מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסואנד תלת מימדמיכל14/02/2012
שלום רב
אני בת 35.5 , מנסה להיכנס להיריון שנה בערך
עשיתי הזרעה אחת ללא הצלחה.
כמו כן יש לי שרירן בגודל 42/50 תוך דופני , פונדוס אשר לא גדל בשנה האחרונה (מאז שגיליתי אותו).
ביצעתי צילום רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית ונמצא שהוא אינו בולט לחלל והמעברים תקינים.
הרופא המטפל שלי הפנה אותי לבצע אולטרסאונד תלת מימד על מנת לראות בכל זאת אם השרירן מפריע לקליטת היריון לפני המשך טיפולי הפוריות.
האם לדעתך אני אכן צריכה לבצע את הצילום הזה?
האם האולטרסאנד מודד טוב יותר יחסית לבדיקות האחרות שעשיתי (צילום רחם והיסטרוסקופיה)?
תודה רבה
יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסואנד תלת מימד - תגובה
פרופ' יונה תדיר14/02/2012הרעיון של הרופא מעניין, אך לעניות דעתי אין לו כל ביסוס בספרות הרפואית. בדיקת אולטרהסאונד תלת מימד לא תסייע במתן הסבר באשר לקשר בין השרירן להשרשת העובר בדופן הרחם. האם יש שינוי בכמות או עוצמת הדימום המחזורי שלך בשנה האחרונה?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מיכל14/02/2012תודה על תשובתך המהירה.
הדימום שלי תמיד היה ארוך כ- 8 ימים באותה העוצמה - דימומים לא קלים, אני לא רואה שינוי בעוצמות, המחזור שלי סדיר כל 28-29 יום, ביוץ סדיר.
אני רוצה לציין שאת בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית ביצעתי לפני 10 חודשים , ואת צילום הרחם לפני כחודשיים.
האם עליי לבצע שוב את ההיסטרוסקופיה? או כל בדיקה אחרת?
האם כדאי להוציא את השרירין בגלל גודלו? מה הסיכון בזה? אין לי עדיין ילדים.
אני קצת מבולבלת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יונה תדיר14/02/2012העובדה שלפני 10 חודשים ההיסטרוסקופיה היתה תקינה היא חשובה, אך בהחלט תיתכן אפשרות של שינוי. שהרי למיטב הבנתי השרירן גדל. בדיקת אולטרהסאונד איכותית (ודי לכך בבדיקת דו מימד) אמורה להגדיר אם השרירן אכן בולט לחלל הרחם ואם את סובלת מדימומים חזקים אזי רק בדיקת היסטרוסקופיה יכולה להשלים את המידע ולרמוז אם יש לכך קשר לאי פריון. השפעתו של בלט קל של השרירן לחלל הרחם אין בה כדי לאמר שאי הפריון נובע מכך, מה גם שאם השרירן גדול מ 5 ס"מ אין זה מקובל להוציאו בדרך זו, או להוציאו בכלל. שאלת הקשר בין שרירני רחם לפוריות שנויה במחלוקת ובכל מקרה לא ניתן לתת מענה (ודאי לא בדרך זו, על בסיס מידע זה) אם זו הסיבה לקושי להרות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?