מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובחנתי בצילום רחם כסובלת מ-2 חצוצרות חסומותפלורה07/08/2016
בת 39.5 . הופניתי לסדרת בדיקות טרום טיפולי פריון בהן עלו כל מיני בעיות -
צילום רחם מצביע על סטקוסלפינגס דו"צ. ברקע סובלת מאנדומטריוזיס ידוע על רחם שרירני וממצאים ציסטיים שחלתיים. נאמר לי שעלי לבצע ניתוח לפרוסקופיה (וגם לשקול כריתת חצוצרות על מנת שלא לפגוע בתהליך IVF). כל זאת על מנת להביא את האגן למצב תקין ורק אז לגשת להפריה חוץ גופית .
מנגד אני רואה שלעתים מומלץ לעבור כמה סבבים של טיפולי IVF ורק אז לבצע הניתוח.
עוד אין לי מומחה פריון אחד שמלווה אותי את כל התהליך (אני בתחילת התהליך)
מה עושים קודם? הפריה או ניתוח ?
מחפשת מנתחים (המתמחים בלפרוסקופיה) שעובדים עם מכבי מומלצים לניתוח הזה. מאוד חוששת ממנו.
מה זמן התאוששות לאחר ניתוח כזה? האם זה עשוי לעכב לי ההפריות בזמן רב? ולאילו השלכות עלי לצפות (תופעות לוואי לניתוח כזה/ הסרת חצוצרות) על החיים א"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובחנתי בצילום רחם כסובלת מ-2 חצוצרות חסומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2016IVF לפני ניתוח לגיטימי, לאור השילוב של סקטוסלפינגס\ ציסטות ואנדומטריוזיס, יתכן שניתוח עדיף.
ממליץ להיוועץ עם מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רופא נשים יכול לתת הפנייה...לי06/08/2016
לצילום רחם או שמי שנותן זה רק רופא פיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רופא נשים יכול לתת הפנייה... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2016כל רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספת בקשר לצילום רחם...מירית05/08/2016
האם יכול להיות שצילום רחם יראה תוצאה שגויה מאחר וסבלתי מכאבים חזקים בזמן הבדיקה וכל הזמן הרופא אמר לי לנשום ולעצור נשימה ופשוט כל הזמן עצרתי נשימה מרוב כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת בקשר לצילום רחם... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2016שגויה לא, קושי בפיענוח בשל בעיה טכנית כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינגס - אודה לתשובה. תודהמירית05/08/2016
בת 37 , מנסה להרות מזה כשנה וחצי ללא הצלחה. עברתי צילום רחם לפני מס' ימים והתוצאות כי רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם וסקטוסלפינגס בחצוצרה ימין ושמאל. אני מבינה שהחצוצרות שלי שתיהן חסומות. עליי לציין שמעולם לא הייתה לי דלקת ויש לי שני ילדים בהריון ספונטני. מה עושים עם חצוצרות חסומות? אני דיי מבוהלת. האם יש דרך לפתוח אותן (ולמה לא פתחו לי אותן במהלך הצילום רחם? כי הבנתי שעושים דברים כאלה) או שחייבים להוריד את החצוצרות. מרוב מידע באינטרנט אני מבולבלת ומבוהלת. והאם זה שהחצוצרות חסומות , זה יכול לפגוע בשאר האיברים כמו הרחם או השחלות?. ולגבי הריון, האם אפשרי להיכנס להריון לאחר שיפתחו לי את החסימה או שחייבים בהפרייה ומה הסיכויים?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס - אודה לתשובה. תודה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2016כל הפרטים על סקטו\הידרוסלפינגס ניתן למצוא במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לנטילת דוקסילין לפני צילום רחםאילת05/08/2016
שלום לכם
ביום ראשון הקרוב אני אמורה לעבור צילום רחם אחרי צהריים בסביבות השעה חמש..
קיבלתי דוקסילין...וכתוב כך לבליעה 1 טבליה 1 פעם ביום (בוקר 1 טבליה) לתקופה של 5 ימים. עם או אחרי האוכל
***להתחיל ערב לפני צילום הרחם ולהמשיך 5 ימים****
אני רוצה לוודא שאני מבינה נכון...אני יכולה ליטול את הכדור הראשון במוצאי שבת בשעה שבע בערב...ולמחרת יום ראשון יום הבדיקה בשעה תשע בבוקר ואז להמשיך שוב משני עד רביעי גם בבוקר בסביבות תשע? הכדור הוא פעם ביום חמשך חמישה ימים.
דבר נוסף קראתי בכל מיני מקומות שיש ליטול כדור עם שני כוסות מים אחרי אוכל לא ארוחה חלבית אסור לשכב אחרי זה במשך חצי שעה... ההנחיות הללו נכונות??
תודה על התשובה ושבת שלום
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לנטילת דוקסילין לפני צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2016לגבי מינון, יש להיוועץ עם הרופא המטפל
לגבי אופן הנטילה- תיארת את ההמלצות היטב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם.פקטור חצוצרתי דו"צ.מה זה אומר?דניאלה29/07/2016
השבוע עשיתי צילום רחם ורשם לי הרופא בסיכום פקטור חצוצרתי דו"צ. מצד ימין סקטוסלפינגס ומשמאל התרחבות סקולרית של החצוצרה הדיסטלית כסקטוסלפינגס עם מעבר פיזור קלוש בהמשך.מה זה אומר ? האם אפשרי לסדר את זה בצנטור חצוצרות? או אצטרך לעבור הפריה חוץ גופית// הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם.פקטור חצוצרתי דו"צ.מה זה אומר? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו31/07/2016חסימה רחיקנית לא ניתן לטפל בצינטור
קרוב לודאי שתזדקקי ל- IVF
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לצלם רלם בזמן הביוץ?יפעת24/07/2016
שלום רציתי לדעת אם יש בעיה לעשות צילום רחם בדיוק בזמן הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לצלם רלם בזמן הביוץ? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/07/2016לא , בתנאי שלא מקיימים יחסים עד הצילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בהרדמה כללית באסותה, האם אפשרי?ליאת23/07/2016
שלום רב, הופניתי על ידי הרופא שלי לביצוע צילום רחם. אני מעוניינת לעבור את הצילום אצל ד"ר טוגנדרייך באסותה. האם ניתן לעבור את הצילום בהרדמה כללית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בהרדמה כללית באסותה, האם אפשרי? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/07/2016ניתן, פרטים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה נוספת לגבי השאלה פענוח צילום רחםרלי19/07/2016
המשפט מעבר דו צדדי לא הודגם פיזור כתוב בעמודה של חצוצרה שמאל מה זה אומר שזה תקף לשניהם או שחצוצרה ימנית תקינה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה נוספת לגבי השאלה פענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/07/2016קרוב לודאי קשור לשמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם פענוח תשובה מחכה בדחיפותרלי19/07/2016
שלום לאחר שנה וחצי של נסיונות להכנס להריון עשיתי צילום רחם וזו התשובה הקצרה שקיבלתי חלל רחם תקין ומעבר דו״צ לא הודגם פיזור מה זה אומר שאני לא יכולה להרות טבעי??? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם פענוח תשובה מחכה בדחיפות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/07/2016האם היה או לא היה מעבר
רצוי לפנות עם הדיסק לרופא נשים לבחון אם מדובר בבעיה חסימתית או בעיה טכנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכהמשך לשאלתי על פענוח צילום רחם
רלי20/07/2016מה ההבדל בין בעייה חסימתית לבעייה תכנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכהמשך לשאלתי על פענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/07/2016אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה בעבר חוששת שלא אצליח להיכנס להריוןButterfly11/07/2016
היי, בעבר היו לי פאפים דלקתיים ולא ידעו ממה זה עד שהפנו אותי לבדיקת STD וגילו שיש לי כלמידיה ואורופלסמה חיוביים.
לקחתי אנטיביוטיקה ושניהם עברו לי בבדיקת החוזרת.
עשיתי שוב בדיקת פאפ ויצא מצב תקין.
אני והארוס שלי מנסים להיכנס להריון כבר יותר מחצי שנה ואני לא נקלטת.
האם יש מצב שהכלמידיה עשתה לי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה בעבר חוששת שלא אצליח להיכנס להריון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/07/2016לא בהכרח, אבל אם משפיע אז בד"כ על דלקת פנימית
מציע שתפני לרופא פוריות להערכה, ובהתאם לשיקול דעתו לשקול צילום רחם כחלק מהבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי עוד שאלה אשמח לתשובהמאי06/07/2016
קראתי באחד השאלות שצילום רחם בבית חולים השרון יכול להתבצע גם ע"י מתמחים רציתי לשאול אם האישה לא מעוניינת בכך והיא רוצה שרק ד"ר טוגדרייך יבצע את הבדיקה אפשר לדרוש זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי עוד שאלה אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/07/2016צריכה לבדוק בבי"ח השרון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה אשמח לתשובה!!!!!!!!מאי30/06/2016
שלום רציתי לדעת עם ד"ר טוגרייך עושה צינתור חצוצרות בבית חולים השרון אם יש בצילום רחם חסימה שאפשר לפתוח הוא עושה את זה שם באותו רגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שאלה אשמח לתשובה!!!!!!!! - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/07/2016אכן, עושה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מדוע דילגו על שאלתי מיום 22.6?רעות28/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום מדוע דילגו על שאלתי מיום 22.6? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו30/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה קטנה לגבי צילום רחםמאי23/06/2016
שלום רציתי לדעת עם מותר לעשות צילום רחם יום אחרי שנגמר מחזור לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה קטנה לגבי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/06/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)