מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה איפרא אדוםאיריס06/03/2010
האם לאחר שנכרתה כליה עם סרטן כליה מותר להשתמש במיטת עיסוי המשלבת קרינת איפרא אדום בעיסוי?
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אינפרא אדום לא מסכנת לסרטן
ד``ר דני וולף06/03/2010ובכל מקרה עיסוי של זמן קצר פעם ביום לא מסכן כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידאנונימית06/03/2010
1 - כמה משמעותית הקרינה מהמסך ? האם ישנם סוגי מסכים בטוחים יותר ? כיצד מבדילים ביניהם ? (איך ניתן להשוות זאת לפני רכישת מחשב) האם יש תקן לנושא ? האם ישנם אמצעי הגנה נוספים אשר ניתן לרכוש ולהרכיב על המסך על מנת להקטין את הקרינה עוד יותר ?
2 - האם יש אלמנט של קרינה מבסיס המחשב הנייד (איזור המקלדת)/איזורים אחרים ואיך ניתן לצמצם חשיפה זו ? במידה וכן כיצד ניתן להבדיל או לרכוש מחשב עם נתוני קרינה נמוכים יותר ?
האם יש הבדל ברמת הקרינה בין פעולה על בסיס סוללה או חיבור לחשמל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממסך זניחה לחלוטין
ד``ר דני וולף06/03/2010אלא אם אתה קורא עם האף.
המחשב עצמו מקרין, ואם אתה לא שם אותו על הברכיים או על הבטן, אלא על השולחן, המרחק מספיק, והקרינה אפסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד- שאלה נוספת
שרה12/03/2010שלום רב
אני נוהגת לשים את המחשב על כוננית הסמוכה למיטה, בזמן שאני ישנה.
המרחק הוא בערך חצי מטר. האם זה מסוכן?
מתי נוצרת קרינה רבה יותר, כשהמחשב מחובר לחשמל ,מנותק מהחשמל או אין כלל הבדל?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א12/03/2010ממרחק של חצי מטר, כשאת גולשת, הקרינה מהמחשב חלשה, אבל היא יותר חזקה מקרינת אנטנה שמגיעה ממרחק 100 מטר. בנוסף המחשב יוצר שדה מגנטי ניכר, ככל מכשיר חשמלי פועל.
בהנחה שאינך עובדת המחשב מתוך שינה, הוא מכובה. ואז אינו יוצר שדה מגנטי.
אבל, בהיותו מחובר לשקע, הכבל והמכשיר יוצרים שדה חשמלי חלש, כל עוד המכשיר מכובה. אז למהדרין, כדאי גם לנתק אותו מהשקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שרה17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מכשיר סלולרינגה04/03/2010
האם ההבדל בין 0.2 ל 0.7 ול 1.2 ביחידות הקרינה הסלולרית הוא משמעותי, איך כדאי להתייחס לפקטור הזה כשקונים מכשיר סלולרי? והאם יש פקטורים נוספים המשפיעים על הנזק הנגרם מהמכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פקטורים נוספים, קשה לדעת את האמת
ד``ר דני וולף05/03/2010בוודאי שכדאי לקנות את הסלולרי עם הקרינה הנמוכה ביותר, אם כי, תמיד נמליץ על שימוש באמצעי הגנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קרינה על בעלי-חייםרותם04/03/2010
אני יודעת שזה פורום על בני-אדם ולא על חיות, אבל אולי בכל זאת אוכל לקבל תשובה: השתמשתי במחשב הנייד במיטה ובלי ששמתי לב החתול נרדם על המטען במשך כחצי שעה - ארבעים דקות. בשל גופו הקטן של החתול יחסית לבני-אדם, האם להערכתכם נגרם לחתול נזק בריאותי מחשיפה חד פעמית שכזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזמן כה קצר חד פעמי אין נזק
ד``ר דני וולף05/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה מעל שעהעמית04/03/2010
שלום רב,
בדר"כ איני נוהג לדבר בזמן העולה על 10 דקות אך לפני מספר חודשים לצערי נקלעתי לשיחה
של שעה וחצי, כיום אני בן 17, ושאלתי היא האם נגרם לי נזק בלתי הפיך למוח כגון פגיעה
בזיכרון והעלת הסיכוי לחלות בסרטן באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפעם אחת לא קורה דבר
ד``ר דני וולף04/03/2010מקרינה, עד כמה שידוע, אין נזקים מידיים מתמידים למוח. הקרינה עלולה להעלות את שכיחות הסרטן, ואולי גם אלצהיימר, אבל רק לאחר שנים ושעות של קרינה. מחשיפה חד פעמית לא קורה דבר. אבל להבא, אפילו אם אתה מדבר חצי שעה - שעה מצטבר ביום, כדאי מאוד לעשות עם אמצעי הגנה דיבורית, רמקול וכיו"ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל ביןגיא03/03/2010
נזקים שגורם הטלפון הסלולרי לבין הנזקים שנגרמים כתוצאה משהייה ממושכת ליד אנטנה של ראוטר אלחוטי(שמשדר את האיטנרנט לכל הבית).
אני מתכוון לנזקים למוח בעיקר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר ממרחק של 50 ס"מ קרינת רקע
ד``ר דני וולף04/03/2010מקרינה בכלל לא נגרמים נזקים למוח. מעלה שכיחות סרטן, או מחלות אחרות, לאחר שנים של חשיפה. אין נזקים מידיים מתמידים.
ראוטר כמעט ולא מקרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתחגית03/03/2010
אני סקרנית לדעת - יש מקומות בארץ שמדדתם בהם קרינה סלולרית של 0? או שהקרינה בעצם קיימת בכל מקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת הרקע היא יותר מ- 0
ד``ר דני וולף03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקו מתח 161חגית03/03/2010
שלום לכם
אני גרה במרחק של 250-300 מטר מערבית מקו מתח 161. במדידה שביצעתי מחוץ לבית קיבלתי רמות קרינה של 0.2 מיליגאוס. נוכח רמת הקרינה הנמוכה ומיקום הבית יחסית לקווי המתח הבנתי שאין כל בעיה, לא מבחינת הקרינה ולא מתופעת הקורונה. ראיתי מאמר באינטרנט על מחקר שבוצע באנגליה שהראה שיש עליה של 70% במיקרי סרטן במרחק של פחות מ200 מטר מקווי מתח גבוה ועליה של 20% במקרי סרטן במרחק של 200-600 מטר מקו מתח גבוה. האם יש גורם נוסף שמשפיע לרעה חוץ מרמת הקרינה ותופעת הקורונה? האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה המרחק מספיק וגם המדידה של
ד``ר דני וולף03/03/2010השדה המגנטי בטוחה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתגלי03/03/2010
שאלה -
האם נפלטת קרינה מטלפון סלולרי שדולק אך לא מחובר ל SIM (כלומר אי אפשר להתקשר באמצעותו)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין קרינה
ד``ר דני וולף03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות פלורצנטיותגיא03/03/2010
קראתי פה בפורום את הסכנה שבנורות פלורצנטיות והיה והן קרובות לגוף ואת ההמלצה לשמור מרחק של 50 ס"מ מהם.
הורדתי את המכסה של הנורה הפלורצנטית שנמצאת אצלי בחדר למדוד את המרחק שלה מהראש שלי כשאני עומד מתחתיה.
האם את המרחק יש למדוד מגוף הנורה המעגלי עצמו . או מהחוטים שיוצאים מהסטרטר והולכים לאיזשהי קופסא לבנה שנמצאת באמצע הנורה ועליה רשום את ההספקים והמתח שלה.
כי פשוט החוטים נופלים קצת למטה וגוף הנורא עצמו מקובע על התקרה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהטרנספורמטור של המנורה
ד``ר דני וולף03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושרגיא02/03/2010
כשלוש שנים התאמנתי בחדר כושר.
בסוף האימון נהגתי להתאמן על שרירי הבטן.
הייתי זורק את השטיח ליד שורה של הליכונים(שתכלס רצו עליהם ולא רק הלכו) כאשר הראש שלי מרחק של מילימטרים בודדים מהחלק הקדמי של ההליכון ואני כמובן שוכב.
כמו שאני מבין המנוע של הליכון היה נמצא מילימטרים בודדים מראשי.
אני כבר שנה וחצי לא מתאמן.
האם אני סובל מנזקים כלשהם מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט חשוב. הזמנים
גיא02/03/2010הייתי מתאמן כשלוש פעמים בשבוע. כל פעם רבע שעה על שרירי הבטן.
ככה שהיה יוצא שהייתי עושה זאת כ45 דקות בשבוע במשך שלוש שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה45 דקות בשבוע מתח ביתי אין סכנה בכל
ד``ר דני וולף02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של גלישה מהסלולאריאיתי01/03/2010
ראשית - כל הכבוד על הפורום הפעיל!
בדיוק סיימתי לקרוא בעניין 6 עמודים אחורה.
(1) שאלתי מתייחסת לגלישה מהפלאפון. אני משתמש בפלאפון לגלישה לעיתים תכופות מאוד. למעשה, הפלאפון גולש סלולארית באופן קבוע כל חצי שעה למשך כמה דקות לצורך סנכרון, למשך ימים שלמים כשהוא טחוב בכיסי.
האם הדבר מסוכן?
(2) לעיתים אני גולש מהפלאפון באמצעות WIFI (לא סלולארי). אני מניח שכאן הקרינה נמוכה יותר, שכן התקשורת היא עם ראוטר מקומי. האמנם?
האם גלישה כזו, כשהיא מתבצעת במרחק של כ 40 ס"מ מהגוף (יש לי ידיים ארוכות) היא בעייתית?
תודה רבה!
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה הגדולה יותר היא הגלישה
ד``ר דני וולף02/03/2010האוטומטית כשהפלאפון בכיס וקרוב לאשכים. פורסמו עבודות על נזק לאיכות הזרע, וכמובן הקרבה לרקמה כל כך רגישה לא רצויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממוניטור לתינוקותאסף28/02/2010
שלום,
כל המוניטורים לתינוקות משתמשים במשדר (אודיו/וידאו) אצל התינוק ומקלט אצל ההורים. האם הקרינה מהמשדר מזיקה לתינוק?
אחד המפרטים של מוניטור כזה מציין הספק שידור של 10mW/CE and 2mW/FCC בתדר 2.4GHZ באיפנון FM. ישנם המשתמשים בטכנולוגיית DECT ויש גם כאלה שעובדים ב 48MHZ
איזו מבין השיטות הכי פחות מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הספק השידור שציינת
רם דישון28/02/2010בתדר 2.4 גיגהרץ הוא מינימלי. די אם המשדר יהיה מחוץ למיטה על מנת להקטין את הסיכון ממנו לאפס.
לא ציינת את הספק השידור בתדר 48 מגהרץ, לכן לא אוכל להתיחס.
לא הייתי משתמש בטכנולוגית DECT לשימוש זה (אני אוכל לשנות את המלצתי אם תציין את הספק השידור; זהו הפרמטר החשוב ביותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות שמעניינות אותייובל27/02/2010
הי,
1.טעינת פלאפון סלולראי בחדר שינה בלילה, בערך במרחק 1.5 מטר מהמיטה אמור להוות בעיה כלשהיא?
2.ראוטר אלחוטי שנמצא בחדר(עובד על קרינת 2.4GHZ) אמור להוות בעיה כלשהיא?
3.אצל בני בחדר יש מחשב(עם מסך LCD כמובן), ממיר HOT,ראוטר אלחוטי(linksys wrt54gl),מודם כבלים של HOT,ומגבר לרמקולים. יכולה להגרם סכנה כלשהיא מבחינת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין שום סכנה מכל מה שמנית
ד``ר דני וולף28/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בצמוד לארון חשמלאלעד27/02/2010
שלום רב,
אני מתגורר בבניין בן כ-70 שנה במרכז ת"א, והמיטה שלי ממוקמת בצמוד לקיר משותף עם חדר המדרגות, אשר בצידו השני ארון חשמל קומתי. במרחק כחצי מטר מהראש שלי נמצא ארון המתגים הקומתי, ובמרחק של כמטר וחצי, גבוה יותר לכיוון התקרה - נמצאות 3 קופסאות שאני לא מזהה ולא ניתן לפתוח אותן, שכתוב עליהן "סכנה חשמל" ו"חברת החשמל". (תמונה מצורפת)
תהיתי האם הדבר מסוכן ועליי לחשוב על פתרון?
תודה רבה,
אלעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי מענה... אשמח לתשובה!
אלעד23/11/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בצמוד לארון חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף24/11/2010השלוש קופסאות הן הראשיות של חברת חשמל, המרחק לראש עשוי להמספיק. המתגים חצי מטר גם כן סימן שאלה. בסך הכול, אין בררה אלא למדוד. לא כדאי לישון באופן קבוע ליד שדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)