שרירן 9.5 ס"מ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן 9.5 ס"מ
    חני
    13/10/2011

ביום שלישי כתבתי לך לגבי השרירן וביקשת לדעת את מיקומו שלחתי לך פרטים וכנראה
    שלא שמת לב.
    אני מצטערת , אבל אני זקוקה לחוות דעת ממך זה חשוב לי ודחוף.
    אז ככה אני בת 38 ועברתי 3 ניתוחים קיסריים.
    יש לי שרירן ברחם מזה 5 שנים וכיום גודלו 9.5 ס"מ הוא נמצא בקיר אחורי שרירן אינטראמורלי.
    לפני כחודש היו לי דימומים קשים שבעקבותם אושפזתי ונאלצתי לעבור גרידה.
    לפני כשבוע הייתי ביעוץ אצל פרופסור גמר מאשקלון והוא ייעץ לי לעבור ניתוח לכריתת שרירן או כריתת רחם אך המליץ לכרות את הרחם.
    קבעתי תאריך לניתוח לכריתת רחם ל-24/10 אך מאותו יום אני לא ישנה וכל היום בוכה.
    האם לדעתך כדאי לי לכרות רק את השרירן ולקחת סיכון שיכולים להופיע שרירנים נוספים בעתיד? עברתי 3 ניתוחים קיסריים ואני צריכה לעבור את הניתוח הנוסף הנ"ל זה לא סיכון לקחת צ'אנס?
    והאם ניתן לעשות ניתוח ללא פתיחת בטן בגודל כזה של שרירן ולאחר 3 ניתוחים קיסריים? אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי,
    חני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן 9.5 ס"מ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן 9.5 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/10/2011

משום מה אינני מצליח לקרוא את השאלה כולה. אתייחס לפיכך רק לחלקה הראשון. בנסיבות כגון אלה, לאחר 3 מתוחים קיסריים נראה כי החלופות העומדות לפניך הן או נתוח או צנתור עורקי הרחם והשרירן באופן המונע את הסיבוכים כגון דימומים ואינו מצריך כיסה לחלל הבטן או התמודדות עם שאלת ההדבקויות (אם יש כאלה בעקבות הנית׳וחים הקיסריים).
    פרופ. תדיר 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו