שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - לנתח ולהוציא את השרירן?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - לנתח ולהוציא את השרירן?
    פרופ` יונה תדיר
    04/08/2011

שלום,
    אני בת 28, מעולם לא הייתי בהריון ואני מעוניינת בילדים (בעתיד). מזה שנים אני סובלת מווסת מאוד ארוכה (בין 8 ל-10 ימים, והיו מקרים שאפילו נמשכה 11 ימים). המחזור די סדיר, נע סביב 28 יום (לפעמים נמשך קצת פחות,26-27 יום, ולפעמים נמשך 29 יום). בנוסף, שנים שאני סובלת מכאבים מאוד חזקים בימים הראשונים של הווסת, והדימום מאסיבי בימים אלה. כמו כן, מזה שנים שאני סובלת מאנמיה קלה, ולוקחת ברזל בשל כך (אך לא באופן קבוע). בשנים האחרונות התחלתי להרגיש דחיפות ותכיפות במתן שתן (קשה לי להתאפק). ועוד דבר - שאני לא בטוחה אם הוא קשור, אבל כמה שאני עושה ספורט, ובעיקר כפיפות בטן, אני לא מצליחה להכניס את הבטן, והיא בולטת החוצה. כמו כן, לפעמים קורה שתוקפים אותי כאבי בטן חזקים מאוד-מאוד, כמו התכווצות, בלי קשר לווסת, אבל נראה לי שזה אזור הבטן התחתונה (ואז זה סבל נוראי, ושום כדור להקלה מכאבים לא עוזר, אני מחכה כמה שעות ואז זה עובר). בעבר הלכתי לגינקולוגים לטיפול במחזור. נתנו לי 3 סוגים של גלולות ושום דבר לא עזר, אז חשבתי שזה פשוט רע הכרחי שעלי ללמוד לחיות איתו.
    לאחרונה עברתי בדיקת US גיניקולוגי, בה נמצא כי הרחם באורך 118 מ"מ, רוחב 89 מ"מ ועומק 108 מ"מ. עובי רירית הרחם 11 מ"מ. לא נראה הד קו אמצע. כמו כן, נמצא שרירן 1אינטראמורלי, בקיר אחורי, שאינו דוחק את החלל. מידות: 80 מ"מ/85 מ"מ/82 מ"מ (בשתי בדיקות אחרות נמדד גודלו בכ-100 מ"מ).
    כמו כן, בבדיקת US של כל הבטן, כולל שלפוחית השתן ושארית שתן, לא אותרה בעיה בשלפוחית ושארית שתן היתה תקינה.

1. האם בנסיבות כאלה יש מקום לנתח ולהוציא את השרירן, או שמספיק להיות במעקב? מה השיקולים לכאן ולכאן?
    2. האם יכול להיות שהשרירן דוחק את שלפוחית השתן, אפילו שהוא בקיר אחורי ולא קדמי?
    3. אני בחורה דתיה רווקה. אם אתחתן בע"ה, כנראה שאסבול מ"עקרות הלכתית", נוכח אורך הווסת ומועד הביוץ. האם זה שיקול לטפל בשרירן כרגע?

תודה רבה על הסיוע.

נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן אינטראמורלי בדופן אחורי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2011

שאלתך הארוכה והמפורטת מעלה בעיה מורכבת אשר אינה מתאימה לדיון בפורום ציבורי. עליך להיות במעקב רפואי תוך ידיעה של מספר פרטים מרכזיים: א. שרירן בגודל כזה מחייב טיפול. ב. בגיל צעיר זה יש נטיה לשרירנים לגדול מהר וככל שתמתיני יותר כך יגדל הנזק לרחם ותקטן היכולת לשקמו כראוי. 3. ככל שתמתיני יוגבל מספר חלופות הטיפול. 4. בגיל צעיר זה יש גם סיכוי גדול יותר להופעה מחודשת של שרירן/ים.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו