מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגע בשם סקטוסלפינקס לאחר כריתת בלוטת תריסהילה רובט27/03/2017
רציתי לשאול לגבי תוצאה בדיקה של צילום רחם: בצילום רחם אגן ללא עדות להסתיידויות פתולוגיות.
-לאחר החדרת ח״נ דרך צנתר רחמי הודגם חרם בצורת משולש, במנח תקין, בעל גבולות סדירים ללא פגמי מילוי.
- נצפו שתי חצוצרות: משמאל עדינה לכל אורכה עם פיזור של ח״נ בחלל הצפר משמאל, מימין קצה דיסטלי של חצוצרה הודגם מורחב ואין לריאות פיזור של ח״נ.
חלל הצפק מימין-ממצא חשוד- sactosalpinx.
בצילום אגן כעבור 20 דקות הודגם פיזור של חומר ניגוד באגן דו״צ.
ורציתי לציין שאני לאחר כריתת בלוטת תריס ודיסקציה צווארית מצד ימין .
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד``ר דניאל טוגנדרייך30/03/2017אין קשר בין הניתוח שעברת בצוואר לבין הממצאים בצילום רחם.
מתוצאות הבדיקה נראה שיש חשד לחסימה חצוצרתית עם נוזלים בחצוצרה (סקטוסלפינגס),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקטוסלפינגס
ד``ר דניאל טוגנדרייך20/04/2017אין קשר לניתוח שעברת בבלוטת התריס.
ממצא של סקטוסלפינגס הוא בעל משמעות לסיכויי ההתעברות ולעיתים מצריך טיפול ניתוחי.
המשפט "הודגם פיזור...דו"צ" אינו מתיישב עם הממצא של סקטוסלפינגס. עלייך לבדוק מול הרופא שביצע את הבדיקה אם מדובר בסקטוסלפינגס או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם, מתי להגיע אחרי מחזורתאיר20/03/2017
3 שאלות בבקשה אלייך .
1. רופא הנשים שלי המליץ לי לעשות צילום רחם לאחר 8 חודשים שאנו מנסים להרות, האם הפרק זמן הזה בסדר לעשות צילום , או מוקדם מדי?
2. אם בעברי הרחוק עברתי לידה שקטה , האם זה מה שמפריע לי להכנס להריון, ואם כבר היה הריון בעבר עדיין צריך לעשות את הצילום רחם?
3. במידה ואכן אצטרך צילום רחם לתשובתך. צריך להגיע לאחר המחזור בחלוף כמה ימים? או שהדימום החום של הימים האחרונים זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע צילום רחם וחצוצרות - תשובה אחת ל 3 שאלות
ד``ר דניאל טוגנדרייך21/03/2017צילום רחם וחצוצרות היא בדיקה שמטרתה העיקרית לבדוק תקינות המעבר בחצוצרות. כשיש סימנים מכוונים לבעיה חצוצרתית (דלקות באגן ועוד...) הרי שיש לבצע הבדיקה בשלבי הבירור הראשוניים. כשאין פקטור סיכון בזוג בו לא נמצאה בעיה אחרת (הפרעת ביוץ או זרע לא פורה)- מקובל להמתין שנה בטרם טיפול כלשהו (וזה כמובן תלוי גיל ונסיבות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם מחזור וביוץשש15/03/2017
עשיתי היום צילום רחם ויש לי דימום השאלה אם זה יעכב את הביוץ או ישפיע עליו?
והאם הוא יכול לגרום לאיחור בווסת?
אני יום 14 למחזור (ווסת אחרונה 2.3.17)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור לביוץ.
ד``ר דניאל טוגנדרייך15/03/2017צילום רחם לא משפיע על מועד הביוץ. יום 14 למחזור הוא יום הביוץ השכיח במחזורים של 28 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח נישה בצלקת הניתוחית - בהמשךגלי10/03/2017
שלום ד"ר, תודה על תשובתך.
כמה זמן לאחר ניתוח נישה ניתן לנסות להקלט להריון?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נישה וטיפול
ד``ר דניאל טוגנדרייך15/03/2017החלמה מניתוח היסטרוסקופי כשבוע עד שבועיים לאחר מכן ניתן לחזור לשגרה כולל טיפולים אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כשלון נובע מנישה?גלי09/03/2017
שלום, אני לאחר הריונות בקיסרי, הריונות טבעיים, מאחר ולא הצלחתי להכנס שוב להריון עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית, בממצאים נרשם: נישה גדולה ועמוקה שני החזרות IVF נכשלו לאחרונה, האם הכישלון נובע מהנישה בצלקת הניתוחית או שאין קשר (2 IVF מתרומת ביצית), תעלת הרחם, החלל, הרירית ופתחי חצוצרות נרשם תקין. האם יש סיכוי להקלט להריון במצב זה? האם מפריע לפריון? אודה להתייחסוכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישה
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/03/2017נישה גדולה בה עלולים להצטבר שיירי ווסת עלולה להפריע להתעברות ב IVF , אם לא נמצא הסבר אחר לכשלונות החוזרים יש לשקול טיפול ניתוחי לנישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח נישה בצלקת הניתוחית - בהמשך
גלי10/03/2017שלום ד"ר, תודה על תשובתך.
כמה זמן לאחר ניתוח נישה ניתן לנסות להקלט להריון?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם אחרי כריתת חצוצרותשירלי07/03/2017
הודגם רחם בצורה מנח וגודל תקין ללא פגם מילוי בתוכו למרות היסטוריה של כריתת חצוצרות כן הודגמו חצוצרות דו צדדי עם פיזור תקין משמאל מימין לא נראה פיזור לחלל הבטן.
השאלה אני יכולה להתחיל טיפול ivf או שהצילום לא תקין ויש משהו עם החצוצרות?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/03/2017לפי תיאורך איטני רואה מניעה להתחיל טיפול בהיבט של צילום הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות חסומות ואפשרות צנתורעיני03/03/2017
עשיתי צילום רחם ויש לי מעבר צר רק בחצוצרה אחת.
עשיתי הפריה חוץ גופית אחת ולא נקלטתי.
אני מעוניינת לעשות צינתור חצוצרות.
מה דעתכם?
והאם בגמר המחזור לא ניתן לקיים יחסי מן עד הצינתור?
כמו כן איך יוצרים קשר עם דר דניאל?
שלחתי לו באתר שלו בקשה ולא נענתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מספיק מידע.
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/03/2017עלי לראות את הצילומים ולקבל מידע נוסף
כדאי שתתיעצי עם מומחה הפריון שלך ואם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בגלל 2 הריונות כימייםאחת24/02/2017
שלום רב,
עברתי בחצי שנה האחרונה 2 הריונות כימיים
האם כחלק מבירור הפלות חוזרות יש צורך מעבר להיסטרוסקופיה גם לעשות צילום רחם?
אני שואלת כי אני מניחה שזה שנקלטתי בקלות באופן טיבעי והדבר למעשה שולל חסימת חצוצורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח שולל
ד``ר דניאל טוגנדרייך24/02/2017הריון כימי תיאורטית יכול להיות גם חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרוף צילום הרחם של הילההילה22/02/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לפיענוח חד משמעי
ד``ר דניאל טוגנדרייך24/02/2017חשד גבוה לסקטוסלפינגס, יותר חד משמעי משמאל, מצב המפחית הסיכוי להריון בטיפולי IVF ל 50%. יש לכן לשקול הסרת החצוצרות.
לא אין צורך בצילום חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם, האם ניתן לבצע בהרדמה מלאה.דנה בר-דן22/02/2017
היי, קיבלתי הפניה לצילום רחם ולאחר ששמעתי שהבדיקה כואבת אני אשמח לדעת אם יש אפשרות לבצע צילום רחם בהרדמה מלאה ואם כן איפה ניתן לבצע את הצילום.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בהרדמה
ד``ר דניאל טוגנדרייך24/02/2017הרדמה כללית נחוצה רק במקרים של וגיניסמוס, מצב בו לא ניתן להחדיר מפסק לנרתיק.
עקרונית ניתן לבצע הרדמה כללית בבתי חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה-צילום רחםג`ן19/02/2017
היי,
עברתי צילום רחם לפני שבוע ויש לי תור לרופאה רק בעוד שבוע אני רוצה לדעת מה כל זה אומר וכבר ממש ממש קשה לי לחכות אפשר את עזרתכם??
לאחר הזרקת חומר ניגודי הודגמה:
צואר במבנה תקין.
רחם במבנה תקין, ללא פעמי מילוי.
חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים.
חצוצרה שמאלית הודגמה ע מעבר ופיזור תקינים.
יש גן דיסק אבל אני מניחה שאותו אני לא יכולה להעלות לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד``ר דניאל טוגנדרייך24/02/2017תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצורת וסקטוסלפינגס דו צדדימירה13/02/2017
עשיתי צילום רחם ..רחם מבנה תקין ומילוי הומוגני של הרחם חצוצרה שמאל וימין סקטוסלפינגס.צינתור חצוצרות רלונטי במקרה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס וצנתור
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/02/2017סקטוסלפינגס אינו מצב המאפשר טיפול בצנתור.
הטיפול המומלץ "IVF" ובמידת הצורך טיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר קשירת חצוצרותחני11/02/2017
שלום רב. אני בת 40 + 4 ילדים. קשרתי את החצוצרות לפני 4 חודשים. ניתוח קיסרי שלישי. ואני מתחרטת!! רוצה עוד בת!! רוצה לדעת האם אוכל לעשות זאת? הפרייה חוץ גופית ( למי פונים? ).. והאם ניתן בכלל לעבור 4 ניתוחים קיסריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה חוץ גופית
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/02/2017הפתרון עבורך הוא IVF , ניתוח קיסרי רביעי חושף לסיכנים עליהם עלייך לשוחח עם הרופא המטפל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה וחצי חסומה וחסימה חלקית בשניהעדי10/02/2017
אני בת 35 וילדתי לפני 5 שנים. לאחר שנה של נסיונות להכנס להריון ו2 הפלות טבעיות (בשלב ראשון של הריון) עשיתי צילום רחם שבמהלכו אובחן כי יש חסימה מלאה בחצוצרה אחת וחסימה חלקית בשניה. שתי החסימות רחוקות המרחם.
1. לא ברור לי איך זה יכול לקראת? אני בן אדם בריא, לידה ללא סיבוכים, הפלות ללא ניתוח, ללא דלק באגן....
2. האם זה יכול להיות משהו הפיך?
3. האם ניתן לבצע צינטור חצוצרות כאשר המיקום מרוחק מהרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן ליעץ
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/02/2017על מנת ליעץ עלי לראות הצילומים, ככלל החסימות המתאימות לצנתור הן אלו הקרובות לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה בעבר וקושי הכניסה להריוןButterfly08/02/2017
היי,
בעבר היו לי דלקות שתן חוזרות ושתי פאפים דלקתיים.
הרופאה בקשה שאעשה בדיקת STD ותרבית ואגינאלית.
התרבית יצאה תקינה, אבל בבדיקת ה-STD יצאו אורופלסמה וכלמידיה חיובי.
לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים.
לאחר 10 ימים מסיום האנטיביוטיקה עשיתי בדיקה חוזרת ויצאו שלילי.
עשיתי בדיקת פאפ חוזרת ויצאה תקין.
אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון שנה וחצי.
היינו אצל רופא והוא החליט שבגלל כמות הזרע של הארוס שלי קטנה נצטרך להעזר בטיפולי IVF
מעניין אותי לדעת אם נגרם לי נזק מהכלמידיה או שבאמת הבעיה אצלבן זוגי ולא אצלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הזרע קובעת
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/02/2017אם איכות הזרע של בן זוגך אינה מאפשרת הריון ללא IVF זו סיבה מוחלטת ל טיפול זה ללא קשר לנזק שאולי נגרם מדלקת זיהומית באגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יהיה הריון?
Butterfly13/02/2017אז אם נעשה טיפולי IVF יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרי
ד``ר דניאל טוגנדרייך14/02/2017לצורך השגת הריון ללא IVF נחוצה ספירת/איכות זרע בסדרי גודל טובים יותר מאשר לצורך IVF הליך בו ניתן תאורטית להשיג הריון עם זרעון בודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)