שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן
    גלית
    19/09/2011

שלום לך,
    יש לי שרירן ברחם והחלטתי לבצע ניתוח להורדת הרחם כי אני סובלת מדימומים חזקים ויש לי בעיית ברזל שהוא מאוד נמוך, כמו כן שאלתי היא: ביקשו ממי לבצע ביופסיה של צוואר הרחם לפני הגעתי לניתוח (הניתוח טרם נקבע) הלכתי לרופאת נשים לבצע את הביופסיה והיא לא הצליחה לקחת דוגמא של הרירית מכיוון שצוואר הרחם סגור כי הלידות שלי היו בקסרי ולא לידות רגילות וכמו כן השרירן גדול ותופס כמעט את כל הרחם, מה לעשות, האם חייבים לבצע ביופסיה לפני ניתוח או אפשר רק לעשות בדיקת פאפ, יש לציין שזה מאוד כאב ואפילו דיממתי קצת עד שנרגע המקום.אני בת 39 וסיימתי את הילודה לכן הוחלט על הסרה מלאה של הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/09/2011

לא ברור לי מדוע ביקשו ביופסיה. בנסיבות רגילות בהחלט יש הצדקה רק ל PAP, מה גם שמדובר בצור רחם סגור ולכן לא ברור לי מה ראו שקרא לביצוע ביופסיה. יש לקחת חוות דעת אינטרנטית כגון זו בערבון מוגבל, כח לרוא/ה יש בד"כ יותר פרטים, אך במקרה של קושי בביצוע (וגם בהעדר קושי) יש הצדקה לברר מדוע ביופסיה ולא PAP.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלית
    19/09/2011

תודה על תשובתך, האם גם אם מוציאים את הרחם כולה. זה חשוב לעשות ביופסיה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/09/2011

ממש לא. כי אם מוציאים את הרחם ממילא הוא נשלח לבדיקה פתולוגית. הסיבה מדוע מומלץ לעשות PAP נובעת מכך שאם הוא פתולוגי (כלומר יש בו בעיה) ההכנה לנתוח ולעיתם גם הניתוח עצמו שונה במידה מסויימת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו