שרירן בהריון לאחר 2 הפלות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון לאחר 2 הפלות
    לילך
    15/12/2011

בוקר טוב,
    היום הייתי בבדיקה אצל רופאת נשים ,ואני בהריון בשבוע השביעי .לצערי עוד לא ילדתי.
    בנוסף להריון ניראה שרירן (לא ידוע לי מה הגודל) אני די בהיסטריה
    משום שאני רוצה את הריון , בעבר עברתי 2 הפלות ,אחד מרצוני ושני הריון שלא התפתח כראוי הפסיק הדופק בשבוע ה8- . הרופאה הייתה המומה מכך שלא ידעתי כי קיים אצלי שרירן( אני חייבת לציין שעברתי בדיקות לא מעטות, ואף רופא לא טרח ליידע אותי) פשוט מחדל!
    עכשיו אני תוהה אם הריון השני לא התפתח עקב השרירן .. האם זה הגיוני?\
    ואם כן מה אני יכולה לעשות הפעם? אני ממש לא רוצה לעבור הפלה שוב, חוויה טראומטית
    עבורי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בהריון לאחר 2 הפלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון לאחר 2 הפלות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/12/2011

לילך,
    אין סיבה או טעם לחפש כשלים בעבר, כי באותה מידה, העובדה שאינך יודעץ (עדיין) מה גודלו ומיקומו של השרירן הוא בעיה לא יותר קטנה. כי ההבדל בין הבדלי גדלים ומיקומים שונים הם בעלי חשיבות רבה לשאלתך. לעניין הקשר שבין השרירן (שהיה או לא היה בעבר?) אף מומחה לא יוכל לתת לך תשובה. כ 15-40% מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה טבעית, גם בלי קשר לשרירן רחם, ותלוי גם בגיל האישה, וגם את זה לא ציינת בשאלתך.
    לפיכך יש תחילה להגדיר במדויק את מיקומו וגודלו, והאם מדובר רק בשרירן אחד? ורק אז להמליץ מה כדאי או אפשר לעשות.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו