שרירן שגודל מהר

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן שגודל מהר
    אילנה
    31/03/2012

שלום שמי אילנה ואני בת 31 רווקה וללא ילדים
    אני הייתי בבדיקה אצל הרופאת נשים בתאריך 9.6.2011 ועשיתי אולטרא סאונד וזה הראה שיש לי שרירן בגודל 50-39 ממ,רירית סדירה,שחלות ב.מ.פ , ובתאריך 29.3.2012 עשיתי שוב אולטרא סאונד וזה הראה שהשרירן גדל בדופן קידמי בגודל 68-58 ממ,נראה סובסורזי -אינטראמורלי,לא מגיע עד חלל הרחם,שרירן קטן סובסורזי בדופן אחורי 15 ממ,שחלות ב.מ.פ.
    השאלה שלי וגם החשש שלי זה שהשרירן גדל מהר מדי ובנוסף יצא לי עוד שרירן,מה אתה מציע לי לעשות? אני מאוד מפחדת מניתוח והאם יש דרך אחרת לטפל בזה?
    ואיך אפשר לדעת שזה שפיר ולא ממאיר?
    אני גם רוצה בעתיד להביא ילדים אז אני חוששת שלא יפגע לי ברחם.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן שגודל מהר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן שגודל מהר - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/03/2012

החשש שלך שהשרירנים יפגעו במבנה הרחם מוצדק מאחר ושרירנים הם חלק מגוף הרחם וככל שהם גדלים כך גם גדלת הפגיעה. שרירני רחם (מיומות) נוטים לגדול מהר יחסית בנשים בגילאי 25-25 לעומת נשים מבוגרות יותר ולכן הממצא שלך אינו מפתיע. החלטה על סוג הטיפול, ומתי יש לבצעו חייבת להלקח בייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת ועל בסיס מספר שיקולים: גודל, מיקום מדוייק בשכבות הרחם, קצב גידול וסימפטומים (דימומים וכיוב').
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

אילנה
    31/03/2012

רציתי עוד לדעת איך אפשר לדעת שזה שפיר ?
    והאם רק ניתוח להסרה יכול לעזור או יש עוד דרכים נוספות לטפל בשרירנים?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/03/2012

הסבירות שמדובל בגידול סרטני קטנה ולא זו הסיבה בגללה את צריכה להיות מוטרדת. יש מגוון רחב של טיפולים לשרירני רחם והתאמתם תלויה בגיל, בסימפטומים, בתכניות הילודה (מתי?), במיקום השרירנים, ועוד.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך.

אילנה
    31/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

פרופ' יונה תדיר
    31/03/2012

בתשובה קודמת צריך להיות שרירני רחם (מיומות) נוטים לגדול מהר יחסית בנשים בגילאי 25-35 (ולא 25-25 כפי שנכתב בטעות) לעומת נשים מבוגרות יותר ולכן הממצא שלך אינו מפתיע.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו