האם יש להתיחס לשרירן כגורם מכשיל?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• האם יש להתיחס לשרירן כגורם מכשיל?
    גילי
    21/10/2011

אני בטיפולי פוריות מזה מספר חודשים , בת 43 מזריקה הורמונים כמעט מידי כל חודש. (המיומה נראה עוד לפני הטיפולים)

בבדיקות אולטראסאונד נאמר לי ע"י 3 רופאים שונים במרווחים של חודש בין בדיקה
    לבדיקה על אותו ממצא כי:

1. במרכז הרחם שרירן 25 מ"מ הדוחק רירית.

2.שרירן בקיר אחורי 23X24 מ"מ

3. נאמר לי בע"פ כי יש לי שרירן שנמצא על הרחם ולא ניתן להסירו בניתוח.(ללא ציון ממדים)

א.בהנחה שכל אחת מן האבחנות נכונה בנפרד- האם הממצא יפריע לקליטת הריון והאם יש לעבור היסטרוקופיה וטיפול/ניתוח?

ב. האם התרופות ההורמונליות עשויות להגדיל את המיומה לגדלים משמעותיים שיצריכו טיפול / ניתוח במהלך השנתיים הקרובות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש להתיחס לשרירן כגורם מכשיל? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/10/2011

שאלתך אינה מתאימה לפורום אינטרנט במיוחד בחלקים בהם את מבקשת לדעת מה יהיה "בשנתיים הבאות", או בכלל, מה יהיה???
    לא ברור משאלתך האם את בטיפולי פוריות להיריון ראשון? וכיוב' האם הוכחה פוריות בעברך? כיווע לך ודאי (?!) בגיל 43 הסיכוי להרות קטן באופן משמעותי !!! לעומת נשים צעירות יותר, אפילו לעומת נשים בנות 39-41. ולכן לא ניתן לדעת, ודאי לא על בסיס מידע זה, מה מידת הקשר שבין השרירן/ים לבין אי הפוריות. האם לעשות היסטרוסקופיה? או לא? מדובר בפעולה קלה יחסית, אבל גם אותה יש לעשות רק אם צריך, וזאת ניתן לדעת, בין היתר, לאחר הגדרה מדוייקת יותר של מיקום השרירנים על פי בדיקת אולטרהסאונד איכותית
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו