שרירנים והוצאת רחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירנים והוצאת רחם
    תמי
    11/10/2011

פרופ' תדיר שלום רב,
    שוב אני פונה לקבל את עצתך המיקצועית.
    אני בת 48 עם שני ילדים.
    לפני מספר חודשים עזרת לי מאד כאשר התלבטתי בגלל כאבים ודימום רב עקב התקן ושרירנים ברחם. הוצאת ההתקן שיפרה בהרבה את המצב. ושמחתי על כך שלא מיהרתי להוציא את הרחם.
    כיום המצב הוא כזה שברחם יש שרירן אחד גדול (INTRAMERALES) בערך 7 ס"מ קוטרו. ובנוסף עוד שרירנים רבים חלקם בגודל 3 ס"מ. כך שהרחם הינו כפול בגודלו מהנורמלי. השרירן הגדול נמצא בדופן העליונה.
    הוסת מופיעה כל שלושה לשלושה וחצי שבועות, נמשכת כשבוע שמתוכם יומיים בערך עם דימום חזק ולאחרונה גם כאבים חזקים.
    רופאת הנשים ממליצה לבצע ניתוח אמבולטורי שמתבצע דרך הטבור ובו מוציאים את חלקו העליון של הרחם עם השרירן הגדול וחלקו התחתון נשאר כמו גם השחלות.
    זה המידע שנמצא בידי. דעתך מאד חשובה לי.
    האם זהו רק פתרון לשיפור איכות החיים? האם יש סיכונים? מדברים רבות על השפעה רגשית לאחר הוצאת הרחם, האם זהו סוג של פתרון פשרה? אני מבינה שהשחלות במקרה כזה ממשיכות לייצר הורמונים?
    לצערי אינני יכולה להגיע לייעוץ אישי אצלך כיוון שאני חיה בחו"ל. וכשהייתי בסוף אוגוסט בארץ וניסיתי לקבוע פגישה, אז היית אתה בחופשה (מקווה שהייתה חופשה נעימה)...
    מודה לך מאד על התייחסותך ועל דעתך
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים והוצאת רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירנים והוצאת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

שמח שעזרתי בעבר וספק אם אוכל לעזור הפעם. העובדה שהשרירנים גדלו אינה מפתיעה, וגם לא מפציעה העבדה שהדמם נמשך. זה המהלך הצפוי של הדברים. לצערי אין דבר כזה נתוח אמבולטורי. כוונת האופרה זה נתוח לפרוסקופי המבוצע בתנאי חדר ניתוח מלאים עם אשפוז יחסית קצר. האם זה הטיפול המתאים? יתכן. אבל לא בהכרח השרירן הגדול הוא הגורם לדימומים ויתכן שלאחר נתוח זה ימשכו הדימומים. ההחלטה על הטיפול המתאים תלויה במיקום המדוייק של השרירנים ואם אינך רוצה לעבור ניתוח יתכן שמתאים לך צנתור וחסימה של עורקי הרחם או השרירן.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלונת

תמי
    11/10/2011

תודה פרופ' על תשובתך המהירה. כל מידע עוזר.
    אכן ניתוח לפרוסקופי.
    השרירן הגדול,אגב, בקוטר 7 ס"מ לא ממשיך לגדול כבר כשנה.
    ברשותך עוד שאלה:
    האם זהו ניתוח יותר חודרני/מסוכן/לא רצוי מאשר צינתור או חסימת עורקי הרחם?
    לפי הבנתי בניתוח שהוצא לי מוצא גוף הרחם ואז לא תהיה לי וסת, אך השחלות עדיין קיימות וממשיכות לייצר הורמונים, או שאני טועה?
    תודה וערב טוב
    תמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלונת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

נתוח וצנתור הם שני דברים שונים ושניהם אינם מסוכנים. הרבה יותר מסוכן לצאת לכביש עם רכב בישראל וספק אם את אינך יוצאת מהבית עקב סכנה זו. לא מדובר במחק מילים אלא בסטטיסטיקה ברורה. ולכן השיקולים לא צריכים להיות שיקולי "סכנה". אכן, צנתור הוא פחות פולשני, ויש לו יתרונות וחסרונות, בהשוואה לנתוח לפרוסקופי או לנתוח בבטן פתוחה. בכריתת הרחם אכן, השחלות ממשיכות לתפקד עד גיל המעבר, כלומר יש מחזור אך אין דמום ווסת (ונא לא לערבב בין מחזור לדמום הווסת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח!!

תמי
    12/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו