מיומה נמקית

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה נמקית
    דינה
    02/02/2012

שלום!
    אני בת 49,נשואה+1.אני נמצאת במעקב בשל ריבוי המיומות ברחם.יש לי מחזור סדיר.לפני יומיים התחילו לי כאבים חזקים באגן.כשהם הפסיקו התחילו לי כאבים בכל החלק הימיני של הבטן.חשוב לציין שהייתי ביום הראשון של המחזור.הכאבים היו כה חזקים שנאלצתי לפנות למיון נשים.שם נבדקתיע''י הרופאה ונעשו לי אולטרסאונד וגינלי וחיצוני ולא מצאו שום סיבה לכאבים.נשלחתי לסי-טי בטן ובו התרשמו שאחד מהמיומות היא נמקית.הוחלט על הטיפול האנטיביוטי של מטרוג'ל 500 מ''ג ואופלוקסאצין 500 מ''ג לשבוע ימים.אין לי חום,הספירה היא תקינה.הכירורגים שוללים את התוספתן המודלק.בעקבות המצב יש לי מספר השאלות:
    1.האם הטיפול הזה אמור לעזור ?
    2.האם ניתן להיות עם המיומה הזאת ללא ניתוח במידה ולא יהיו כאבים?האם יש סיכון בכך?
    3.האם יש טיפול נוסף במיומה כזאת ללא התערבות כירורגית?
    4.איך יכול להיות שיש קיימת אי-התאמה בין בדיקות אולטרסאונד ,בדיקת רופאי נשים לבין בדיקת סי-טי?
    התוצאות של האולטרסאונד הן:
    רחם116X66X98,עובי רירית 4 מ''מ.
    מיומה 56X60,אחורית,אינטאמוראלית,הומוגנית.
    מיומה 36X35 בפונדוס,סובסרוזית,הומוגנית.
    שחלה ימנית21X28,שחלה שמאלית 13X26,אין נוזל בדוגלס.
    בתודה מראש ובברכה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה נמקית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה נמקית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/02/2012

מצבים כגון אלה מורכבים מכדי להתמודד איתם בדרך פורום ציבורי באינטרנט. יש חלופות טיפול שונות לשרירני רחם, אך במצב של אפשרות "התנזלות" והווצרות מצב דלקתי יש להתמודד קןדם כל עם מצב הדלקת ע"י טיפול אנטיביוטי תוך מעקב רפואי והחלטות רק לאחר שירגע המצב. לעיתים אם מתפתח זיהום צריך לנתח גם מסיבה זו, אך הנטיה היא להתגבר על מצב דלקתי עם טיפול אנטיביוטי ורק אז להחליט מה נכון לעשות.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו