היסטרוסקופיה או בעצם קולונוסקופיה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה או בעצם קולונוסקופיה?
    טולי
    28/07/2011

היי,
    לפני כחודשיים הייתי אצל רופא פרטי בשל דימום פתאומי ולא רצוי . לאחר בדיקה, הרופא מצא פוליפ קטן מאוד בצוואר הרחם שלי ואמר לי שאין לי ממה להילחץ כי ניתן להסיר את הפוליפ ללא כאב ובקצרה.(בהרדמה מלאה? כמה זמן?)
    כאשר יצאתי מהרופא קיבלתי ממנו דף (בכתב יד-מזכירה כי הלכתי אליו באופן פרטי) שבו כתב לי את הטלפון לקביעת תורים במקום שהוא מבצע את הסרת הפוליפ ואת סוג הבדיקה ולא נתן לי הפנייה בטענה כי הוא הרופא שייבצע זאת ולכן רק אזכיר לו שהייתי אצלו באופן פרטי.
    לפני כשבוע הייתי אצל הרופא נשים שלי בסניף מכבי שטען כי מיותר להוציא את הפוליפ בשל הסיכונים שבדבר וגם כי הוא לא רואה צורך להוציא את הגודל הזה (האם יש סיכון בלהשאיר את הפוליפ?)
    אתמול גיליתי שעל הפתק שהרופא הפרטי נתן לי כתוב קולונוסקופיה ולא היסטרוסקופיה.
    בדקתי באינטרנט על מנת להבין אם יש קשר בין השניים אך הקשר היחידי שמצאתי זה הוצאת פוליפ אחד ממעי הגס והשני מהרחם
    אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, הרופא הפרטי לא יזכור אותי ואין לו רישומים שלי על מנת להבין על מה מדובר
    בעוד כשבועיים יש לי תור לבדיקת הקולונוסקופיה באסותא ואני לא יודעת אם לבטל אותה או לבצע אותה?
    אשמח לקבל עזרה ולתת פרטים חסרים על מנת להבין את המקרה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה או בעצם קולונוסקופיה? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/08/2011

המכנה המשותף היחיד לשתי בדיקות אלה זה המצאותם של פוליפים, אבל מדובר בפוליפים שונים, במיקומים שונים, והמכנה המשותף היחיד להם זה שלילת פוטנציאל הממאירות. פוליפים עלולים להוות סימן לממאירות שבדרך, בעיקר בפולים שבמעי (ולכך הקולונוסקופיה אשר משמעותה התבוננות אל דופן המעי הגס). פוליפ ברחם/ או בצואר הרחם, שני פוליפים שונים בדרכי הגישה להוצאתם הם פשוטים לפתרון ולא צריכים להבהיל.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו