מיומה והריון-

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• אחרי היסטרסקופיה

מור
    11/09/2011

שלום רב,
    אחרי המון שאלות ובלבולי מוח מצידי. עברתי את ההיסטרסקופיה בהרדמה מלאה כי הדר' חשב שאולי המיומה נמצאת גם בחלל הרחם ואז יוכל להורידה. זה נגמר בכך שהמיומה לא בתוך הרחם, הרופא ביצע הרחבה של צוואר הרחם ל 7 ...(משהו (-:) כי המיומה דוחפת וחסמה את צוואר הרחם.
    כך שוחררתי לנסות להכנס להריון ואני חודשיים אחרי, וחייבת לשאול שאלה שתשמע אולי טיפשית. אם הבעיה להכנס להריון היא רק הרחבת צוואר הרחם,1. למה אני לא כותבת לך באושר שאני בהריון. 2. אייך יוצא המחזור בשצף קצף כמו שהוא יוצא.

ועוד שאלה. בזמן הביוץ יש לי כאבים לא הגיוניים,חזקים מאד כאילו כל הצד של גופי נתפס כאבים כאלו שמדירים שינה מעיניי ואני לא יכולה לתפקד, על מה זה יכול להעיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין לא ברור

פרופ' תדיר
    11/09/2011

עדיין לא ברור משאלתך מה בדיוק עברת? מה בדיוק נמצא בהיסטרוסקופ]יה? מה נכרת ומה לא נכרת? האם השרירן במקומו או לא? העובדה שיש לך דמום ווסת מוגבר אינה תמוהה מאחר ומיומה אינה "פקק" והדמם מוצא את דרכו לצאת, וטוב שכך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה והריון-
    מור
    17/07/2011

שלום רב,
    אני בת 29 ובעלי ואני מנסים להכנס להריון בערך 8 חודשים. נמצאה מיומה על הדופן האחורית של הרחם (מחוץ לרחם) בגודל 3 ס"מ. אציין כי יש לי מחזורים קשים מאד שמלווים בבחילות וכאבים בלתי נסבלים,אך מגיעים כמו שעון.בהתחלה נאמר לי ע"י הרופא שלי שאין המיומה תפריע להכנס להריון. אחרי נסיונות כושלים עשינו הזרעה ובזמן החדרת הזרע נתקלנו בבעיות כי מסתבר שהמיומה חסמה את הדרך לנרתיק. אחרי מספר צביטות ונסיונות הוחדר הזרע אך לא הניב תוצאה חיובית.
    אני צריכה השבוע לעבור לפרסקופיה ומאד חוששת שמא יוציאו לי את המיומה ויהיו בעיות יותר גדולות אחר כך כמו הדבקויות וכו... האם דאגתי הגיונית?
    עוד עניין לא נתבקשתי לקחת הורמונים או שום דבר לפני ההזרעה ,האם זה מקובל?
    והאם הסרה של מיומה יכולה לסכן הריון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה והריון-

הוספת תגובה

• מיומה והריון- - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/07/2011

אם נמצאה הצדקה לביצוע לפרוסקופיה ואם ניתן להוציא את המיומה בדרך זו אזי אין כל סיבה להשאירה. מדובר במיומה לא גדולה ואם מיקומה אכן כפי שמתואר אין בד"כ קשר בינה לבין אי הכניסה להריון (אלא אם כן מיקומה דוחק את החצוצרה מהשחלה וזאת ניתן לראות בלפרוסקופיה. התאור שלך על קושי בהזרעה עקב מיקום המיומה לא נראה סביר אך לא ניתן לאמר דבר נוסף רק על סמך תאור זה שלך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

מור
    09/08/2011

קודם כל תודה על התשובה.
    ב שבוע הבא אני עוברת היטרוסקופיה עם הרדמה מלאה. נאמר לי מהד"ר. שאם הוא יבחין בבעיה אז באותה ההזדדמנות יסיר את המיומה. האם ישנה תקופת התאוששות אחרי הליך כזה. או שאוכל לנסות להכנס להריון אחרי ההליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2011

לא ברור לי מדוע את עוברת היסטרוסקופיה, וודאי לא מדוע בהרדמה? האם נעשתה קודם לכן היסטרוסקופיה אבחנתית? שהרי זו נעשית ללא הרדמה! ואם המיומה שלך היא בדופן החיצונית של הרחם הרי אין קשר בינה לבין טיפול היסטרוסקופי. אני נשוכנע שהרופא שלך יודע מה הוא עושה וכי חסרים פרטים בשאלתך כדי להבהיר את התמונה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתה בדיקה קודמת...מה לעשות

מור
    10/08/2011

קודם כל תודה רבה, הפורום הזה והתשובות שלך זה כלי מעולה לקבל פרספקטיבה על מה שקורה. אין לי מושג מה השוני בין הבדיקות. הרופא אמר לי שהוא עושה את הבדיקה הזו בשביל לבדוק אם הכל תקין ואין סתימה בחצוצרות או משהו כזה. כי הוא לא רואה סיבה למה ההזרעה שעשינו לא הצליחה. ולבדוק אם המיומה דוחפת ומפריעה,ואם אכן כם באותה הזדמנות לטפל. אני לחוצה בטירוף,הוא מומחה מדהים שאני מטופלת אצלו כל חיי ושעכשיו הגעתי לדבר הכי חשוב בחיים שלי אני ממש בפחד.
    לא עברתי בדיקות חוץ מאולטרסואונדים בהם ראו את המיומה גודלה ומיקומה. האם הרופא שלי קופץ מהר מדיי...זה עוד שבוע מהיום ואני כבר לא יודעת אפילו מה לשאול אותו.יכול להיות שהוא רוצה לבדוק דברים שהוא לא מציין בפניי כדי לא להכניס לפניקה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתה בדיקה קודמת...מה לעשות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2011

טוב שיש לך אימון ברופא שלך, וגם אני ציינתי כי וודאי חסרים לי פרטים באופן הצגת שאלתך כדי להשלים את התמונה. עצתי לך: הדפיסי את כל ההתכתבות הזו ובבואך לרופא, תשאלי מה דעתו עליה. סביר גם להניח שהוא מכיר אותי ואולי יפתור את החלקים החסרים בפאזל לצורך הבנה מלאה של הדברים. מאד חשוב להסיר חרדות מיותרות בטיפולים כגון אלה, במיוחד כאשר שאלת פוריות נקשרת לכך. ולכן, אין כמו הבנת הדברים כדי להסיר חרדות מיותרות. בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו