שרירן בגודל 9.5 ס"מ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בגודל 9.5 ס"מ
    חני
    11/10/2011

אני בת 38 ויש לי שרירן ברחם מזה 6 שנים וגודלו כיום 9.5 ס"מ. יש לציין שעברתי 3 לידות בניתוח קיסרי ובחודשים האחרונים אני סובלת מחולשה ודימומים חזקים בימים הראשונים של המחזור.לפני כחודש היו לי דימומים קשים אושפזתי ועברתי ניתוח גרידה.
    לאחר האשפוז הייתי ביעוץ ובו הומלץ לי על כריתת רחם מאחר ואין לי תכנון ללדת עוד ילדים. ואף קבעתי תאריך לניתוח בעוד שבוע וחצי.
    מאז אני לא מפסיקה לבכות ומאוד מפחדת השאלה היא האם אתה חושב שניתן לכרות רק את השרירן והדימומים והחולשה יפסיקו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בגודל 9.5 ס"מ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בגודל 9.5 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

קשה להשיב על שאלה זו ללא ידיעה על מיקום מדוייק של השרירן. סביר להניח שניתן לכרות את השרירן ולהמנע מכריתת רחם בגיל כה צעיר. מה שברור שאת חייבת טיפול גם בגלל הדימומים, הפגיעה בבריאות ובאיכות החיים, וככל שתמתיני יותר כך יקשה על שימור הרחם.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן

חני
    11/10/2011

השרירן נמצא בקיר אחורי שרירן אינטראמורלי בגודל 94*96 מ"מ.
    במקרה שאחליט על ניתוח לכריתת השרירן האם ניתן לעשות את הניתוח ללא פתיחת בטן?
    עברתי 3 ניתוחים קיסריים, זו החלטה קשה עבורי- אם לאחר ניתוח לכריתת שרירן יופיעו עוד שרירנים ואצטרך שוב ניתוח זה נראה לי מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/10/2011

נתוח כריתת השרירן לאחר 3 ניתוחים קיסריים בלפרוסקופיה (גם זה כניסה לחלל הבטן) צריכה להטריד אותך לא פחות מאחר פתיחה זהירה ומבוקרת של דופן הבטן. משום מה את מוטרדת מהדברים הפחות רלוונטיים וזאת מתוך אי היכרות הפרטים בהם מדובר (ולכן טוב שיש פורום כזה להבהרת הפרטים). כפי שציינתי במענה הנוסף, במקרה כמו שלך טיפול על ידיד צינתור כלי הדם הוא קרוב לוודאי הטיפול המועדף מאחר ובו, שלא כמו בניתוח רגיל א בלפרוסקופיה, אכן אין פתיחת בטן כלל.
    פרופ. יונה תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו