מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לרם דישון-אנטנה וקרינהאייל08/06/2010
דיברתי עם זמיר והוא הפנה אותי אליך. אני מתגורר במודיעין ולפני מספר ימים הוצבה אנטנה לקריאת מדי המיים עם עמוד התאורה ברחוב ,מטר מגינת ביתי ו 3 מטרים מחדרי השינה
להבנתי האנטנה משדרת פולסים כל 6 דקות.
פניתי לאחראי בערייה לטענתו האנטנה אינה מסוכנת לדבריו הטלפון הסלולרי איתו אני מדבר מסוכן
הרבה יותר,הוא היה מוכן לשלוח לי חומר שיוכיח שהאנטנה אינה מסוכנת.
כששאלתי אם יש בידיו היתר מוועדת התכנון להצבת האנטנה טון דיבורו השתנה הוא התחמק
ממתן תשובה וכשאמרתי לו שאם אין לו היתר שיבוא להוריד את האנטנה הוא ניתק לי את הטלפון.
אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא
בתודה מראש אייל חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי מידע רב בנושא.
רם דישון08/06/2010בקש המעיריה לשלוח לך את החומר, והעבר אלי.
בכל מקרה, ניתן להקטין את החשיפה ע"י הגדלת מרווח הזמן בין השידורים. פרק הזמן של 6 דקות נקבע ע"י העיריה על מנת לעלות על פיצוצים בצנרת במהירות. אם יעלו את זה לרבע שעה, הנזק לעיריה יהיה מינימלי אבל החשיפה תקטן משמעותית.
אפשרות נוספת לפעולה היא ע"י פניה למשרד להגנת הסביבה. הם אמורים לאשר כל מתקן שידור מסוג זה. התחל בחיפשו באתר שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על התפתחות סרטניתיניב08/06/2010
אם קרינה פוגעת בפעילות התקינה של התא והתאים מתים כל כמה זמן אז איך יש פה נזק מצטבר? הרי תאים מתחלפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו בדיוק הנקודה,
ד``ר דני וולף09/06/2010התאים מתחדשים ומתרבים מצד אחד ומן הצד האחר הם מתים. אבל איך נוצר תא חדש שדווקא דומה בכול לתא הישן???? העברת המידע הגנטי של התא, בשמו ה- DNA עוברת מתא לתא וכך התא מתחדש. אם המידע הזה נפגע, הוא מעביר את הפגיעה הלאה, והלאה לדורות הבאים. בדרך כלל הטבע מתקן את המידע הפגום, אולם, אם הפגיעה היא מתמשכת וחזקה מספיק הטבע לא מצליח לתקן את הפגם וכך נוצר הסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבים ניידיםשלמה07/06/2010
שלום.
1. האם שנאי (כל הכבל שיוצא מהמחשב הנייד ועד השקע) של מחשב נייד פולט קרינה במידה כזאת שעלולה לסכן תינוק שנמצא ליד המחשב ? האם מומלץ לנתקבסב מחשבים ניידיים מהחשמל כאשר הם בקרבת תינוקות ?
2. האם קרינה אלחוטית למחשב נייד היא מסוכנת (ושוב בפרט לתינוקות). א. כשמדובר במחשב שמחובר אלחוטית לראוטר, ב. כשמדובר במחשב שמחבר לרשתות אינטרנט חופשיות (למשל בבית קפה או בסביבת הבית) ? האם יש המלצה לא לעבוד עם רשת אלחוטית במחשב נייד בקרבת תינוקות ?
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמור על מרחק של 60 ס"מ מכל אחד מאלה
רם דישון08/06/2010אל התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדפסת לייזר בעמדת עבודהד``ר דני וולף07/06/2010
האם מדפסת ליזר צמודה בעמדת העבודה בעייתית גם כאשר היא מחוברת לשקעי החזמל ולמערכות אך אינה פעילה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היא אינה
רם דישון08/06/2010בעייתית בשום מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ביטחון מקו מתח גבוהחגית07/06/2010
שלום למומחי הפורום
פורסם מחקר בריטי שבדק שכיחות סרטן בילדים הגרים ליד קווי מתח וגילה שגם במרחקים 200-600 מטר מקווי המתח יש עליה של 23% בשיעור הסרטן אצל ילדים. במרחקים כאלו השדה המגנטי הנובע מקו המתח עצמו הוא 0 או רקע בלבד אם כך ממה נובעת העליה בשיעורי הסרטן? בגלל תופעת הקורונה? בגלל תופעות אחרות שאנחנו עדיין לא מכירים? אולי המתח שעובר בקווים באנגליה גבוה יותר מאשר בארץ ולכן המרחק הנדרש שם הוא גבוה יותר מהמרחק הנדרש מקווי מתח גבוה פה בארץ? האם נערך גם בארץ מחקר דומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסרים מספר פרטים משמעותיים על מנת
רם דישון07/06/2010להתיחס.
מהו המתח הגבוה? יש 22 אלף וולט, יש 33 אלף וולט, יש 161 אלף וולט ויש 400 אלף וולט. לכל אחד יש טווח ביטחון אחר.
מבלי לדעת על איזה מהם מדובר (ואולי אחר בכלל?) לא אוכל לענות כלל.
בנוסף, המתח באנגליה (היותר גבוה) הוא מה שקרוי אצלנו המתח הנמוך, והוא 240 וולט כאשר אצלנו הוא 220-230 וולט. ההבדל אינו משמעותי כלל לעיניננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניחה שהמחקר היה על קווי מתח
חגית08/06/2010עליון 161 או 400 אם המסקנות הן שיש עליה בשיעור סרטן אצל ילדים עד לטווח של 600 מטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בארץ קוי ה-400
רם דישון08/06/2010נמצאים בשטחים פתוחים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקווי 161 נמצאים ממש קרוב למבני
חגית09/06/2010מגורים. האם גם מהם צריך לשמור על מרחק של יותר מ600 מטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא, הרבה פחות.
רם דישון09/06/2010כמה- הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ביטחון
ד"ר זמיר שליט"א11/06/2010הקרינה (שטף מגנטי) מקווים כאלה לא עוברת בדקך כלל 70 מטר במקרה הגרוע, אבל מקו כוח, רואים בחושך אור כחלחל, ושומעים תסססססס, שם נוצרים "יוני קורונה" שניתן לתאר כמו טיפות מי חמצן זעירות. נזקי יונים אלה הם נזקי חימצון, הופכים בגוף לרדיקלים חופשיים, הפוגעים בתאי הגוף, וגם גורמים מוטציות וסרטן. מזה המרחק הגדול בו היתה השפעה.
גם בארץ באיזורים ממזרח לקווי כוח (כמו פרדס חנה וכרכור), ומקומות אחרים, המרוחקים מקווי כוח, אבל במורד הרוח, יש מחלות נשימה בפרט בילדים, (וסרטן אמרנו?)
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר זמיר ושאלה נוספת
חגית13/06/2010אם כך אני מבינה שכל עוד המרחק הוא מעל 70 מטר והבית נמצא מערבית לקו הכוח זאת אומרת לא במורד הרוח מקו הכוח אזי הסיכון זהה למי שאין לו בכלל קו כוח בסביבת הבית?
ז"א שהעליה בסיכון לסרטן בטווח של 200-600 מטר מקו המתח כפי שקראתי היא תלוית כיוונים? ואם אתה ממוקם בכיוון ב"נכון" אין סיכון לעליה בשכיחות סרטן גם במרחק 200-600 מטר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקפיצה את שאלת ההמשך שלי-תודה!
חגית15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב שאלת המשך לד"ר זמיר
חגית16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר שליטא עסוק בימים אלו.
רם דישון16/06/2010חזרי עם שאלתך בעוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה לד"ר שליט שחזר לפורום
חגית27/06/2010בוקר טוב לד"ר שליט
אני מקפיצה שאלה ששאלתי לפני מספר ימים שנעדרת מהפורום בנוגע למגורים במרחק בין 200-600 מטר מקו 161 מערבית צפונית לקו מתח זה. ראיתי מחקר שיש עליה של 20 אחוז בסרטן אצל ילדים הגרים במרחק כזה מקווי מתח על אף שבמרחקים אלו אין השפעת קרינה מהקווים. ענית לי שהעליה בשכיחות הסרטן נובעת מיוני קורונה ואני שאלתי אם גרים במרחק של יותר מ-70 מטר מקווי המתח ששם כבר הקרינה הנובעת מהם לא קיימת וגם בכיוון הנכון - ז"א הקווים הם במורד הרוח ולא הבית - האם הסיכון הנוסף הזה לא קיים? האם באותו מחקר גדול שבוצע באנגליה לקחו בחשבון גם את כיוון הרוח או שהעליה בסיכון היא ממוצעת לכל הכיוונים מסביב לקווי המתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,,,ושאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א29/06/2010הבנת נכון.
בארץ משטר הרוחות בדרך כלל ממערב למזרח, כך שבמרחק 70 מטר, סגלל הדעיכה של השטף המגנטי הוא כבר לא יותר גבוה מהרקע, והרוח מעיפה את יוני הקורונה הרחק מהבית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ביטחון...
ד"ר זמיר שליט"א29/06/2010אם יורשה לי להוסיף לדברי חברי המלומדים,
נראה לי שאת מכוונת למחקר של פרופ' Henshaw, ועמיתיו, אך כרכע איני זוכר איזה ממחקריהם.
הסיבה שם כנראה מיצירת יוני הקורונה, והגעתם לבתים במורד הרוח.
המתח באנגליה מעט גבוה מאשר בארץ הקודש, אולם זה לא משמעותי. קובע כאן הוולטאג' הגבוה.
בארץ לא נערך מחקר דומה, אולם אני רציתי לחקור את זה בכרכור ופרדס חנה, הנמצאים במורד הרוח מקווי מתח על מתחנת הכוח בחדרה. בסקר מוקדם, מצאתי, שהיתה שם שכיחות גבוהה של מחלות נשימה, מה שמעיד על יוני קורונה. עם הזמן מתבטאות גם מחלות סרטן. יש גם מקומות נוספים שאני יודע עליהם עם בעייה זו בארץ.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מתכווננת של הולנדיהד``ר דני וולף06/06/2010
ערב טוב,
ברשותינו מיטה מתכווננת (של הולנדיה), וכאשר ביתי היתה קטנה היא ישנה איתנו הרבה במיטה. מישהו לאחרונה אמר לי שזה מסוכן ומאז אני בקושי מתפקדת.., הוצאנו מהחשמל ועתה לאחר שאנו מכוונים את המיטה אני מוציאה מהחשמל. ובכל זאת..איך אדע שלא פגעתי בביתי, אני כל כך חרדה, אנא תשובתכם,
בברכה, אורחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיטה המתכווננת יוצרת שדה מגנטי
ד``ר דני וולף07/06/2010בעיקר במנוע שלה בזמן פעולה, ואילו השנאי נמצא מרוחק יותר, ובכל מקרה אין שום נזק. שדה חלש רק בזמן הפעולה, כשלא פועל שדה אפסי שלא מגיע לגוף. הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רבה - הרגעת אותי..
אורחת07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תמיד זה נכון
גרשון07/06/2010ישנם מיטות שהשנאי או המנוע נמצאים ממש מתחת .. מיטות ישנות יותר . גם שהמיטה לא פעילה ישנו שדה מגנטי מעל 4 מיליגאוס . יש לבדוק .
בהצלחה
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרם ישר או זרם חילופין?
רם דישון08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאי שמחובר לחשמל פולט כ 200 MG
גרשון09/06/2010מיטת עמינח בת 7 שנים , לפעמים הם מתקינים את השנאים מאחורי " הכריות " על גי עץ שמחפה את המיטה.. להיזהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה לעומת לוויןיהודית06/06/2010
מה עדיף, סלוללרי העובד עם אנטנות או כזה שעובד עם לויין? מתי כמות הקרינה גדולה יותר? באיזה יכול להגרם נזק גדול יותר, גם במיידי וגם לטווח ארוך? הנושא חשוב לי מאד כי לצערי אני כנראה בין היוצאי דופן שממש סובלים פיזי באוזן וגם בהרגשה הכללית מכל שיחה בסללור ולכן אני די נמנעת משימוש בו ומשתדלת לדבר בספיקר. ובכ"ז לא תמיד זה אפשרי. כעת אני עומדת לרכוש מכשיר חדש ושמעתי שי כזה שעובד על לווין ולכן יש לו קליטה בכל מקום. האם זה טוב יותר? או שרמת הקרינה גדולה יותר בגלל המרחק מהלוין וכו'. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צדקת, טלפון לוויני אמור לשדר יותר
רם דישון06/06/2010חזק. צריך לראות בדיוק איך הוא בנוי- לפעמים הוא בצורת מזוודה עם שפופרת, ואז ייתכן שלגוף מגיעה קרינה כמו לסלולרי.
דרך אגב, איזה מכשיר זה שעובד עם תקשורת לווינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר 'כשר' של פלאפון
יהודית07/06/2010אמרו לי שהמכשיר שעובד על לווין נקרא SGH-A777 של סמסונג
לא הבנתי מהזה מכשיר בצורת מזוודה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא לווין ולא נעליים.
רם דישון07/06/2010מכשיר סטנדרטי כמו כל אחד אחר. נסי להשתמש באוזניה- זה יכול להפחית משמעותית את התסמינים.
טלפון לוויני מגיע בגודל של מחשב נייד במזוודה מיוחדת עם משדר חזק ואנטנה שטוחה מובנית. מחירו בשמיים ומחיר דקת שיחה- מעל זה.
הדגם שציינת הוא דגם רגיל לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהיה בממ"ד בתוך מחסןאמא ממודיעין06/06/2010
שלום, ותודה על התיחסותך לשאלותי הקודמות.
דיברתי עם שירות לקוחות של תדיראן, נאמר לי שאין שום מזגן שיכול לקחת אויר מבחוץ ולהכניס פנימה ( חוץ ממזגני חלון שהיו בעבר והיום לא מיצרים אותם ), כל המזגנים לוקחים אויר מהחדר ומחזירים אויר לחדר. אודה לך להנחיות - האם לא הבנתי משהו? האם אתה רואה בעיה אם רק אשאיר כל הזמן דלת פתוחה וחלון פתוח לתוך המחסן. מדובר במחסן ללא חלונות, פתח לאויר מרוחק מאד מהמשרד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקומה ראשונה אין בעיה עם רדון
ד``ר דני וולף06/06/2010ממ"ד אם נבנה בעשור האחרון אין בעיה עם קרינה, אם יותר ישן כדאי למדוד קרינה רדיואקטיבית בממ"ד. בכל מקרה אם אפשרי כדאי לבנות ונטה שתתוציא את האוויר וכן לשאוב (לא לטאטא) את האבק בחדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה אלקטרומגנטי לעומת קרינהיעל05/06/2010
מה ההבדל מבחינת ההשפעות על גוף האדם בין קרינה אלקטרומגנטית ושדה אלקטרומגנטי.
אני יושבת בקירבת אנטנה סלולארית. מרחק של חמישה חדרים מן החדר אליו האנטנה הכי קרובה - היא ממוקמת על בניין סמוך באותו גובה ופונה החוצה (לא אל הבניין בו אני יושבת) האם זה משנה בכלל? האם העובדה שאנחנו באותו גובה בערך מיטיבה עם העניין שכן הקרינה "יורדת למטה"? המרחק המוערך בין הבניינים הוא לדעתי כ-30 מטרים או פחות.
לאחרונה הייתי בהריון והעובר לא התפתח כראוי ואני צריכה לעבור הפלה - האם יתכן כי זה קשור?
האם העובדה שיש מספר חדרים בדרך בהם יש ארונות וקירות מפרידים מורידה את רמת הקרינה? ואם כן מה המשמעות של שדה אלקטרומגנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתעסקי במונחים,
ד``ר דני וולף05/06/2010פשוט תפנימי שקרינה אלקטרומגנטית מזיקה. קרינה בכלל היא צורה של העברת אנרגיה. הקרינה האלקטרומגנטית כשמה כן היא, היא מורכבת משתי קומפוננטות אחת שדה מגנטי, והשני שדה חשמלי. לפי תדירות הקרינה והקומפוננטה היותר מזיקה אנחנו קוראים לקרינה מהמתח הביתי שטף מגנטי, כי הוא גורם לנזק, ולקרינה בתדירות הרדיו שדה אלקטרומגנטי, אבל כל זה לא חשוב העיקר שתיזהרי משניהם.
לגבי האנטנה: אם את רואה את האנטנה בעין, ואם בקו אוירי היא במרחק של 30מטרים ממך, את מוקרנת!!!! וכדאי מאוד למדוד את עוצמת הקרינה.
להגיד, שזה מה שפגע בעובר, זה כבר מרחיק לכת, ובוודאי שלא גרם להפלה, אולם באותה מידה אף אחד לא יוכל להבטיח לך שהקרינה במרחק כזה (אם זה אכן כך) לא גורמת נזק לעוברים לאורך זמן, אפילו 10 שנים אחרי החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת ד"ר דני וולף
יעל07/06/2010ד"ר וולף, אם אני לא רואה את האנטנה כי הבנין עגול ומחדרי לא רואים אותה בעין אבל היא במרחק אוירי של 30 מטרים וכן מפרידים ביני ובינה חמישה חדרים האם זה משנה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מוריד בהרבה את הסכנה
ד``ר דני וולף07/06/2010אבל עדיין המרחק הקצר, והאפשרות להחזרות מבניינים סמוכים, מסכנים. אני מניח שבמדידה הרמה תהיה נמוכה מאוד, אולם, 30 מטרים גם אם יש הרבה גופים מפרידים זה קצת קרוב מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בנושא אחר - אזבסטשרון05/06/2010
בעבודתי יוצא לי לעבוד תחת גגות עשויים אזבסט. חלקם בחדרים פתוחים(סככות רכב) וחלקם חדרים סגורים, בין היתר גם החדר שבו נמצא המטבחון שלנו.
רציתי לדעת יותר על סכנת האזבסט, למה הוא יכול לגרום ובאילו מקרים הוא מסוכן(האם רק בנשימה? האם גם באכילה? האם סביר להניח שעל הרצפה תחת הגגות האלה גם ישנם סיבי אזבסט?).
האם יש בדיקות אמינות שניתן לבצע לנוכחות אזבסט בחדרים כאלו?
במידה ומחליטים לפנות את גגות האזבסט, כיצד מתבצע הפינוי? האם ישנה דרך בטוחה לעשות זאת מבלי להשאיר עקבות מסוכנים של אזבסט? כמה זמן אורך פינוי כזה והאם הוא משבית את מקום הפינוי לאורך זמן?
אני מקווה שזה הפורום המתאים לכך ואם לא אז אודה לכם אם תפנו אותי למקום המתאים, או לחילופין למקור מידע טוב בנושא אם כי אעדיף מישהו שיענה לשאלותיי...
תודה רבה מראש
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזבסט פוגע בריאות וגורם לסרטן ריאות
ד``ר דני וולף05/06/2010בעיקר לסרטן מעטפת הריאה "מזוטליומה". מה שפוגע בריאות אילו הן סיבי האזבסט, הסיבים והאבק הדקיק של האזבסט שאינך רואה בעין. אם האזבסט שלם, וחלק ייתכן ואינו מפזר כל כך הרבה אבק, אולם, כיוון שכבר עשרות שנים לא מייצרים גגות מאזבסט, אני מניח גם שהאזבסט שלך ישן מאוד, ובוודאי גם מתפורר במקומות מסוימים, ומהווה סיכון בריאותי ממשי. אני לא הייתי ממשיך לעבוד במקום כזה. איך מרחיקים - תשאל מהנדסי בניין. אם אתה הולך עם מסיכה, על האף ועל הפה, בצורה אחראית אתה לא נפגע. השאלה כמה זמן האבק של האזבסט ישאר במבנים האלו??......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר דני וולף
יעל07/06/2010ד"ר וולף, אם אני לא רואה את האנטנה כי הבנין עגול ומחדרי לא רואים אותה בעין אבל היא במרחק אוירי של 30 מטרים וכן מפרידים ביני ובינה חמישה חדרים האם זה משנה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח וחדר שנאיםשרון05/06/2010
שלום,
יש לי מספר שאלות באותו נושא, אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות.
1. ביתי ממוקם על רחוב ראשי, וברחוב זה עוברים קווי מתח בין עמודי חשמל(ביניהם גם שנאי שנמצא על עמוד חשמל במרחק של כ20 מטר מביתי). מרחק קו המתח נמצא במרחק ישיר של מספר מטרים (כ3-5 מטרים) מהחלון הכי קרוב אליו.
בנוסף, קיים חדר שנאים ששייך לשכונה, שנמצא כ5-6 מטרים מהגינה שלנו, וכ8-9 מטרים מהקיר החיצוני של הבית.
לאחרונה קראתי על השפעת הקרינה של הגורמים האלו, ורציתי לדעת האם במרחקים האלו יש סכנה, שכן אנו גרים בבית הזה כבר 12 שנים...
2. בעקבות הממצאים האלו שקלתי לבצע בדיקות קרינה בבית, ויש לי מספר שאלות לגבי זה.
האם כדאי לבצע בדיקות קרינה?
האם אני יכול לבצע בדיקות קרינה בעצמי ע"י השכרת מכשיר קרינה למרות היותי לא מוסמך לבצע בדיקות קרינה?(כמה אמין זה וכמה אמינות בדיקות הקרינה שמספקות חברות שונות? האם המחירים של בדיקות הקרינה יקרים?).
כיצד ניתן לדעת מהי רמת קרינה בטוחה - שכן אין תקני קרינה שמגדירים בטיחות מקרינה כגורם מסרטן, וגם בנושא קרינת ELF לא קיימים תקנים למיטב הבנתי.
אני מצטער על כמות השאלות, אך לא ידעתי למי לפנות.
תודה רבה מראש
ישנם מספר מודדים
רם דישון05/06/2010המוסמכים לבצע בדיקות כאלו. איננו נוהגים להמליץ בפורום.
במחיר של מדידה אחת תוכל לרכוש שני מכשירי מדידה פשוטים, שיעשו את העבודה. אין גם צורך במומחיות גדולה. הספים המקובלים היום על מנהלי הפורום הם 2 מיליגאוס לשדה מגנטי ב- ELF ו-1 מיקרווואט לסמ"ר בתדרים סלולריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד רם
גרשון07/06/2010כל הכבוד על תשובתך האלגנטית .
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלאפון שלי מאבד קליטה בתוך מיקרוגלניצן05/06/2010
שמעתי שלמכשירים סלולריים אין קליטה בתוך תנורי מיקרוגל, נוכחתי לגלות ששמועה זו נכונה עבור המכשיר שלי (בשני מכשירים תקינים, שונים וישנים) אך לא נכונה עבור המכשיר של שותפי לדירה.
1. האם המכשיר שלי יכול לשמש אינדיקטור לתקינות מסנני מיקרוגל?
2. מדוע התופעה קוראת רק עבור חלק מן המכשירים?
הניסוי שערכת
רם דישון05/06/2010כולל מספר פרמטרים בלתי מבוקרים. אם האנטנה המשרתת את המכשיר של חברך נמצאת יחסית קרוב, עוצמת הקרינה יכולה להיות גבוהה מספיק על מנת לאפשר קליטה של הנייד בתוך המיקרוגל.
לא הייתי משתמש בנייד כאינדיקטור לתקינות המיקרוגל. לגבי שאלה 2- אותה תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלאפון שלי...
ד"ר זמיר שליט"א05/06/2010תנור המיקרוגל משמש ככלוב, שעוצר את הקרינה.
כמו לנסות לדבר בסלולרי בתוך מעלית.
אבל, הקרינה של התנור עצמו מאד חזקה,
ויש שם גם קרינת שידור וגם שדה מגנטי, ושניהם פורצים החוצה.
