בהריון עם 4 שרירנים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• בהריון עם 4 שרירנים
    יעל
    05/10/2011

שלום אני בת 30 בשבוע 20 הריון 2,הריון ראשון לידה רגילה והיה ידועה על רחם שיררני.
    לפני שבוע עקב כאבי בטן תחתונה הלכתי למיון ואושפזתי כיוון שהיו צירונים התחילו לי אינדומד ולאחר מכן פרסולאט חשוב לי לציין צירונים לא היה, היה קצת פעילות רחמית אבל כאבים יש עד עכשיו בבטן תחתונה בצד שמאל במיוחד אחרי יציאה ומתן שתן.
    יש לי 4 שרירנים-מימין 8 ס"מ ,משמאל קרוב לצואר 8 ס"מ,קידמי מימין 3 ס"מ ,קידמי משמאל 4.5 ס"מ.
    שאלותי הן:האם זה מסוכן לי או לעובר?
    האם יש לזה טיפול?
    האם אני אסבול עד סוף ההריון מכאבים?
    אמרו לי שלפעמים השריררנים מתקטנים האם זה נכון?
    אשמח שתענה לי תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהריון עם 4 שרירנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהריון עם 4 שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/10/2011

לא ניתן לטפל בשרירני רחם במהלך הריון אלא רק לעקוב ולהבדיל בין כאבים או תופעות לוואי אחרות נקשורות לשרירנים לבין כאלה שאינן קשורות אליהם ולהנחות כיצד לנהוג בהתאם. עם התקדמות ההיריון ולקראת שלבי הלידה יש להערך נכון למצב בו לעיתים העיבר אינו יורד כמקובל לתעלת הלידה ויש לכן להערך לניתוח קיסרי. שרירני רחם אינם פוגעים בדרך כלל בעובר עצמו ולאלתך, הם אינם קטנים במהלך ההיריון אלא רק גדלים, ובד"כ יותר מאשר קצב גידולם ללא היריון מאחר וריבוי ההורמונים ואספקת הדם גוררת גם את גידולם היחסי.
    בהצלחה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו