מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה נמקיתדינה02/02/2012
שלום!
אני בת 49,נשואה+1.אני נמצאת במעקב בשל ריבוי המיומות ברחם.יש לי מחזור סדיר.לפני יומיים התחילו לי כאבים חזקים באגן.כשהם הפסיקו התחילו לי כאבים בכל החלק הימיני של הבטן.חשוב לציין שהייתי ביום הראשון של המחזור.הכאבים היו כה חזקים שנאלצתי לפנות למיון נשים.שם נבדקתיע''י הרופאה ונעשו לי אולטרסאונד וגינלי וחיצוני ולא מצאו שום סיבה לכאבים.נשלחתי לסי-טי בטן ובו התרשמו שאחד מהמיומות היא נמקית.הוחלט על הטיפול האנטיביוטי של מטרוג'ל 500 מ''ג ואופלוקסאצין 500 מ''ג לשבוע ימים.אין לי חום,הספירה היא תקינה.הכירורגים שוללים את התוספתן המודלק.בעקבות המצב יש לי מספר השאלות:
1.האם הטיפול הזה אמור לעזור ?
2.האם ניתן להיות עם המיומה הזאת ללא ניתוח במידה ולא יהיו כאבים?האם יש סיכון בכך?
3.האם יש טיפול נוסף במיומה כזאת ללא התערבות כירורגית?
4.איך יכול להיות שיש קיימת אי-התאמה בין בדיקות אולטרסאונד ,בדיקת רופאי נשים לבין בדיקת סי-טי?
התוצאות של האולטרסאונד הן:
רחם116X66X98,עובי רירית 4 מ''מ.
מיומה 56X60,אחורית,אינטאמוראלית,הומוגנית.
מיומה 36X35 בפונדוס,סובסרוזית,הומוגנית.
שחלה ימנית21X28,שחלה שמאלית 13X26,אין נוזל בדוגלס.
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה נמקית - תגובה
פרופ' יונה תדיר02/02/2012מצבים כגון אלה מורכבים מכדי להתמודד איתם בדרך פורום ציבורי באינטרנט. יש חלופות טיפול שונות לשרירני רחם, אך במצב של אפשרות "התנזלות" והווצרות מצב דלקתי יש להתמודד קןדם כל עם מצב הדלקת ע"י טיפול אנטיביוטי תוך מעקב רפואי והחלטות רק לאחר שירגע המצב. לעיתים אם מתפתח זיהום צריך לנתח גם מסיבה זו, אך הנטיה היא להתגבר על מצב דלקתי עם טיפול אנטיביוטי ורק אז להחליט מה נכון לעשות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?