מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביצוע צינתורסיון18/02/2016
שלום רב,
מהו חלון הזמן לביצוע צינתור חצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע צינתור - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/02/2016כמו צילום רחם
ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן מבצעים צילום רחם - קופת חולים כלליתיעל12/02/2016
שלום,
אני בתהליך תרומת זרע ורופאת הפיריון המליצה/ביקשה שאעשה צילום רחם מקדים לשלילת בעיות (לא עברתי מעולם ניתוחים, הריונות או הפלות) לפני שבכלל נתחיל הזרעה ראשונה.
לאחר התלבטויות רבות (בגלל מה ששמעתי על הבדיקה) החלטתי בכל זאת לעשות. קיבלתי הפנייה מרופא הנשים שלי. למי הכי מומלץ לעשות במסגרת קופת חולים כללית?
ושאלה נוספת, ידוע לכם משהו לגבי הבדיקה עם תמיסת הסיילין sono-hsg שיכולה להחליף את צילום הרחם הכואב?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן מבצעים צילום רחם - קופת חולים כללית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/02/2016רצוי לשאול בקופ"ח ולהגיע למקום הזמין!!
בדיקת הסליין, "מקבילה" לצילום רחם, אך נותנת פחות אינפורמציה למראה החצוצרות והפיזור התוך ביטני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי צילום רחם וצינטור חצוצרהאפרת09/02/2016
עברתי צילום רחם לפני שבוע, בצילום הדגימו חסימה בצד שמאל ופתחו אותה ע"י צינטור, בסוף ההליך נאמר לי שהכל תקין.
מאז ועד היום (שבוע) יש לי דימומים קלים, בעיקר כתמים.
האם זה תקין? כמה זמן זה יכול להימשך? האם הדימומים מפריעים להתחלת טיפול פוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי צילום רחם וצינטור חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/02/2016יתכן
אם נמשך ראוי להיבדק
ללא קשר, אם מחמיר או מלווה בחום- לפנות למוקד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שתי חצוצרות - פגיעה אפשרית ברזרבה השחלתיתמיכל04/02/2016
הי,
בת 35 בטיפולי IVF (בעיית זרע ועכשיו אבחון בעיה בחצוצרות) לאחר IVF ראשון שנכשל.
בבדיקות טרם הטיפולים נמצאה קלמדיה ובמעקב זקיקים טרם השאיבה הראשונה נצפה נוזל.
אני לאחר צילום רחם שאיבחן 2 חצוצרות חולות.
שוקלת כריתת שתי החצוצרות מחשש שהן מפריעות להשתרשות (הנוזל). כמובן שאנסה עוד כמה פעמים של IVF לפני כריתה.
שאלתי נוגעת לחשש שכריתת החצוצרות תפגע ברזרבה השחלתית בשל כשל באספקת דם לשחלות. שמעתי שזה קורה אבל לא מוצאת על זה הרבה מידע או סטטיסטיקות. מה הסיכוי לפגיעה ברזרבה השחלתית? האם זה רק סיבוך נדיר או משהו שכיח? מה אחוזי הפגיעה שנצפו?
תוכלו להפנות אותי למידע / מחקרים בנושא?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך לפגיעה ברזרבה שחלתית
מיכל04/02/2016תודה רבה,
מה הכוונה תלוי בכירורגיה? תלוי במנתח (כלומר זה סיבוך שנוגע למיומנות?)? או תלוי בסוג ההליך (יש הליכים יותר מומלצים?)
בנוסף, המחקר שצרפת מצביע שאכן היתה ירידה משמעותית, אז מדוע אתה מציין שהשכיחות נמוכה?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפגיעה ברזרבה שחלתית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/02/2016תלוי בממצאים בניתוח ובמיומנות הכירורג
יש ירידה משמעותית סטטיסטית, אולם מדובר ב-1-2 זקיקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםטל27/01/2016
אני אמורה לעבור מחר בבוקר צילום רחם ויש לי שתי שאלות-
1. סיימתי את המחזור היום, אבל בגלל שהבדיקה מחר, אני חוששת שעלולים להיות לי דימומים אחרונים וקלים מחר. האם בעייתי?
2. אני רגישה ליוד (בפעם האחרונה שהוזרק לי יוד התנפחה לי העין). האם זה מונע ממני את האפשרות לבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/02/20161.כנראה שלא, בכל מקרה תבדקי לפני
2. בעייתי מאוד, אמורה לעבור הכנה לפני, מציע שתצרי קשר עם המבצא או מכון הרנטגן לפני הפעולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם שעשיתי היום. עזרה בפיענוח בבקשה!!!נעמה21/01/2016
יש לי תור לרופא שלי רק לעוד שלושה שבועות, בבקשה עזרו לי עם פענוח. איך אצליח להחזיק מעמד עד אז???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
נעמה21/01/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה- אני ממש בהיסטריה
נעמה21/01/2016להלן הפענוח של הרופא
האם זה אומר שלא ניתן להשיג הריון באופן טבעי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה- אני ממש בהיסטריה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/01/2016קשה לפיענוח
הרחם תקין, מילוי החצוצרות תקין
לא ברור האם קיים פיזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורשרון19/01/2016
שלום רב
האם בשיבא אתם מצנתרים בגיל 45 ללא רקע בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/01/2016לא מצנטרים חצוצרות בשיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור
שרון19/01/2016אז לאן מגיעים שיהיה ניתן לקיים את הבדיקה וצנתור באותו מקום
ד"א קבעתי לשיבא לבדיקת רופא.
אודה להבהרה היות והייתי רוצה לזרז את הנושא.
אני מבוטחת קופח לאומית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/01/2016עליך לפנות לרופא נשים מטפל ולקבל הפניה לצינטור חצוצרות
בשיבא מבצע צינטור היסטרוקופי, קובעים במרפאה גינקולוגית ואז קובעים תור לפעולה
לגבי צינטור תחת שיקוף (רנטגן)- אמורה לברר בקופ"ח, היכן מבוצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםיפעת12/01/2016
היי,
לפני כעשרה חודשים עברתי צילום רחם.. היה תקין פרט לפיזור מוגבל מצד שמאל.
מאז- פעם אחת הריון כימי ופעם אחת הריון והפלה בשבוע 6. כל זאת בטווח של שלושה חודשים מהצילום. מאז ללא הריון.
האם קיים סיכוי שהחצוצרות נסתמו שוב? האם יתכן שאפקט הצילום התפוגג?
מהי ההמלצה להמשך טיפול? האם קיים בכלל סיכוי להרות לבד? גם רופא בכיר טען שעל פי הצילום לא אצליח להרות משמאל בעוד שהריתי מהצד הזה.
מבולבלת ולא יודעת כיצד להמשיך.. לא כל כך מעוניינת להגיע להפריות.. אגב- 3 ילדים בבית מהריונות ספונטניים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי??
יפעת18/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/01/2016תיאורטית יתכן, מעשית יש להמשיך בטיפול פוריות
מציע לפנות למומחה פוריות לצורך טיפולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה ימנית דגימהאני12/01/2016
לפני 10 שנים ציסטה דרמויד עם תסביב בשחלה ימנית.
כרגע כאבים בבוקר בצד ימין המזכירים את הכאבים שהיה לפני התסביב אבל לא באותה עוצמה.
כחלק מבירור פיריון עשיתי צילום רחם לפני כחצי שנה היה צריך הזרקה סלקטיבית לשחלה הימנית כדי לראות אותה - שמאל הודגמה ללא בעיה. אין חסימה אבל נצפו קצת הדבקויות בימין. לפי הרופא כנראה תקין וכתוצאה מלפרסקופיה מלפני 10 שנים. מאז הצילום רחם מלפני כחצי שנה היה שיפור ופחות כאבים אבל אין הריון. ועכשיו שוב כואב. במעקב זקיקים כעת בשחלה ימין ראו ביוץ עם זקיק קטן מדי. בחודש העוקב זקיק בשחלה שמאל אבל כל מעקב זקיקים היה קשה לראות מה קורה בימין. ביקשו ללחוץ על השחלה ואף שאלו אם בכלל קיימת. בסוף כן ראו ב us.
מה יכול להיות הסיבה שלא רואים את השחלה הימנית או שיש קושי לראות אותה? האם יכול להיות שחזר הדרמויד על אף שבסוף שראו ב us ראו זקיקים ולא משהו חריג אחר? האם יכול להיות שבכל זאת משהו נחסם או מה יכול להיות הסבר לכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה ימנית דגימה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/01/20161.יתכן שבעקבות הניתוח נוצרו הדבקויות שמשכו את השחלה למעלה, ולכן קושי בהדגמה
2.דומואיד אמור להיות מודגם בסונר
3.חסימה לא גורמת לכאבים- הדבקויות או תסביב-כן
מציע לפנות לרופא נשים לבדיקה ואולטרסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאולטראסאונד רגיל לא רואים חריג
אני13/01/2016רואים את השחלה לאחר שלוחצים עליה גם באולטראסאונד הרגיל של רופא נשים וגם באולטראסאונד של המעקב זקיקים.
צריך איזה מומחיות מיוחדת או אולטראסאונד מיוחד? האמירה על הדבקויות נצפה בצילום רחם ולא רואים ב us.
הלפרוסקופיה היה לפני 10 שנים. מאז הריון ספונטני עם לידה ספונטנים.
מאז היו 2 הריונות ספונטנים שהסתיימו בהפלה ספונטנית. עוד לפני הדימום של ההפלה היו כאבים בבטן בצד ימין שהתפשטו עם הזמן עד הרגשת כאילו בום במרכז הבטן ואז קצת זמן אחרי הרגשתי שיורד סימני ההריון ובאמת התחיל הדימום של ההפלה. בזמן הכאבים כן נבדקתי עי רופאי נשים ורופא משפחה ולא ראו משהו חריג פרט לכך שהשק היה קצת קטן אבל עוד בגדר של לחכות לבדיקת דופק. לאיזה מומחיות של רפואת נשים עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף
אני13/01/2016כרגע מוגדר שעלי לקחת clexane בהריון הבא בגלל ה2 הפלות השנה וקרישיות יתר גבולית. בהריון לפני 8 שנים שהיה תקין לא נעשה בירור קרישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/01/2016לכל רופא נשים, עדיף עם התמקצעות בפוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בעקבות PIDד``ר דניאל טוגנדרייך08/01/2016
שלום רב,
ב 15 לנובמבר 2015 ביצעתי צילום רחם בעקבות PID שהיה לי לפני 9 שנים.
בתוצאה שקיבלתי נרשם:
רחם במבנה תקין .
מילוי הומוגני של חלל הרחם .
אינטרווזציה עם לימפוגרם וונוגרם אגן .
בוצעה הזרקה סלקטיבית לפתחי החצוצרות עם הדגמה של מעבר ופיזור משני הצדדים .
באותו החודש לא ניסינו להיכנס להריון, אך במחזור הבא לקחתי איקקלומין, זריקת אוביטרל וביום שלישי בצהרים בוצעה הזרעה.
שאלותיי הן:
1. שאלתי היא האם יכול להיות שכבר עכשיו החצוצרות שוב נסתמו?
2. תוך כמה חודשים הן עלולות להיסתם למרות שנפתחו לגמרי?
3. למה הכוונה במשפט אינטרווזציה עם לימפוגרם וונוגרם אגן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/20161. קרוב לודאי שלא
2. בדF" לא נסתמות (לוקח חודשים להישנות)
3. כניסה של חומר ניגוד לכלי דם\לימפה- ללא משמעות פיריונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרה - צילום רחםציפי06/01/2016
שלום רב,אני בת 43 וחצי, לפני החזרת עוברים מוקפאים.
עשיתי היום US לפני החזרת עוברים מוקפאים.8 מ"מ רירית הרחם, ובנוסף נאמר לי שבאחת החצוצרות יש נוזל. המליצו לי על צילום רחם כדי להגדיל את הסיכוי לקליטת הריון. האם יש קשר ? אם אחזיר עוברים מוקפאים ללא טיפול בנוזל בחצוצרה יורד משמעותית הסיכוי לקליטת הריון ?
אם יראה צילום הרחם שאכן יש נוזל בחצוצרה, האם זה כריתת החצוצרה או ניקוז / פתיחת החסימה בלפרוסקופיה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת
ציפי06/01/2016אני חוששת מאוד מאוד מהצילום, הבנתי שישנה אפשרות עם הרדמה, האם זה אפשרי ? מומלץ ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/01/2016אפשרי, רק צריך לוודא אם המכון אם ניתן?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל בחצוצרה - צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/01/2016נוזך בחצוצרה מקטין את הסיכוי להריון ומכפיל את הסיכוי להפלה
הטיפול הינו כריתת חצוצרה (ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל בחצוצרה - לפני הפשרת עוברים
ציפי07/01/2016תודה רבה. כמה זמן אחרי כריתת חצוצרה ניתן לחזור לטיפול ?
יש תקופת החלמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל בחצוצרה - לפני הפשרת עוברים - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/01/2016חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לחסימה בחצוצרהלילי04/01/2016
שלום
לפני פחות משנה נכנסתי להריון ספונטני.
עברתי הפלה נדחת מאז מחזורהלא סדיר בעקבות שחלות פוליצסטיות.
בחודש האחרון טופלץי באיקקלומין הגבץי לטיפול היה ביוץ וקיימנו יחסים אך לא נכנסתי להריון.
באולטרסאונד נצמה נוזל צלול ליד שחלה שמאלית ובעקבות כך החליט לבצע צילום רחם פלוס דופלר אגן.
כמה שאלות.
1. אם היה לי הריון מה הסיכוי שיש חסימה בחצוצרה?
2. אם יש חסימה אק בחצוצרה אחת שזה השמאלית האם עדיין אפשא להכנס רגיל?
3. אם בייצתי דרך שחלה ימנים אז כל המפגש של הזרע והבייצית מתקיים בחצוצרה הימנית או שאין לזה חוקים.
4. במידה ואין לי מחזור סדיר ואין תורים פנויים ליום הרצוי מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לחסימה בחצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/01/20161.תיתכן חסימה ללא קשר להריון (למשל בחצוצרה הנגדית)
2.ניתן להיכנס להריון, בהנחה שהחצוצרה השניה פתוחה
3.בד"כ, אם כי יתכן מעבר של ביצית משחלה אחת דרת החצוצרה הנגדית
4.לא לקיים יחסים מהוסת עד הצילום, או להתחיל גלולות למניעת הריון ולבצע צילום תחת גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לילי05/01/2016אם בייצתי בשחלה ימנית יכול להיות שהביצית עברה דרך חצוצרה שמאל? זה ייתכן או שזה משהו שקורה לעיתים רחוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/01/2016יכול לקרות, לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דיסמורפי מסוג U1Aסיון03/01/2016
הופנתי להיסטרוסקופיה אבחנית בשל הפלות חוזרות, אחת בשבוע 9 לאחר שהפסיק הדופק (בוצעה גרידה) והשנייה בשבוע 6 (הפלה טבעית).
ההבחנה היתה שמבנה הרחם דיסמורפי מסוג U1A לפי קלסיפיקציית ESGE/ESHERE
והומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית או כמו שהרופא רשם מטרופסטיה.
אני מאוד חוששת מהתהליך, אשמח לדעת מה הסכנות? והאם לא ניתן להיות בהריון תקין ללא הליך שכזה? האם לדעתך כדאי לבצע את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דיסמורפי מסוג U1A - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/01/2016יתכן וניתן אם כי בשכיחות פחותה
לגבי צורך בהיסטרוסקופיה- ממליץ להיוועץ במומחה לאנדוסקופיות (היסטרוסקופיות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלחוש בעת צילום רחם?דאנה23/12/2015
לחברה שלי עשו צילום רחם בשערי צדק בירושלים עם נר מאלחש.
אני צריכה לעשות צילום רחם, אך בתה"ש וביגאל אלון (מכבי) אמרו לי שלא משתמשים שם באלחוש.
אם אני רוצה לעשות צילום רחם עם אלחוש, מה האפשרויות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש בעת צילום רחם? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו28/12/2015יכולה לקחת נר או כדור נגד כאבים לפני הפעולה (לא אילחוש), מירשם מרופא מטפל
לגבי צילום באילחוש (הרדמה), אמורה לברר במכונים המבצעים או בקופ"ח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה נר מדובר
אסתי25/01/2016אשמח לדעת באיזה נר מדובר , האם זה עוזר? כי הבנתי שזו בדיקה מאוד לא נעימה בלשון המעטה , ולכן אני שוקלת לעשות אותה בהרדמה ... אשמח לקבל יותר מידע בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה נר מדובר - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/01/2016למשל נקסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום רחםבר21/12/2015
עשיתי צילום רחם להלן התוצאות :
צוואר במבנה תקין , קיר הפונדוס עם בליטה קטנה , הרחם עם פגם מילוי פסי
חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור עם סקטוסלפינקס
חצוצרה שמאלית הודגמה חלקית .
מה זה אומר? האם יש פגיעה כולשהי בפוריות בעקבות הממצאים?
חשוב לי להדגיש כי אני סובלת מכאבים כרוניים שנה וחצי בזמן המחזור , ולפני המחזור ולפי כל הבדיקות מצאו שיש לי אדנומיוזיס , האם יש קשר לכאבי אדנומיוזיס ?
חוץ מרופא נשים , לאיזה רופא אני אמורה לגשת ? כירוג , גסטרו ? כי הבנתי שבצילום מצאו בעיה שקשור לקיבה ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו22/12/2015קיים מימצא תוך ריחמי לא ברור, שיתכן שתידרשי להיסטרוסקופיה אבחנתית
כמו-כן, חסימה ברורה מימין וספק משמאל- מה שמצריך טיפולי הפריה חוץ גופית לצורך הריון
ממליץ להיוועץ עם מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו22/12/2015קיים מימצא תוך ריחמי לא ברור, שיתכן שתידרשי להיסטרוסקופיה אבחנתית
כמו-כן, חסימה ברורה מימין וספק משמאל- מה שמצריך טיפולי הפריה חוץ גופית לצורך הריון
ממליץ להיוועץ עם מומחה פוריות, יתכן שתידרשי גם ללפרוסקופיה לאור הכאב הכרוני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)