מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן בגודל 9.5 ס"מחני11/10/2011
אני בת 38 ויש לי שרירן ברחם מזה 6 שנים וגודלו כיום 9.5 ס"מ. יש לציין שעברתי 3 לידות בניתוח קיסרי ובחודשים האחרונים אני סובלת מחולשה ודימומים חזקים בימים הראשונים של המחזור.לפני כחודש היו לי דימומים קשים אושפזתי ועברתי ניתוח גרידה.
לאחר האשפוז הייתי ביעוץ ובו הומלץ לי על כריתת רחם מאחר ואין לי תכנון ללדת עוד ילדים. ואף קבעתי תאריך לניתוח בעוד שבוע וחצי.
מאז אני לא מפסיקה לבכות ומאוד מפחדת השאלה היא האם אתה חושב שניתן לכרות רק את השרירן והדימומים והחולשה יפסיקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בגודל 9.5 ס"מ - תגובה
פרופ' יונה תדיר11/10/2011קשה להשיב על שאלה זו ללא ידיעה על מיקום מדוייק של השרירן. סביר להניח שניתן לכרות את השרירן ולהמנע מכריתת רחם בגיל כה צעיר. מה שברור שאת חייבת טיפול גם בגלל הדימומים, הפגיעה בבריאות ובאיכות החיים, וככל שתמתיני יותר כך יקשה על שימור הרחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום השרירן
חני11/10/2011השרירן נמצא בקיר אחורי שרירן אינטראמורלי בגודל 94*96 מ"מ.
במקרה שאחליט על ניתוח לכריתת השרירן האם ניתן לעשות את הניתוח ללא פתיחת בטן?
עברתי 3 ניתוחים קיסריים, זו החלטה קשה עבורי- אם לאחר ניתוח לכריתת שרירן יופיעו עוד שרירנים ואצטרך שוב ניתוח זה נראה לי מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקום השרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר14/10/2011נתוח כריתת השרירן לאחר 3 ניתוחים קיסריים בלפרוסקופיה (גם זה כניסה לחלל הבטן) צריכה להטריד אותך לא פחות מאחר פתיחה זהירה ומבוקרת של דופן הבטן. משום מה את מוטרדת מהדברים הפחות רלוונטיים וזאת מתוך אי היכרות הפרטים בהם מדובר (ולכן טוב שיש פורום כזה להבהרת הפרטים). כפי שציינתי במענה הנוסף, במקרה כמו שלך טיפול על ידיד צינתור כלי הדם הוא קרוב לוודאי הטיפול המועדף מאחר ובו, שלא כמו בניתוח רגיל א בלפרוסקופיה, אכן אין פתיחת בטן כלל.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?