מרחק בטוח מתנור מיקרוגל פול הוא לפחות 2 מטר,
שם עוצמת קרינת שידור אינו עולה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לכאב ואסתטיקה לשימוש ביתייעל05/06/2010
שלום
ישנו מכשיר בשם HANDY CURE שעובד על כאב ודלקת ולמטרות אסתטיקה (חידוש ומיצוק עור, קמטים וכיו"ב) ׁ,מאגד בתוכו ארבע מקורות אנרגיה: קרני לייזר רך (Soft) , אור אינפרא אדום (U.V, אור אדום(visible red light) וגלים אלקטרו-מגנטיים(static magnetic field) . הללו נשלחים לרקמה בצורת פולסים ופועלים תוך חדירה לעומק התאים. עובד בעקרון הקוואנטים. בטווחים של : 5-50 HZ/SEC כשעל כל אזור 5 דק' עבודה .
מאושר ע"י ה-FDA האמריקאי ומשרד הבריאות כבטוח לשימוש .
שאלתי היא האם אכן לפי התיאור הנ"ל זה אכן מכשיר בטוח לשימוש מבחינה בריאותית קרינתית?
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לכאב ולאסתטיקה...
ד"ר זמיר שליט"א05/06/2010יש נתונים סותרים במכתבך, כמו גלים אלמ"ג, ואחר כך יש תדר. בסטטי התדר הוא אפס.
אני צריך לדעת אם יש תדר לקרינה, מה עוצמתה, ומה קצב הפולסים. קרינה בפולסים דומה לקרינה סלולרית שגם היא נשלחת בפולסים, אולם התדר שונה.
אנא העתיקי את הנתונים בדיוק ואפשר יהיה לבסס הערכה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר לטיפול בכאב ואסתטיקה
יעל08/06/2010אני שואלת על מכשיר icure מכשיר לייזר להפחתת כאבים ולטיפול בפצעים.
אשמח לשמוע האם המוצר בטוח לשימוש.
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין קרינה סלולריתמאיה04/06/2010
שלום למומחים,
מתגורר אצלינו חבר שהגיע מח"ל ורוב עבודתו הוא עושה בפלאפון (שיחות לאה"ב).ז"א הוא בפלאפון רוב הזמן בשעות היממה. יש לנו ילד קטן בבית. במידה והוא יהיה רחוק ממנו כ60 ס"מ כאשר הוא מדבר בפלאפון האם זה בסדר?
מה לגבי דיבור ברכב? כאשר אנחנו נוסעים כולנו באוטו אז חבר שלו כמעט כל הדרך בפלאפון האם יש הבדל בעוצמת הקרינה?
כל השיחות שלו הן מארה"ב (אנחנו מתגוררים בקנדה) יש לו תוכנית מסויימת שהוא מתקשר מקנדה כאילו שזה שיחה מקומית מארה"ב. האם זה משנה את עומצת הקרינה?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין קרינה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א04/06/2010עצתי לחבר לקנות אוזנית, רצוי עם צינור אוויר, כי חבל על המוח.
שיתרחק מהילד לפחות 60 ס"מ, רצוי כמה שיותר. לא צריך לרוץ עם סרט מדידה.
ברכב: אם האנטנה בחוץ, שידבר כמה שרוצה.
אם במכונית, אתם חוטיפים את הקרינה שמוחזרת בתוך הרכב.
לעוצמת הקרינה לא משנה אם הנ"ל בארה"ב או בקנדה, אלא רק המידה שארנטנת השרת הקרובה, קולטת אותו. אם טוב - הטלפון ישדר חלש, וכן להיפך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לעבור CT בטן - אשתי בהריון.י04/06/2010
שלום,
הופניתי ל-CT בטן. אשתי בהריון.
שאלותיי:
1. האם הקרינה, לאחר ביצוע הבדיקה, נפלטת מגופי?
2. האם עצם ביצוע הבדיקה אצלי עלולה חו"ח לסכן את אשתי?
תודה.
אם מדובר ב- CT-
רם דישון04/06/2010שום קרינה לא נשארת בגוף לאחר הבדיקה. הסר דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים בכול עם המהנדס דישון
ד``ר דני וולף04/06/2010לאשתך אין שום סכנה מבדיקת ה- CT שאתה מבצע
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)