מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן מכאיב ודעות סותרות ש ל רופאיםשואלת15/05/2012
שלום רב
אני באמעצ שנות השלושים לחיי ורוצה להיכנס להריון בשנה הקרובה.
גילו לי שרירן בקוטר 6 סמ,מכאיב מאוד בתוך הרחם.
שני רופאים אמרו לי שלא כדאי לנתח, אלא לאחר הריון בגלל שמדובר בהליך פולשני שטומן בחובו סיכונים (הגניקולוגית שלי ורופא מבי"ח).
ואילו שני רופאים אחרים לא הבינומה ההתלבטות והפנו אותי לקביעת תור.
אנימוטרדת מהפסקנות של שתי הדעות. הרופאיםש המליצו על ניתוח דיברו על לבצע אותו כמה שיותר המ רקבעו לי תור וביטלו לחלוטין את הסיכונים כששאלתי לגביהם (אחג אמר - תלכי תעשי ומיד אחרי זה תיכנסי להריון).
בהנחה שמדובר בשרירן כואב, לא ביצעתיניתוח מעולם ואני חוששת מאוד מסיכונים, תוכל לפרט את הסיכונים ושכיחותם ומה עושים כשמופיעים כאבים בשרירן במהלך הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שאין לי ילדים עדיין
שואלת15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן מכאיב ודעות סותרות ש ל רופאים - תגובה
פרופ' יונה תדיר15/05/2012ההחלטה אם לטפל, ו/או באיזו שיטה לטפל, ואם מדובר בניתוח מה נכון לעשות, ובאיזו גישה (בטן פתוחה או לפרוסקופיה - זעיר פולשנית) היא פועל יוצא של מספר גורמים, החשובים בהם: א. גודל השרירן, ב. מיקומו המדוייק בשכבות הרחם. ג. הסימפטומים מהם סובלת האישה (דימומים, כאבים), ד. קצב גידולו. הגודל שאת מתארת הוא אכן גבולי ולכן את מקבלת דעות שונות, אך לא ניתן לתת מענה מדוייק יולר לשאלתך משום שאין בשאלתך פרטים על השאלות הנ"ל. נשים רבות המתמודות על השאלה ומחליטות ללכת לנתוח מבקשות מהרופא/ה: "רק אל תפגע/י לי ברחם". בבקשה זו חבוי לעתים חוסר ההבנה שהשרירן הוא חלק מהרחם, במקרה כמו שלך גודלו גדול יותר מהרחם עצמו, וככל שיגדל יפגע יותר ויותר בתקינות ובשלמות הרחם. לפיכך הבקשה צריכה להיות:" נסה/י לתקן לי את הרחם ככל שניתן".
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר לתקן - מחייב התערבות?
שואלת16/05/2012נדמה לי לאור הכאבים שאני מרגישה בנגיעה ישירה בשרירן ובכלל שאהיה חייבת להוציא אותו לפני הריון. השאלה מה הסיכונים
והשאלה השנייה - הופניתי לניתוח לפרסקופי ואז אחד הרופאים שהתנגד בכלל לניתוח אמר שאם כבר ניתוח עדיף ניתוח בטן פתוח. חשבתי שלפרסקופי עדיף והוא אמר שהתוצאות טובות יותר בפתוח. לא היו לו נתונים מעבר לאלו שסיפקתי לך (שרירן בקוטר 6 שמ בתוך הרחם).
אני מתפתה להיכנס להריון פשוט כמה שיותר מהר ולסבול הריון אחד בנוכחות שרירן. לפחות אחד.. השאלה כמה זה ריאלי? והאם כדורים שמכווצים את גודל השרירן יקלו גם על הכאב ויעזרו לי?
קצב גדילת השרירן לא ידוע, הוא התגלה לא מזמן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר לתקן - מחייב התערבות? - תגובה
פרופ' יונה תדיר16/05/2012לצערי אין בשאלתך פרטים נוספים מעבר למה שהיה בה קודם לכן. לפיכך לא ניתן להוסיף פרטים למענה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?