האם ישנו סיכון לטוס עם פרוגילוטון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• האם ישנו סיכון לטוס עם פרוגילוטון
    איריס
    17/02/2012

שלום רב!!
    לאחרונה היו לי דימומים חזקים וממושכים וקיבלתי פרוגילוטון להסדרת הדימום.
    אני עתידה לטוס בעוד כחודש וחצי ל4 ימים לחו"ל -האם המיומה עלולה להשתנות בעקבות הטיסה? האם ישנו סיכון בקרישת דם עקב המיומה או נטילת הכדורים?
    האם עלולים להופיע או להתגבר דימומים בעקבות לחץ מהטיסה?
    האם ישנה דחיפות גבוהה לבצע את הניתוח(להערכת הרופא המיומה קיימת כבר 4 שנים..)
    חשוב לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין(אינני מאוזנת עדיין) והיתה לי מלנומה לפני 17 שנים(שטחית ומקומית ללא טיפולים)

לפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה והממצאים :שרירן בגודל 8 ס"מ בדופן קדמית,רירית 13 מ"מ US חוזר-שרירן במרכז הרחם 6 ס"מ.

אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן.
    תודה מראש,
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ישנו סיכון לטוס עם פרוגילוטון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/02/2012

שאלותיך מצויינות, אך לצערי אינן מתאימות לפורום באינטרנט אשר לא לשם כך נועד. השאלה אינה כפי שהוצגה על ידך: האם אפשר לטוס עם פרוגילוטון? אלא אם אפשר לטוס במצבך? ואין בשאלתך פרטים על מצבך. מה רמת ההומגלובין והברזל בבדיקות הדם שלך? על איזה מיומות מדובר? מה גודלן? מה מיקומן? וכיוב, מיומות (שרירני רחם) הם בעיה לה יש כיום פתרונות של ממש ופרוגילוטן אינו טיפול למיומות אלא רק טיפול ביניים קצר טווח לטיפול בדימום.
    פרום. יונה תדיר 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לטוס עם נטילת הפוגילוטון

איריס
    18/02/2012

תודה רבה על תשובתך המהירה !!

אני מודעת לכך שעלי לעבור ניתוח בבטן להסרת המיומה אשר גודלה כ-8 ס"מ באזור שלפוחית השתן מחוץ לרחם!!
    עפי ממצאי בדיקות הדם האחרונות: המוגלובין 12.2 והiron20 -כיום אני נוטלת טיפות ברזל (30 ביום).
    עפי בדיקת הפוגילוטון עולה כי כאשר אשהה בחול זה יהיה בטווח של השבועיים וחצי לאחר סיום החפיסה (כלומר שבוע וחצי לאחר תחילת החפיסה השניה).
    אם לדעתך ישנו סיכון בטיסה אפעל בהתאם.
    חשוב לציין כי עד לפני שבועיים כלל לא ידעתי על קיומה של המיומה אשר עלו בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים בעקבות דימום שהופיע לאחרונה.
    תודה מראש על עזרתך בעניין זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לטוס עם נטילת הפוגילוטון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/02/2012

איני יודע מה הטיפול המתאים ביותר לבעייתך על בסיס המידע שאת מתארת. האם ניתוח או טיפול אחר? צינתור עורקי הרחם? וכיוב? החלטה כגון זו הינה פועל יוצא של מענה לחלק מהשאלות שהעליתי במענה הקודם. רמת המוגלובין שאת מציינת אינה בעייתית ונראה כי המתנה קלה לא תשנה את מצב הדברים, עצם הטיסה אינה משנה דבר אלא רק המרחק ממקום בו יכול להתבצע טיפול, ואי נוחות של התמודדות עם דימומים. קשה גם לדעת מה רמת ההמוגלובין ללא טיפול בברזל ועד כמה המצב גורם לך לחולשה (אם בכלל). על שאלות כגון אלה עליך להתמודד את מול הרופא המטפל.
    פרופ' תדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

איריס
    18/02/2012

תודה רבה על הכל!!!

תענוג לקבל תשובות מהירות מקצועיות ומכוונות.

שיהיה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו