דימומים, מיומה גדולה מאוד

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• דימומים, מיומה גדולה מאוד
    אסתר
    15/08/2011

שלום רב לכל הרופאים.
    אני בת 53 וזה כמספר שנים ידוע לי על מיומה גדולה ברחם שהיא במעקב והיות שעד לפני כחודש וחצי היה לי מחזור סדיר היא המשיכה לגדול.
    לפני כשלוש שנים הוצע לי להוציא את הרחם שהגיע בגודלו כבר עד הטבור, אך הייתה גם האלטרנטיבה שאם הגודל אינו מפריע לי באופן פיזי ולתפקוד הרגיל, להשאיר את הרחם על כנו כי זה לא פתולוגיה של ממש, כך נאמר לי על ידי רופא בכיר בבית החולים כשפניתי אליו להתייעצות לפני הניתוח.
    מאז כל שנה כמעט אני עוקבת אחרי ההתפתחות המיומה והיא המשיכה לגדול וגם הבטן תפחה יותר ויותר, בזמן האחרון יש לי דימומים קלים כל מספר ימים במקום המחזור שהייתי רגילה אליו עם דימום כבד במשך יומיים ולאחר מכן עשרה ימים הפרשות מימיות מהרחם.
    הדימומים כרגע הם מינוריים, נפסקים ושוב מופיעים כעבור שבוע או עשרה ימים, הדבר נמשך כחודשיים בערך.
    לפני כן פניתי לרופא ובבדיקה שגרתית הוצע לי לעשות ביופסיה של רירית הרחם בגלל הפרשות המימיות הארוכות של הרחם לאחר המחזור במסגרת בית החולים, כי היה קשה לבצע את הבדיקה בגלל גודל הרחם במסגרת המרפאה.
    דחיתי את הבדיקה במחשבה שאולי בכל זאת אלך על כריתת הרחם, שבינתיים התחילה להכביד ובזמן האחרון יש לי גם כאבי גב התחתון, אינני יודעת אם זה קשור.השאלה שלי היא, האם לפנות אל הרופא לגבי הדימומים הלא סדירים או להמתין שהם ייעלמו מעצמם יחד עם המחזור והייתי רוצה גם לדעת על תופעות לוואי הצפויות לגבי כריתת הרחם באם אחליט לבצע אותו.
    למה אני צריכה לצפות במידה שאחליט להשאיר את השחלות במקומם ומתי למעשה עושים את היתוח כריתת הרחם ללא כריתת צוואר הרחם, מה הוא המצב שבו הרופאים מחליטים לעשות את זה, יצוין כי בבדיקת דגימת צוואר הרחם האחרונה , הבדיקה יצאה תקינה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים, מיומה גדולה מאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים, מיומה גדולה מאוד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/08/2011

במעמדי רחם כפי שאת מתארת ניתן לאמר שזו הזנחה לא לנתח, ודאי אם יש דימום. להזכירם, אנו חיים בשנת 2011 והזנחה כגון זו הפוגעת , בין היתר, גם באברים אחרים, אין כל הצדקה.
    פרופ. ײַונה תדיר 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו