מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם לאחר גרידהמיכל12/05/2014
שלום רב,
לפני כחודשיים עשיתי צילום רחם ולאחר מכן נכנסתי להריון.
לצערי ההריון לא התפתח ובשבוע 9 נאלצתי לבצע שאיבה וגרידה.
שאלתי - האם מומלץ לבצע שוב צילום רחם, או שבעת הגרידה מבוצעת "פתיחה" של האזור.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב -
מיכל12/05/2014אגב - צילום הרחם והגרידה שניהם בוצעו ע"י ד"ר טוגנדרייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב - - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/05/2014בד"כ לא,
בצוע צלום חוזר תלוי בשקול דעת רופא נשים מטפל , הופעת אינדקציות חדשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אקטופי וחצוצרה חסומה חלקיתדנה12/05/2014
שלום ד"ר.
עברתי 2 היריונות חוץ רחמיים(אחד בכל חצוצרה) בשני המקרים טופלתי בזריקת MTX. לאחר 2 ההריונות האקטופים באפריל 2013 ביצעתי צילום רחם שנמצא שחצוצרה ימין מעבר קלוש וחצוצרה שמאל מעבר תקין. נכנסתי לפני כשנה לטיפולי IVF. לאחר 3 מחזורים הרופא עצר את התהליך וביקש ממני לבצע לפרוסקופיה. הפחד שלי מהניתוח זה הורדת חצוצרות. יש לי כמה שאלות אליכם:
1. מאז אני לא מנסה באופן טבעי מפחד. האם יש סיכוי גבוהה להיריון אקטופי חוזר או שכדי לנסות טבעי.
2. האם לפני הכניסה ללפרוסקופיה כדי לבצע צנתור חצוצרות והיסטרוקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אקטופי וחצוצרה חסומה חלקית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/05/2014הסיכוי להריון חוזר מחוץ לרחם הורג 15%
צילום רחם וצינור יכול לאבחון הידרוסלפינגס סמוי שלא יזוהה בצילום רחם רגיל
בכל מקרה עליך להיוועץ עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום החסימה
דנה13/05/2014לפי מה שקראתי פה צינתור עוזר כאשר החסימה קרובה לרחם. אני מנסה להבין האם אני מתאימה לצנתור - איזה בדיקה יכולה לתת את התשובה? והאם בגלל שהיה לי 2 היריונות אקטופית אחד בכל חצוצרה הסיכוי שהחסימה היא קרובה לשחלה ועם נוזל או שלא בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום החסימה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/05/2014אכן
אם תהיה הדגמה חלקית (קלוש), ניתן לבצע הזרקה סלקטיבית (מכוונת) וראות איך החצוצרה מתמלאת, אם פתוחה\ חסומה (הידרוסלפינגס) ובהתאם לטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימות חוזרות?שרה11/05/2014
בת 33.5, 4 הריונות טבעיים ומהירים, לידות רגילות.
לידה אחרונה בדצמבר 2011.
אחרי שנה של נסיונות להכנס להריון חמישי נשלחתי לצילום רחם שבוצע ע"י ד"ר טוגנדרייך - הצילום הוגדר כתקין ולא נמצאה שום בעיה.
מייד אחרי הצילום נכנסתי להריון טבעי שלצערי הרב הפסיק להתפתח בשבוע 8 - הפלה ע"י ציטוטק.
מאז מנסה כחצי שנה ללא הצלחה - מתוכם 3 הזרעות ללא הורמונים.
בדיקת זרע תקינה, פרופיל הורמונלי תקין (FSH מעט גבוה ~ 11), היסטרוסקופיה אבחנתית שנעשתה מייד לאחר הלידה האחרונה תקינה, בדיקות דם כלליות תקינות, מעקב זקיקים ובדיקות דם לאורך החודש תקינות.
לפני שמתחילה טיפול הורמונלי - האם יש מקום לצילום רחם חוזר?
האם ייתכן ולמרות שצילום הוגדר כתקין בפועל היו חסימות קלות שנפתחו מעצם הצילום?
במידה וכן - ייתכן שחסימות אלו חזרו?
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימות חוזרות? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/05/2014תיאורטית, יתכן
עם זאת, במידה ואולטרסאונד תקין, ההמלצה להמשיך בטיפולי פוריות ולא לחזור על צילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר צילום רחםרות10/05/2014
שלום,
עשיתי ביום חמישי בבוקר צילום רחם.
ומאז אני לא מפסיקה לדמם (ברמת תחבושת מחזור)
כל חמישי וכל שישי.
כמובן שסיימתי מחזור לפני 10 ימים.
האם זה תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/05/2014אם הדימום ממשיך ולא פוחת, עליך לפנות לבדיקת רופא נשים בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםטל08/05/2014
שלום רב
היום ביצעתי צילום רחם
בתשובות יש 2 הערות:
1.דיורטיקולה בצלקת הניתוחית=NICHE
2. אינטרווזציה עם הדגמה של הוריד האילאקי השמאלי
אודה על קבלת הסבר לגבי 2 הערות לעיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/05/20141. הצלקת הניתוחית הודגמה, מימצא המצוין לידיעה, אם א-תסמיני אז חסר משמעות
2. חדירה של חומר הניגוד לכלי דם ורידי והדגמת המערכת הורידית, מימצא אקרעי וחסר משמעות פריונית
למעשה, למעט מצב לאחר ניתוח קיסרי, הצילום תקין
בההצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםא.א08/05/2014
שלום עשיתי היום צילום רחם והתוצאה הייתה ששתי החצוצרות היו סתומות והרוםא הצליח לפתוח רק אחד זאת אומרת שעכשיו נותרתי עם חצוצרה אחת פתוחה ואחת חסומה. האם ניתן להיכנס להריון מחצוצרה אחת ומה הסיכוי והאם חייב לעבור טיפולים או שאפשר להכנס גם לטבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/05/2014ניתן להיכנס להריון בנוכחות חצוצרה חסומה, אם כי בשעור נמוך יותר
הצורך ותיזמון טיפולי פוריות תלויים בגורמים נוספים (גיל, רזרבה שחלתית, איכות זרע וכו'), ולכן עליך לפנות לרופא נשים מטפל לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהא.א08/05/2014
שלום עשיתי היום צילום רחם והתוצאה הייתה ששתי החצוצרות היו סתומות והרוםא הצליח לפתוח רק אחד זאת אומרת שעכשיו נותרתי עם חצוצרה אחת פתוחה ואחת חסומה. האם ניתן להיכנס להריון מחצוצרה אחת ומה הסיכוי והאם חייב לעבור טיפולים או שאפשר להכנס גם לטבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי
א.א09/05/2014מה לא עונים לשאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה לי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/05/2014ניתן להיכנס להריון בנוכחות חצוצרה חסומה, אם כי בשעור נמוך יותר
הצורך ותיזמון טיפולי פוריות תלויים בגורמים נוספים (גיל, רזרבה שחלתית, איכות זרע וכו'), ולכן עליך לפנות לרופא נשים מטפל לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה 1 חסומהא.א07/05/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א.א07/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא עניתם לי
א.א07/05/2014עדיין מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם דחוףלאה07/05/2014
שלום,
בלתי אפשרי להשיג תור לצילום רחם דרך כללית
אני כמה חודשים אחרי גרידה בגלל הפלה טיבעית ולא מצליחה להכנס להריון
הרופא שלח אותי לצילום רחם ומזה כשלושה חודשים אני ממתינה ועדיין אין תורים
איפה אני עוד יכולה לעשות צילום חוץ מבית חולים השרון?
ולגבי צילום רחם פרטית - הבנתי שאפשר לעשות גם באשדוד. איפה? איך יוצרים קשר במידה ואני לא מצליחה דרך בית החולים השרון? זה כבר הופך לדחוף מאוד כי גם יש לי דימומים לא מוסברים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם דחוף - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/05/2014אמורה לברר את הזמינות דרך קופ"ח. כל מבטח עובד מול מכון הדמיה שונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית חולים לניאדו בנתניה עושים
א.א07/05/2014תתקשרי לבית החולים בנתניה לניאדו הם עושים היום עשיתי שם וחיכיתי רק חודש תתקשרי למכון הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.א. מי עשה לך בנתניה?
לאה08/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
א.א09/05/2014לא יודעת איך קוראים לרופא אבל הוא מעולה ממש אחלה רופא עשיתי בדיקה ויצא ששתי החצוצרות היו חסומות והוא הצליח לפתוח אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לאחר הריוןנעה05/05/2014
שלום רב,
אני נמצאת כרגע כ4 חודשים לאחר לידה. אני מניקה הנקה מלאה. טרם קיבלתי וסת מאז הלידה.
יש לי PCO וקרישיות יתר (factor V הטרוזיגוטי) ולפני ההריון המוצלח עברתי 3 הפלות טבעיות בשליש הראשון שהסתימו בגרידות.
לאחר הגרידה הראשונה היסטרוסקופיה היתה תקינה. לאחר הגרידה השלישית נמצאו בהיסטרו' הדבקויות שהוסרו בהיסטרו ניתוחית.
כעת, הרופא נשים אמר לי שבגלל "נטיה להדבקויות" אני צריכה לעבור צילום רחם לאחר הוסת.
יש לי 3 שאלות בנושא:
1) האם לא מספיק לעבור היסטרוסקופיה? בעבר ההדבקויות היו ברחם ולא בחצצוצרות
2) למיטב הבנתי ככל שעובר הזמן עד גילוי הדבקויות,קשה יותר להפריד אותם. בהתחשב בעובדה שיש לי PCO (מחזורים מאד לא סדירים) ואני מתכוונת להניק עוד הרבה זמן, מועד גילוי ההדבקויות (אם ח"וח ישנן) יכול להיות עוד הרבה זמן. האם ניתן לעשות צילום רחם/היסטרו לאחר הלידה בלי לחכות לוסת?
3) האם יכול להיות מצב בו לא מקבלים כלל וסת בגלל הדבקויות ואז בעצם אין טעם לחכות לוסת אלא לעשות מיד לחר הלידה צילום רחם/היסטרו?
תודה מראש,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם לאחר הריון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014צילום רחם מדגים את חלל רחם (הידבקויות) וגם חצוצרות, לעומת היסטרוסקופיה שמדגימה רק את החלל.
הבחירה עפ"י שקול דעת קליני של רופא מטפל, וכנ"ל לגבי שאר הסוגיות שהעלית, שדורשות התייחסות רופא נשים מטפל שמכיר אותך ואת בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבצע מיד ולא לחכות לוסת?
נעה05/05/2014לא קיימתי יחסי מין מאז הלידה ולכן אין סיכוי להריון. על כן הייתי רוצה לבצע את הבדיקה בהקדם כדי שאם יש הדבקויות יהיה קל יותר להוציאן. האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבצע מיד ולא לחכות לוסת? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014כן, אם אכן אין חשש להריון
אבל, השאלה העיקרית, אם באמת זקוקה לצילום- ולכן ראוי לפנות לייעוץ רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרותשני 8004/05/2014
שלום רב' דר' טוגנדרייך
עשיתי צילום רחם לפני חצי שנה שלהלן התוצאה שלה :
צואר במבנה תקין
רחם במנה תקין ללא פגמי מילוי
חצוצרה ימנית לא הודגמה
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור, רושם של סקטוסלפינקס
החלתי לעשות טיפולי I.V.F. עברתי עד כה 3 טיפולים, מתוכם שני הריונות כימיים.
הרופא המטפל שלי המליץ לי על כריתת חצוצרות. הוא טוען שיתכן והנוזל שבחצוצרות מזהם את חלל הרחם ופוגם ביכולתי לתעבר / בעובר.
אשמח לשמוע את חוות דעתך ומה ההשלכות של הניתוח הנ"ל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014הידרוסלפינגס לאחר מספר כשלונות IVF מומלצת כריתת חצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת רחם וחצוצרותעמית02/05/2014
שלום, עברתי צילום רחם ורציתי לדעת מה זה אומר. רחם במבנה תקין. מילוי הומוגני של הרחם. חצוצרה ימין:מעבר ופיזור תקין. חצוצרה שמאל: התרחבות סקטואידית של החצוצרה עם מעבר ופעזור קלוש. הוצע לי בדיקה סלקטיבית משמאל אך לא עמדתי בכרב והפסקתי את הבדיקה. עוד נרשם בתוצאת הבדיקה- אינטרווזציה עם ליפוגרם אגן. בבקשה אשמח לדעת מה זה אומר? והאם אפשר לפתוח ולטפל בחצוצרה השמאלית , או להתחיל טיפולי פוריות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צילום רחם
דיקלה04/05/2014חשד לפגם מילוי פסי באיזור האיסטמוס.מה זה אומר ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014שיתכן וקיים מימצא בולט לחלל (פוליפ\שרירן או ארטיפקט)
מומלץ סונר ביקורת ובהתאם לשקול דעת רופא מטפל- הפנייה להיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקת רחם וחצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014קיים מעבר קלוש, לכן בשלב זה לדעתי אין מקום לצינטור אלא המשך טיפולי פוריות
לגבי האינטרוזציה- מדובר על הדגמת ורידים שנצפית לעיתים- ללא משמעות קלינית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות חסומותאלונה ממן02/05/2014
שלום רב..
לאחר צילום רחם התברר ישי לי חצוצרות חסומות ואין מעבר של צבע , נשלחתי לעשות ניתוח של לפורוסקופיה היסטרוסקופיה , גם שם נאמר שלא הצליחו לפתוח את החצוצרות, ולכן אני עושה IVF לאחר שתי שאיבות וחמש החזרות ללא הצלחה , הרופא המטפל ב - IVF ממליץ להוריד את החצוצרות לגמרי , לפי דעתו החצוצרות מפרישות חומר שמפריע לעובר להשתרש .. האם כדאי לי להוריד את החצוצרות או אולי לעשות צנתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות חסומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014כשלונות חוזרים ב- IVF בנוכחות הידרוסלפינגס, מצדיק כריתת החצוצרה\ות הלוקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתהדס02/05/2014
האם יתכן דימום לאחר הבדיקה? מה מקור הדימום? חשוב לי לדעת כי אני אישה שנוהגת ללכת למקווה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2014יתכן דימום, בד"כ מקורו בצואר הרחם, אם כי אבחנת המקור הסופי דורשת בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל הכתמה לפני צילוםהדס01/05/2014
שלום רב,
1. האם ניתן לבוא לצילום רחם עם דימום קל עד הכתמות או שצריך לבוא נקיה לגמרי.
2. מה טווח הימים בהם ניתן לעשות צילום - במכבי אומרים כך הרופא אומר אחרת- אשמח לסדר בעניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל הכתמה לפני צילום - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/05/2014צילום נעשה לאחר שמסתיים הדימום, בכל זמן, כל עוד לא מקיימים יחסים עד הצילום
פירוט, ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)