מיומות ברחם ובשחלות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומות ברחם ובשחלות
    סמיומה
    24/08/2011

שלום,

אני בת 29, מעולם לא הייתי בהיריון ולפניי כ3 חודשים חשתי כאבים חדים בבטן התחתונה בצד השמאלי. רופא המשפחה שלי שלח אותי למיון נשים, שם מצאו בבדיקת אולטרסאונד תוך רחמית שיש לי מיומה בגודל של 3 ס"מ בערך מחוץ לרחם. לדבריי הגניקולוגית אין לי ממה לחשוש, זה לא אמור להפריע לי להיכנס להיריון ואף עלול להיעלם.
    לפניי 3 שבועות הכאבים החדים חזרו אך באזור אחר באותו צד. לאחר בדיקת אולטרסאונד רגילה (חוץ רחמית) התגלו גם על השחלה מיומות (או פייברואיד - האם זה אותו דבר?). הרופאה אמרה ששוב אין לי ממה לדאוג.
    כיוון שאני בריאה בד"כ, אני מאוד חוששת מהמצב ומכך שייתפתחו להן עוד מיומות בעתיד שעלולות לפגוע במערכת הרבייה שלי. מה דעתך? האם יש טיפול מונע - ספורט כלשהו? תזונה מסויימת? לאחר קריאת התגובות אני מבינה שזה תורשתי, אבל בכל זאת האם יש דרך למנוע זאת, והאם יש קשר בין המיומות לגלולות למניעת הריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומות ברחם ובשחלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומות ברחם ובשחלות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/08/2011

אין דבר כזה מיומה על השחלות. מיומה יכולה להיות רק מחוברת לרחם, בעומקים שונים, שטחי יותר או פחות. כמוכן, מיומה אינה נעלמת או קטנה לבד אלא רק בהגיע האישה לגיל המעבר, ובגילך יש לך עוד שנים רבות עד אז. לפיכך, חשוב להיות במעקב רפואי מסודר ולעקוב אחרי גודל ומיקום המיומה.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות ברחם

סמיומה
    25/08/2011

הבנתי, אז מה זה אומר פייברואיד על השחלה? האם זה קשור למיומה בדרך כלשהיא? בנוסף ממה מושפעת המיומה ומה גורם לה לגדול? האם יש קשר לגלולות למניעת הריון?
    איזה בדיקה היית ממליץ לי לעבור כדי להיות שקטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/08/2011

יש מצבים (לא שכיחית) של פיברומה קטנה על השחלה' אך לפי תאורך לא זה מה שיש לך. מיומות מושפעות מהורמונים והמעקב כולל בדיקת אולטרהסאונד איכותית, עם מיכשור מתאים ומיומנות המבצע/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו