מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אחרי סיום חפיסת אנטיביוטיקהענת06/06/2014
שלום,
עברתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך ב29.5 - לפני שבוע.
סיימתי את חמשת ימי האנטיביוטיקה ביום שני.
מאז אני מרגישה חולשה עם חום נמוך של 37 מעלות וכרגע חזרו תוצאות בדיקות דם חריגות:
לימפוציטים (בדם) 44.6
Leucocytes בשתן 500
תוצאות צילום הרחם היו:
רחם במבנה תקין .
מילוי הומוגני של חלל הרחם .
מימין סקטוסלפינגס .
משמאל לא הודגמה חצוצרה .
ניסיון צנתור משמאל הופסק לאחר ניסיון הזרקה סלקטיבית ללא ריקנליזציה .
אינטרווזציה עם לימפוגרם וונוגרם אגן .
הבדיקה בוצעה ופעונחה ע"י ד"ר טוגנדרייך דניאל - גניקולוג מומחה .
סיכום:
בירור פריון
פקטור מכני דו"צ .
ניתן לשקול ניסיון צנתור חוזר משמאל
====
האם יש קשר לצילום ? האם לקחת אנטיביוטיקה נוספת?
בבקשה לענות לי בדחיפות , אני טסה לחו"ל לחודש בעוד יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אחרי סיום חפיסת אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/06/2014ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צילום רחםשאלה02/06/2014
שלום,
עשיתי צילום רחם ביום חמישי בבוקר. יומיים לפני היה לי חום 37.7 והייתי עם כאב גרון. רופאת המשפחה אמרה לי שזה ויראלי. ביום חמישי עשיתי את הצילום רחם והרגשתי טוב. מבחינת החלמה ממחלתי הייתי מצוננת ועוד קצת חלשה. ביום שבת קיום יחסי מין וקצת כאבים ודימום קל מאוד בעיקר בניגוב. היום הלהתי להסתובב בוקר בחוץ וחזרתי ולא הרגשתי טוב ועכשיו עלה לי חום ל37.7. השאלה שלי אם ללכת לרופא נשים? או אפשר גם משפחה? הרופאת נשים שלי לא מקבלת היום. האם אני צריכה לדאוג מהחום? האם ללכת למוקד של מכבי אם הרופאה לא נמצאת
.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/06/2014גשי לבדיקה במוקד על מנת לאבחן את מקור החום
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים אחרי צילום רחםאני01/06/2014
שלום,
ביום חמישי עברתי צילום רחם בבוקר.
אתמול (שבת) קיימתי יחסי מין, שבמהלכם היו לי כאבים ואחרי זה ירד לי דם (משהו קל)
עכשיו אני מרגישה עוד קצת כאבים/דקירות.
מה זה? מתי מומלץ לקיים יחסים אחרי צילום רחם? כמה ימים לחכות עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ימים אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/06/2014אין מניעה לקיים יחסים אחרי צילום
לגבי כאבים\ דימום, יתכן
אם ממשיך, מתגבר או מלווה בחום- עליך לפנות לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צילום רחםאיה30/05/2014
שלום רב,
ביצעתי צילום רחם באופן פרטי בו נאמר לי שהיו לי הדבקויות בצוואר הרחם - שנפתחו בעת הצילום ע"י הרופאה, חצוצרה אחת חומר הניגוד עבר והחצוצרה השנייה חסומה דיאסטלית.
שאלתי היא: האם הדבקויות בצוואר הרחם זה משהו שיכול לחזור לאחר שפתחו אותם?
והאם ניתן להיכנס להיריון ספונטני כאשר חצוצרה אחת חסומה?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/06/2014יכולות לחזור, אם כי לא אמור להפריע להתעברות
ניתן להרות בנוכחות חצוצרה אחת פתוחה, אם כי בשיעור נמוך יותר
ממליץ לפנות לרופא להמשך טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאההדס29/05/2014
שלום אודה לך אם תוכל לומר לי מה משמעות הממצאים-
רחם במבנה תקין
מילוי לא הומוגני של חלל הרחם- פגם מילוי כהידבקות בקרן ימין
מעבר ופיזור משני הצדדים.
ובע"פ נאמר שיש צלקת בעקבות הגרידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/06/2014יתכן, ולכן זקוקה להיסטרוסקופיה לאבחנה וגם לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםאני29/05/2014
שלום,
הופנתי לצילום רחם ע"י רופא פוריות לאחר כשנה של נסיונות ללא הריון.
התוצאות הם:
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם.
מימין מעבר ופיזור תקינים.
משמאל מודגמת התרחבות סקולרית של החצוצרה (כסקטוסלפינגס), בהמשך חומר הניגוד עובר לאגן בחלקו מתפזר ובחלקו מתנרתק.
בסיכום:
חשד לחסימה חלקית משמאל עם התרחבות דיסטלית ופיזור שיתכן ובין הדבקויות.
מה זה אומר כל התוצאות? ובעיקר איך ממשיכים הלאה? האם זה משפיע על ביוצים ועוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/05/2014אומר שתתכן בעיה משמאל\ חסימה חלקית של החצוצרה
אין בעיות עם ביוצים
רצוי לפנות לרופא פוריות להמשך טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בהרדמההרשלה26/05/2014
אני אמורה לבצע צילום רחם ומעדיפה לעבור הבדיקה בהרדמה. האם ד"ר טוגנדרייך מבצע בהרדמה? היכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בהרדמה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/05/2014אכן מבצע
פרטי התקשרות ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור אורביטוחוה25/05/2014
פרופסור אורביטו שלום.
אני מטופלת באופן פרטי אצל פרופסור אחר בשל קושי שלי ושל בעלי להרות.
שמעתי עליך המון חוות דעת חיוביות וכן המלצה אישית חמה מבת משפחה והייתי רוצה להגיע לייעוץ אצלך באופן אישי.
האם יתאפשר? במידה וכן, כיצד אוכל לקבוע תור מולך?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' אורביטו- עוד שאלה קטנה
חוה25/05/2014המון תודה.
אני מנסה לחייג כבר משעות הבוקר המוקדמות, אך אין שם מענה.
האם ישנן שעות פעילות מסויימות?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אורביטו- עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/05/2014תשאירי הודעה עם מס' טלפון ויחזרו אליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה פרוקסמליתרותי20/05/2014
מה זה אומר שיש חסימה פרוקסמלית? ומהי ההמלצה במקרה זה?
"קושי להתרשם מפיזור" - מה זה אומר?
קבלתי המלצה לעבור לIVF האם זאת גם המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
רותי20/05/2014חצוצרה ימין - תקין
חצוצרה שמאל - חסימה פרוקסמלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/05/2014חסימה פרוקסימלית ניתנת לפתיחה ע"י צינטור חצוצרות, ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום
השיקול בין הפנייה לצינטור וטיפולי פוריות לעומת IVF, תלויה בתמונה הקלינית הכוללנית וראוי שיתבצע ע"י רופא פוריות המכיר את בעייתכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם-פגם מילוידנה כהן20/05/2014
שלום,
לפני 7 חודשים עברתי הפלה בשאיבה בשבוע 12 (העובר הפסיק להתפתח בשבוע 9), הריון ראשון הריתי מהר בצורה טבעית. מאז אני מנסה להרות ללא הצלחה. עברתי אתמול צילום רחם.
תוצאות: בחלל הרחם פגם מילוי בחלק ימני עליון בסמוך לקרן ימין. חצוצרה ימין+שמאל: מעבר ופיזור תקין. קיבלתי הפניה להיסטרוסקופיה אבחנתית לעוד חודש.
1.האם יכול להיות מדובר בהדבקויות של הרחם לאחר ההפלה?
2.האם מדבור בפגם ברחם שהיה קיים לפני ההריון שגרם להפלה?
3. מה הסיכוי להתעבר בעקבות ממצא זה?
4.האם בהיסטרוסקופיה אבחנתית ניתן לטפל נקודתית בממצאים כאלו ולפתוח חסימות או שעדיף ללכת להיסטרוסקופיה ניתוחית למרות ההליך הפולשני יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם-פגם מילוי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/05/20141. יתכן, תתכן שארית או ממצא אחר כמו פוליפ או מיומה
2. לא ניתן לדעת
3. רצוי להמתין לאבחנה (לאחר היסטרוסקופיה)
4. תלוי באיזה שיטה, קיימות שיטת (see & treat) שניתן ואחרות, שתתידרש היסטרוסקופיה ניתוחית אחרי אבחנתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהיונת18/05/2014
בעברי 3 הריוניות ספונטנים אליהם נקלטתי כבר בניסיון הראשון. הריון ראשון הסתיים בשבוע 18 בגרידה - עובר ללא דופק, הסיבה לא ידועה. הריון שני - ניתוח קיסרי, הריון שלישי - הסתיים בגרידה, שבוע 9 (עובר לא תקין). מאז הגרידה האחרונה, אני לא מצליחה להרות (8 חודשים של ניסיונות, קיום יחסי מין בביוץ).
פרופיל הורמונאלי תקין, וסת סדירה, רירית רחם סדירה (9 מ"מ בזמן הביוץ),
צילום הרחם תקין.
האם יש צורך בהיסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/05/2014בנוכחות צילום תקין, אין צורך בהיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדנית15/05/2014
ביצעתי צילום רחם ומיד לאחר הבדיקה קבלתי תשובות לא ברור מהן אומרות אשמח לפירוש ... נראה שמדובר בחסימה דיסטלית חלקית דו צדדית שמשתחררת משמאל ונותרת בימין.מה צריך לעשות יש בעיה להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/05/2014להמשיך בטיפולי פוריות, ויתכן שהטיפול הנבחר הינו IVF
עליך לפנות לרופא מטפל עם הצילום, על מנת לדון באפשרויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
דנית18/05/2014ניתן יהיה לעשות הזרעה? או רק ivf?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/05/2014יתכן גם הזרעה
מציע שתפני לרופאך עם הצילום, לקבלת החלטה להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- שאלה לד"ר טוגנדרייךחיה13/05/2014
שלום לך, הופנתי ע"י רופאת הנשים לעבור צילום רחם. היות ועברתי הפלה לפני שנה וחצי ומאז אינני מצליחה להכנס להריון שוב.
הבעיה היא שהמחזור שלי לא מסודר, ולכן אני לא יכולה לתכנן מראש את התור (אלא בהזמנה של שבוע עד 10 ימים מראש). ראיתי הרבה המלצות על הד"ר לטיפול זה והייתי שמחה אם אתה תוכל לבצע את הצילום.
שאלתי האם קיימת אפשרות לקבוע תור בהתראה כ"כ קצרה, אני חברת קופת חולים כללית. או אם זה לא אפשרי דרך הקופה, אולי פרטי? כמה זה אמור לעלות?
תודה רבה לך ד"ר על הזמן שהקדשת בשביל שאלתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם- שאלה לד"ר טוגנדרייך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/05/2014לפרטי התקשרות עם דר טוגנדרייך- ראי מדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש צורך בצילום רחם?אני13/05/2014
ד"ר דניאל שלום רב,
מעוניינת לקבל ממך ייעוץ לאור מצבי מאחר ושמעתי עלייך רבות
אני בת 29.5 +שני ילדים שבאו מהריונות טיבעיים ולידות טיבעיות ללא עבר נתוחי
מזה כשנה וחצי אני מנסה להכנס להריון כאשר בחצי שנה האחרונה המחזורים שלי לא היו סידים מה שלא היה בעבר.
נשלחתי לבדיקות הורמונליות +מעקבי זקיקים+צוואר הרחם(עם פאפ)-הכל יצא תקין גם במחזורים ארוכים אני עדיין מבייצת
בחודש האחרון 9-4-14 קיבלתי ווסת והביוץ הגיע ביום ה-14 עשיתי בדיקות דם+מעקב זקיקים ויצא שהיה זקיק מוביל+ביוץ קיימנו יחסים ביום הביוץ ויום לפניו(לפי הבדיקות)
עדיין לא נקלטתי...ברצוני לדעת אם יש מקום לבקש צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך בצילום רחם? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/05/2014תיאורטית- יש
בסופו של דבר, נתון לשקול דעת רופא נשים מטפל המכיר את בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים עם נוזלים בחצוצרות שנקלטו בivfסמדר12/05/2014
שמעתן על כאלה? אני אמורה לעבור ניתוח הסרה ולאט לאט מבינה שאין בכלל טעם בהחזרות לפני הניתוח. שמעתן על מישהי שנקלטה למרות החצוצרות החסומות והנוזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים עם נוזלים בחצוצרות שנקלטו בivf - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/05/2014יתכן, אם כי הסיכוי להרות מחצית והסיכוי להפיל- כפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)