שרירן וגלולות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן וגלולות
    יפית
    25/03/2012

שלום, אני בת 25
    כבר כמעט כשנה אני במעקבים אחר שרירן שגדל אצל ברחם הוא כבר הגיע כמעט ל10 סמ' רופא הנשים שלי אמר שכל עוד אני לא מרגישה אי נוחות או צורך כלשהו להתערבות אז שנשאיר זאת כך עד שאני אתכנן להקים משפחה..
    רציתי לדעת, האם כדאי לוותר על גלולות? הבנתי לפי הפורום הזה שהגלולות יכולות לגרום לשרירן לגדול.
    יש היום אפשרויות להוריד את השרירן ללא פגיעה ברחם או כל איבר אחר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן וגלולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן וגלולות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    26/03/2012

שאלותיך מצויינות וראויות לפורום ציבורי בהיותן כלליות באופיין. אחלק אותן ברשותך למספר נושאים: א. שאלת הקשר בין גלולות לשרירן (מיומה ברחם). ב. שרירן בנשים צעירות. ג. שרירן ונזק לרחם. ובכן, לתשובות: א. שרירן גדל בעקבות חשיפתו להורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון המיוצרים בעיקר בשחלות האישה. אלה הם גם ההורמונים המצויים בגלולות למניעת הריון. יחד עם זאת, שאלת ההשפעה של גלולות עדיין שנויה במחלוקת. ההורמונים בגלולות הם בדרך כלל נגזרות סינטטיות של אותם הורמונים, ובמינונים נמוכים. המלצתי בדרךצכלל להמנע מתוספת הורמונים, אך זה נקשר גם לחלק הבא של תשובתי. ב. שרירנים גדלים מהר יותר בנשים צעירות (בגילאי העשרים והשלושים) ובעלי נטיה להישנות גם אחרי כריתתם. אין דרך ברורה למנוע את גדילתם אך יש להקפיד על תזונה נכונה, פעילות גופנית, ירידה במשקל, וכיוב. ג. שרירני רחם פוגעים בתקינותו של הרחם מעצם נוכחותם ומיקומם כחלק מרקמת הרחם. איני יודע מה המיקום של השרירנים ברקמת הרחם שלך, ובאופן עקרוני ספק אם כדאי להמתין עד שזה ״יפריע לך״. מעקב מסודר מומלץ ועשוי להפחית נזק עתידי לרחם.
    פרופ. יונה תדיר 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו