מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלישה בסמרטפון - קרינהרונית15/10/2013
שלום רב
שלושה חודשים ראשונים לאחר לידת בתי החזקתי אותה עלי בלילות
ובזמן זה גלשתי בסמרטפון שמחובר לרשת wifi בביתי
במרחק כ 20-30 ס"מ מגופי - מראשה היה בערך 30-40
( היא היתה על הכתף עלי להוצאת "גרפס")
שאלתי האם היא נחשפה לקרינה רבה בזמן הזה
החזקתי אותה במשך 3 חודשים כל לילה שלוש פעמים לעשרים דקות
האם זה נחשב כאילו דברתי לידה בפלאפון
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלישה בסמרטפון - קרינה - תגובה
רם דישון15/10/2013לא, זה פחות מאשר שיחה רצופה. לא קרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת קפיציםיובל15/10/2013
קראתי בעבר (למיטב זכרוני) שד"ר זמיר שליטא כתב שברזל הנמצא בסמיכות לגוף מגביר את השדה המגנטי אליו נחשף הגוף.
האם הבנתי נכון?
האם מזרון קפיצים לילדה נמצא תחת הקטגוריה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת קפיצים - תגובה
ד``ר דני וולף16/10/2013לא, אין בעיית שדה מגנטי מקפיצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת קפיצים
יונל21/10/2013תודה,
האם ד"ר זמיר שליטא יוכל גם להתייחס לשאלה זו? (היות ושאלה זו עלתה על בסיס משהו שכתב בעבר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטענים בחדרחיים15/10/2013
שלום
יש לי בחדר מטען של מחשב נייד ושל פלאפון שהם תמיד מחוברים לחשמל והם במרחק 15 ס"מ ממני
זה יכול לגרום לי נזק בטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
חיים15/10/2013האם זה מסוכן? או שזה לא צריך להפריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/201315ס"מ מרחק בהחלט לא מספיק. רצוי חצי מטר לפחות עדיף מטר, אבל השאלה העיקרית היא בכמה זמן חשיפה מדובר?!? אם המטענים ליד הראש שלך בלילה, לא רצוי. אם מדובר בשולחן כתיבה במשך כמה שעות ביום, פחות נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארטפון לילדהרועי14/10/2013
שלום,
אני שוקל לקנות לבת שלי (כמעט 11) סמארטפון. עד עכשיו היה לה נייד שהשתמשה בו לשיחות קצרות בלבד, תוך שימוש בדיבורית, וקצת SMS-ים. השאלה היא האם מעבר לסמארטפון מעלה משמעותית את החשיפה לקרינה, בהנחה שעדיין תשתמש לצורך שיחות בדיבורית או אוזניות אוויר בלבד, ולא תבצע הורדת נתונים משמעותית כמו יוטיוב כשלא מחוברת ל wifi. האם למשל יש סיכון כשמשתמשים בסמארטפון לשמיעת מוסיקה או משחקים? על מה צריך להקפיד כדי שהשימוש במכשיר יהיה בטוח? אני כמובן לא רוצה לסכן אותה אבל גם לא רוצה לקבל החלטה מתוך פחד לא מבוסס...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמארטפון לילדה - תגובה
ד``ר דני וולף15/10/2013אם משתמשת באוזניות עם צינור אויר אין שום בעיה, יכולה לגלוש ולעשות הכול, רק שתחזיק את הטלפון במרחק 30 ס"מ ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המרחק
רועי15/10/2013תודה רבה על התשובה. אני מניח שהכוונה היא 30 ס"מ מהראש? 30 ס"מ מהגוף נראה לי רחוק מדי אפילו כמבוגר (זה אומר להחזיק את המכשיר ביד ישרה בניצב לגוף - קשה לקרוא מהמסך במרחק כזה וגם לא נוח להחזיק). 30 ס"מ מהראש נראה לי סביר כמבוגר (מדדתי) אבל אני מניח שאצל ילד המרחקים קצרים יותר, אז השאלה היא האם 30 ס"מ לילד זה מעשי כאשר צריך להסתכל במסך (למשל כשמשחקים או כותבים הודעה). או שהכוונה היא נניח כאשר היא שומעת מוסיקה שתניח את המכשיר במרחק כזה ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי המרחק - תגובה
רם דישון16/10/201330 ס"מ מהראש יספיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לגבי המרחק
רועי16/10/2013שוב, תודה רבה על התשובה. האם שמירת המרחק הנ"ל חשובה רק בזמן שיחה? מה לגבי שימושים אחרים בסמארטפון (כתיבת הודעות, משחקים, גלישה), שדורשים צפיה במסך? במקרים אלה אני מניח שפחות נוח לילד להחזיק מכשיר במרחק 30 ס"מ אם כי כנראה לא בלתי אפשרי.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לגבי המרחק - תגובה
ד``ר דני וולף16/10/201330 ס"מ מהראש צריכים להישמר כל זמן שהפלאפון משדר. אם את לא יודעת בדיוק למה הכוונה, נסי לשים על מצב טיסה, וכל הפעולות שניתן לעשות במצב טיסה אינן מקרינות, ולהפך, כל הפעולות שאי אפשר לעשותן במצב טיסה מקרינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות אחרונות בנושא
רועי16/10/2013שוב, תודה רבה על התשובות.
1.רק לוודא שהבנתי - מה שחשוב מבחינה בריאותית זה המרחק מהראש, ולא הקרינה שמגיעה ליד שמחזיקה את המכשיר? האם היד פחות פגיעה?
2. האם, בהנחה שהמכשיר לא מוחזק קרוב לראש, אין חשיבות מבחינה בריאותית לחומר ממנו עשוי המכשיר או למבנה שלו? למשל באייפון 4 המסגרת המתכתית שמקיפה אותו משמשת כאנטנה ולכן אנחנו ממש אוחזים באנטנה. האם זה מסוכן? האם מכשיר עם מעטפת מתכתית מוליך יותר את הקרינה או שהמתכת של המכשיר מבודדת מהאנטנה? האם כל הפרמטרים האלה מסתכמים בסופו של דבר ב SAR של המכשיר ואפשר לקחת בחשבון רק אותו?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות אחרונות בנושא - תגובה
ד``ר דני וולף17/10/2013בתשובה לשתי השאלות: ברמות כאלו היד לא פגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רועי17/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהרותי14/10/2013
אני אובדת עצות יש לי רק 2חדרים בבית אחד חדר שינה והשני סלון הראוטר מותקן יחד אם הטלויזיה והכבלים הטכנאי שם אותם המרחק שאנו יושבים ואפילו נירדמים שם הוא בערך חצי מטר אין לנו אופציות נוספות האם אני יכולה להיות רגועה מבחינת קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון14/10/2013כבי אותו בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר
רותי14/10/2013אי אפשר זה פרוצדורה שלמה כי זה מחובר עם כל מיני חוטים לטלויזיה והכבלים זה כל כך מסוכןוגם לראוטר זה מחובר יחד במלא חוטים האם ישנם מחקרים שזה כל כך מסוכן כמה שעות אפשר כן להיות יחד עם ראוטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אי אפשר - תגובה
רם דישון14/10/2013קחי גליל של ניר טואלט, עטפי אותו היטב מכל צידיו בניר כסף (פרט לתחתית) ובלילה הלבישי אותו על האנטנה של הראוטר. לא כל כך בריא לראוטר, אבל מאד בריא לבני הבית.
נסי את זה גם ביום. אם לא תרגישי ירידה בביצועים- השאירי אותו קבוע.
בנוסף, יש (או צריך להיות) על הראוטר מפסק בצד שמכבה אותו, כך שניתן לכבות אותו ללא צורך לנתק חוטים.
אחד משני הפתרונות הללו יעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין קרינותמאיה14/10/2013
האם הקרינה שנחשפים אליה בזמן טיסה והקרינה שיוצאת ממכונת רנטגן היא אותה קרינה או ההשפעות שונות על הגוף?
לפני בדיקת שיניים לילד האחות אמרה שכל צילומי השיניים זה אותה קרינה כמו לשבת שעה בשמש. האם זה נכון? או שהקרינה המלאכותית נשארת בגוף לזמן ממושך יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדל בין קרינות - תגובה
רם דישון14/10/2013הקרינה דומה, וראי בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בין קרינות
מאיה14/10/2013יש לי חברה שכשהייתה בהריון התייעצה עם רופה בקשר לטיסה ארוכה והוא אמר לה שהקרינה שהיא נחשפת אליה בזמן טיסה היא לא כל כך מזיקה כיוון שהיא קרינה שנעלמת ישר לאחר הנחיתה לעומת קרינות אחרות שנשארות בגוף וממשיכות לעשות נזק. ממה שהבנתי הקרינות האחרות שהוא התכוון אליהן היו ממכשירים כמו רנטגן וכו׳.
היא כמובן האמינה לרופא למרות הספקות שלי בעניין.
האם זה נכון מה שהוא אמר?
בדקתי בשאלות הנפוצות ואכן ראיתי שטיסה לארה״ב חושפת את הגוף לקרינה הרבה יותר חזקה מצילומי שיניים או צילומי חזה אך האם לגוף באמת יותר קשה להפטר ממנה לעומת הקרינה שנחשפים אליה בטיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי שינייםמאיה14/10/2013
למומחים שלום רב,
האם צילומי שיניים( שלושה צילומים רצופים) לילד בגיל 4 יכולים להוות סכנה אפילו נמוכה ביותר?
המכונת צילום הייתה מאוד ישנה ועשתה רעשים במשך מספר שניות בזמן כל צילום
האם זה אומר שהקרינה גבוהה יותר?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילומי שיניים - תגובה
רם דישון14/10/2013אין סכנה, כי הקרינה חלשה מאד וממוקדת. הרעש חסר משמעות כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת חשמל ממזגןיעל13/10/2013
שלום,
תודה רבה על התשובה המהירה לשאלה הקודמת.
יש לי שתי שאלות נוספות לגבי מנוע של מזגן:
1. מנוע מזגן של 6 כ"ס מותקן בקיר הצמוד למיטה של בני. האם המנוע מקרין כאשר המזגן כבוי/פועל?
2. על הקיר החיצוני ליד המזגן מופיעה קופסה עם סוויץ שמאפשר העברה מ off ל On. האם קיימת קרינה כלשהי ממפסק זה והאם עדיף שהוא יהיה כבוי גם אם המזגן לא פועל?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת חשמל ממזגן - תגובה
רם דישון13/10/20131.לא.
2. המפסק חסר משמעות (ואין ממנו שום קרינה) כאשר המזגן אינו פועל. מטרתו להגן על הטכנאי שמטפל במנוע ומשום מה שכח לכבות את המזגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון תקשורת ומכבלים של הוטד``ר דני וולף13/10/2013
שלום
אודה לתשובה על שלוש שאלות:
1. התקנתי בדירה רשת קווית של חיבור לאינטרנט. יש כ 20 נקודות רשת בבית וכולן מתנקזות לארון תקשורת אחד. האם ישנה קרינה מארון זה? באיזה מרחק בטוח לחלוטין להשכיב ילד לישון מארון כזה?
2. אני לא מפעילה חיבור ל wifi בבית אבל ניתן לקלוט wifi מכל השכנים בבניין.... האם יש משמעות למרחק מרשת ה wifi או שאנחנו חשופים במידה דומה לקרינה במידה וה wifi היה פועל בביתנו?
3. האם יש קרינה מכבלים של הוט?
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון תקשורת - תגובה
רם דישון13/10/20131. בהנחה שהרשת קוית, אין קרינה מהארון.
2. הקרינה מהשכנים עוברת לפחות קיר אחד ורחוקה מספיק לכן היא חלשה מאד ובלתי מסוכנת כלל. הקרינה חלשה בהרבה מאד יחסית לזו שהיתה נובעת לו ה-WIFI היה פועל בבית.
3. לא- אין קרינה מכבלים של הוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון תקשורת בעבודה
שירי02/11/2013שלום, במשרדי יש ארון תקשורת (עבור 8 אנשים) וכן שרת+ראוטר.
שולחני נמצא בדיוק על ידו (כלומר, הארון והשרת נמצאים מאחורי הכסא שלי בעצם)
האם יש סכנה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ארון תקשורת בעבודה - תגובה
רם דישון02/11/2013אם הראוטר אלחוטי כדאי לשמור מרחק של מטר ממנו. אם הוא בארון מתכתי סגור ניתן להסתפק בחצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי03/11/2013תודה על התשובה. אני יושבת לידו כבר 5 שנים. וכן זה ראוטר אלחוטי.
מקווה שלא נעשה לי נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבאביב12/10/2013
האם החלק האחורי שם המחשב מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב - תגובה
רם דישון12/10/20131. איזה מחשב, נייד או נייח?
2. האם התקשורת האלחוטית שלו פועלת או לא?
3. מה המרחק מהמשתמש לחלק האחורי של המחשב?
נא השתדל לפרט את השאלה ככל הניתן. היא נראית כאילו אין לך מה לעשות אז אתה זורק שאלה לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדד קרינה מאתר מדלןשלומית10/10/2013
שלום רב,
מצאתי מידע לגבי קרינה מאנטנה באתר מדלן.
האם הוא אמין?
ניסיתי לאתר מדד במשרד לאיכות הסביבה אך לא מצאתי כיצד ניתן להוציא משם את המידע הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדד קרינה מאתר מדלן - תגובה
רם דישון13/10/2013המידע בכל האתרים הללו הוא נכון אך חסר משמעות לחלוטין. הוא מציין את רמת הקרינה הגבוהה ביותר שנמדדה בסביבה ולפעמים גם מגדיר היכן. המידע נכון למדידה האחרונה אך אין כל בטחון שבזמן אחר היא ישאר באותו שיעור. בקיצור-אם מעניין אותך מה קורה במקום מסוים- או דאגי למדוד או ראי בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענת טלפון סלולריהדס09/10/2013
שלום רב,
מה מרחק הביטחון שיש להתרחק מהטענת טלפון סלולרי,
אני בתחילת הריון ונרדמתי מהטענת טלפון סלולרי מרחק של מטר וחצי
האם אפשר לספוג קרינה?
בברכה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטענת טלפון סלולרי - תגובה
ד``ר דני וולף10/10/2013חצי מטר זה בסדר, ובכל מקרה מלילה אחד לא יקרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד -70 מ' מאנטנה בעוצמה 8שלומית09/10/2013
שלום רב,
גיליתי שליד דירה אותה אני עומד לשכור ישנה אנטנה - מתקן גלישה אלחוטי, במרחק 70 מטרים, כאשר עוצמת הקרינה הינה 8. האנטנה פעילה.
האם ישנה סכנה?
האנטנה אינה ממש חזיתית לחלונות הבית אלא צפונית מערבית אליו.
הבית הינו בקומה שנייה, בבניין על עמודים
תודה רבה מראש לתשובתכם המהירה ועזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף מאוד -70 מ' מאנטנה בעוצמה 8 - תגובה
רם דישון09/10/2013העוצמה שמצאת באתר שלהמשרד להגנת הסביבה חסרת משמעות לדירה שלך.
ראה בשאלות נפוצות או דאג למדוד. לפי התיאור שלך לא צריך להיות אצלך כל סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלותיך לראדון - קרינהלירית09/10/2013
שלום,
אני בהריון. מקום העבודה שלי נמצא במעין מרתף, יורדים כמה מדרגות מהגובה הרגיל של הקרקע. אני מקפידה לפתוח חלון בחדר. האם יש בעיה כלשהי בהריון? (יש במקום קליטה בפלאפון אם זה אומר משהו). תודה רבה
התשובות שלי-
1- זהו מרתף לא מקלט
2- מבנה ישן - נבנה לפני יותר מ- 15 שנה בעיר רמת גן
3- אינני בדיוק יודעת מה זה מרתף אנגלי- זה ברחוב הרצל ברמת גן, יש פשוט ירידה של כמה מדרגות מהכביש כדי להגיע למשרד, מן שיפוע כזה
שוב תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלותיך לראדון - קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף09/10/2013נראה לי שכדאי למדוד רדון מדידה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטררותי07/10/2013
יש לנו ראוטר בסלון הוא מאוד קרוב לספות שאנו יושבים בסלון האם כשהראוטר יש לו דלת והוא בתוך המיזנון יש פחות קרינה או אין ביכלל שאלה שניה יש לנו חדר ריק בבית שיש בו ארונות בגדים ו2חלונות אנו צופים הרבה מחלונות אלה החוצה האם כשנירצה לשים ראוטר באותו חדר תהיה קרינה בבגדים שאנו לובשים ובמידה וניצפה בחלון יותר משעה קרוב לראוטר זה יהיה מסוכן
ראוטר - תגובה
רם דישון07/10/20131. הקרינה לא עוברת לבגדים.
2. הדלת שקופה לקרינה. שמרי על מרחק של מטר אחד מהראוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר
רותי07/10/2013מה לגבי עמידה של עד שעה על יד הראוטר
ראוטר - תגובה
רם דישון07/10/2013חד פעמי- אין בעיה. יומיומי- הייתי ממליץ להמנע.
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)