שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    דינה גז
    21/09/2011

שלום,
    אני בת 44
    אני סובלת בשנה האחרונה ממחזור ארוך של 11 יום.
    בחודש האחרון אחר המחזור ובבדיקה שלרופא נשים נאמר כי הרחם שרירני וכן יש שרירן.(גם אימי וסבתי סבלו ממיומה. רירית הרחם עבה (יתכן שזה היה בשל המחזור הקרב)וגודל הרחם 8 שבועות.
    לאחריו קיבלתי מחזור עם דימומים כבדים, אח"כ ירידה קצת ושוב התגברות. הדימום נמשך כבר שבועיים.
    שאלותיי:
    1. האם צריכה ללכת לעוד בדיקה של רופא נשים?
    2. האם שרירן ורחם של 8 שבועות גורם לעליה במשקל.
    3. איך מקטינים את זרמי הדם?
    4. איך ממשיכים לתפקד עם חולשות של דימומים ועם כאבים והדימומים האינסופיים.(גם אני קיבלתי עצה של מירנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    21/09/2011

ניתן וצריך לפשט את שאלתך. לדבריך יש לך רחם שרירני הגורם לדימומים. מה עליך לעשות? 1. לאבחן במדויק את הגודל והמיקום של השרירן (או השרירנים) מה שלא נראה שמצוי בשאלתך. 2. לטפל בהתאם. התקן תוך רחמי מסוג מירנה הוא פתרון מצויין לסוגים שונים של דימומי רחם ועוזר בהפחתת דימום, אך אינו טיפול הבחירה במקרה של דימום על רקע של שרירני רחם. הטיפול יעיל בעיקר בדימומים על רקע של חוסר שווי משקל הורמונלי אך במקרה של דימום שמקורו בשרירני רחם מדובר במצב בו הוספת הורמון (פרוגסטרון המשתחרר מהמירנה) עלול אף להגדיל עוד את השרירן.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו