מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן שגודל מהראילנה31/03/2012
שלום שמי אילנה ואני בת 31 רווקה וללא ילדים
אני הייתי בבדיקה אצל הרופאת נשים בתאריך 9.6.2011 ועשיתי אולטרא סאונד וזה הראה שיש לי שרירן בגודל 50-39 ממ,רירית סדירה,שחלות ב.מ.פ , ובתאריך 29.3.2012 עשיתי שוב אולטרא סאונד וזה הראה שהשרירן גדל בדופן קידמי בגודל 68-58 ממ,נראה סובסורזי -אינטראמורלי,לא מגיע עד חלל הרחם,שרירן קטן סובסורזי בדופן אחורי 15 ממ,שחלות ב.מ.פ.
השאלה שלי וגם החשש שלי זה שהשרירן גדל מהר מדי ובנוסף יצא לי עוד שרירן,מה אתה מציע לי לעשות? אני מאוד מפחדת מניתוח והאם יש דרך אחרת לטפל בזה?
ואיך אפשר לדעת שזה שפיר ולא ממאיר?
אני גם רוצה בעתיד להביא ילדים אז אני חוששת שלא יפגע לי ברחם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן שגודל מהר - תגובה
פרופ' יונה תדיר31/03/2012החשש שלך שהשרירנים יפגעו במבנה הרחם מוצדק מאחר ושרירנים הם חלק מגוף הרחם וככל שהם גדלים כך גם גדלת הפגיעה. שרירני רחם (מיומות) נוטים לגדול מהר יחסית בנשים בגילאי 25-25 לעומת נשים מבוגרות יותר ולכן הממצא שלך אינו מפתיע. החלטה על סוג הטיפול, ומתי יש לבצעו חייבת להלקח בייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת ועל בסיס מספר שיקולים: גודל, מיקום מדוייק בשכבות הרחם, קצב גידול וסימפטומים (דימומים וכיוב').
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
אילנה31/03/2012רציתי עוד לדעת איך אפשר לדעת שזה שפיר ?
והאם רק ניתוח להסרה יכול לעזור או יש עוד דרכים נוספות לטפל בשרירנים?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' יונה תדיר31/03/2012הסבירות שמדובל בגידול סרטני קטנה ולא זו הסיבה בגללה את צריכה להיות מוטרדת. יש מגוון רחב של טיפולים לשרירני רחם והתאמתם תלויה בגיל, בסימפטומים, בתכניות הילודה (מתי?), במיקום השרירנים, ועוד.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
אילנה31/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון טעות
פרופ' יונה תדיר31/03/2012בתשובה קודמת צריך להיות שרירני רחם (מיומות) נוטים לגדול מהר יחסית בנשים בגילאי 25-35 (ולא 25-25 כפי שנכתב בטעות) לעומת נשים מבוגרות יותר ולכן הממצא שלך אינו מפתיע.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?