שרירן בעת טיפולי פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בעת טיפולי פוריות
    רותי
    21/02/2012

שלום רב,
    יש לי מיומה סובסרוזית בקיר אחורי ימין של 35 ממ, עברתי 2 הזרעות עם גונאל F, לפניהן גודל השרירן היה רק 20 ממ, כנראה בגלל ההורמונים גדל (?).
    ההזרעה השניה הסתיימה בהריון חוץ רחמי בחצוצרה הימנית - האם יש קשר לשרירן לדעתך שגרם אולי לחסימה?
    אני בת 38 ללא ילדים , כשאחלים אני ובן זוגי מעוניינים להמשיך בטיפול פוריות על מנת להיכנס להריון, השאלה היא האם לעזוב את המיומה כמו שהיא? (סביר להניח שאם הורמונים היא עלולה לגדול עוד קצת, מצד שני אני כבר מבוגרת ומעוניינת לא להמתין כלל),
    מה המלצתכם במקרה זה ,תוך התחשבות בכל הגורמנים שציינתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בעת טיפולי פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בעת טיפול פוריות

רותי
    21/02/2012

כשאחלים הכוונה היא לאחר זמן ההמתנה של החודשיים, לאחר ההריון החוץ רחמי (מאחר וקבלתי זריקה מטוטרקסט).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בעת טיפול פוריות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    26/02/2012

שאלתך טובה, אך לא ניתן לתת לה מענה חד משמעי. שרירן בגודל זה נחשב להיות קטן יחסית ובדרך כלל אינו מחייב טיפול. יחד עם זאת, בנסיבות מסוימות של מיקום השרירן הוא עלול אכן לגרום ללחץ על החצוצרה. לא ניתן לאמר בוודאות אם זו סיבת ההריון החוץ רחמי, ומומלץ יהיה לבצע מספר בדיקות לאחר אותה החלמה, כגון בדיקת אולטרהסאונד מדוייקת ומפורטת ככל שניתן, כמו גם צילום רחם. שתי בדיקות הנותנות מידע שונה המשלים זה את זה בהקשר הספציפי של מצבך.
    פרופ. יונה תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו