כבל מאריך מתחת למיטה בחדר נזקי קרינה ממנו - תגובה
רם דישון01/09/2016כבל מאריך מתחת למיטה אינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה לגבי המרחק המינימלי מתינוק כשמדברים בטלפון סלולריגל01/09/2016
אם התינוק נמצא בסלון, ומדברים בסלולרי מהחדר ליד הסלון שבו יש דלת פתוחה לעבר הסלון, מהו המרחק המינימלי מהתינוק שעליו צריך לשמור כשמדברים בבית בטלפון סלולרי, כאשר כל התריסים והחלונות בבית סגורים, כי פועל מזגן ?
שאלת הבהרה לגבי המרחק המינימלי מתינוק כשמדברים בטלפון סלולרי - תגובה
רם דישון01/09/2016לא ניתן לענות על השאלה ללא מדידה. בנוסף, הסף (שממנו נגזק המרחק המינימלי) לתינוקות לא מוסכם ע״י כל החוקרים. לכן ראה תשובתי הקודמת.
ונניח שנוכל לומר 2.50 מטרים. אז 3 מטר זה טוב? ומה בדבר 2.40 מטרים? אפשר או לא?
הפתרון (הלא כל כך פופולרי בימינו) הוא לדבר בבית בטלפון קוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מפיר כבלי חשמל שנבנה בצמוד לחדרי בעבודהמאיה01/09/2016
בבניין בו אני עובדת עומדים לבנות פיר חשמל בו יעברו כל כבלי החשמל מקומת הקרקע לקומה העליונה. הפיר יעבור מטר מהשולחן בו אני יושבת
האם עליי לדאוג מהקרינה שתיפלט ממנו?
תשובתכם תעזור לי לשקול האם לבקש העברה למשרד אחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכנת קרינה מפיר כבלי חשמל שנבנה בצמוד לחדרי בעבודה - תגובה
רם דישון01/09/2016רק מדידה בפועל תאפשר לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בבית מטלפון סלולרי כאשר כל התריסים והחלונות בבית סגוריםגל31/08/2016
-האם כשמדברים בבית בטלפון סלולרי במרחק של 1 מטר מתינוק , כאשר כל התריסים והחלונות בבית סגורים, כי פועל מזגן ,אין סכנת קרינה? אם לא, מהו המרחק שצריך לשמור מהתינוק כשמדברים בבית מטלפון סלולרי,כאשר כל התריסים והחלונות בבית סגורים?
-מהי ההשפעה על עצמת הקרינה מהטלפון הסלולרי לכך שכל התריסים והחלונות בבית סגורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיבור בבית מטלפון סלולרי כאשר כל התריסים והחלונות בבית סגורים - תגובה
רם דישון31/08/2016בשום מקרה לא מומלץ לדבר במרחק מטר מתינוק.
ספציפית- מאיזה חומר עשוי התריס? אם הוא מאלומיניום- לא הייתי מדבר בחדר בסלולרי בכלל. אם מפלסטיק- ההמלצה פחות חריפה, ועדיין רצוי להמנע. לגבי מרחק- עדיף בחדר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה עדיף לגלוש מהבית בווייפי או אינטרנט של החברהדינה31/08/2016
שלום
באיזה רשת עדיף לגלוש כאשר אנחנו בבית מווייפי או אינטרנט של החברה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במה עדיף לגלוש מהבית בווייפי או אינטרנט של החברה - תגובה
רם דישון31/08/2016בויי פיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשדח לידי שלט בלוטוס. האם מקרין?גונן31/08/2016
שלום,
שכחו אצלי במשרד לפני שלושה ימים שלט שכזה. הוא פעל לידי מרחק של 40 ס"מ במשך כ3 ימים לפני ששמתי לב. כנראה חיפש תקשורת כי היבהב. האם זה זניח מבחינת קרינה (כמובן שהזזתי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעת גיליתי שהייתי ליד זה שבוע
גונן31/08/2016במרחק 40 סמ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשדח לידי שלט בלוטוס. האם מקרין? - תגובה
רם דישון31/08/2016זניח לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו שיטת שידור אינטרנט סלולרי פולטת הכי פחות קרינה?ליאור31/08/2016
ואיך אני יכול לעבור לשיטת שידור מקרינה פחות (או שזה בכלל לא תלוי בי לא בספק שלי?)
איזו שיטת שידור אינטרנט סלולרי פולטת הכי פחות קרינה? - תגובה
רם דישון31/08/2016שיטת השידור לא משפיעה על עוצמת הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הכוונה למושג אחר
ליאור31/08/2016כי ראיתי פעם התייחסות להבדל בין GSM ו DMA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולי הכוונה למושג אחר - תגובה
רם דישון31/08/2016מבחינה פיזיקלית אין הבדל בקרינה. השיטה הזו מאפשרת ניצול יעיל יותר של רוחב הסרט (יותר שיחות) אבל אינה משנה את עוצמת הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמתי את הפלאפון הנייד כל היום בכיס האחורי של המכמסליאור30/08/2016
שהוא דלוק, מה הנזק שיכול להיגרם מזה?
שמתי את הפלאפון הנייד כל היום בכיס האחורי של המכמס - תגובה
רם דישון30/08/2016מאירוע חד פעמי- שום נזק.
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)