שרירן מכאיב ודעות סותרות ש ל רופאים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן מכאיב ודעות סותרות ש ל רופאים
    שואלת
    15/05/2012

שלום רב

אני באמעצ שנות השלושים לחיי ורוצה להיכנס להריון בשנה הקרובה.
    גילו לי שרירן בקוטר 6 סמ,מכאיב מאוד בתוך הרחם.

שני רופאים אמרו לי שלא כדאי לנתח, אלא לאחר הריון בגלל שמדובר בהליך פולשני שטומן בחובו סיכונים (הגניקולוגית שלי ורופא מבי"ח).

ואילו שני רופאים אחרים לא הבינומה ההתלבטות והפנו אותי לקביעת תור.

אנימוטרדת מהפסקנות של שתי הדעות. הרופאיםש המליצו על ניתוח דיברו על לבצע אותו כמה שיותר המ רקבעו לי תור וביטלו לחלוטין את הסיכונים כששאלתי לגביהם (אחג אמר - תלכי תעשי ומיד אחרי זה תיכנסי להריון).

בהנחה שמדובר בשרירן כואב, לא ביצעתיניתוח מעולם ואני חוששת מאוד מסיכונים, תוכל לפרט את הסיכונים ושכיחותם ומה עושים כשמופיעים כאבים בשרירן במהלך הריון?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אציין שאין לי ילדים עדיין

שואלת
    15/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן מכאיב ודעות סותרות ש ל רופאים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/05/2012

ההחלטה אם לטפל, ו/או באיזו שיטה לטפל, ואם מדובר בניתוח מה נכון לעשות, ובאיזו גישה (בטן פתוחה או לפרוסקופיה - זעיר פולשנית) היא פועל יוצא של מספר גורמים, החשובים בהם: א. גודל השרירן, ב. מיקומו המדוייק בשכבות הרחם. ג. הסימפטומים מהם סובלת האישה (דימומים, כאבים), ד. קצב גידולו. הגודל שאת מתארת הוא אכן גבולי ולכן את מקבלת דעות שונות, אך לא ניתן לתת מענה מדוייק יולר לשאלתך משום שאין בשאלתך פרטים על השאלות הנ"ל. נשים רבות המתמודות על השאלה ומחליטות ללכת לנתוח מבקשות מהרופא/ה: "רק אל תפגע/י לי ברחם". בבקשה זו חבוי לעתים חוסר ההבנה שהשרירן הוא חלק מהרחם, במקרה כמו שלך גודלו גדול יותר מהרחם עצמו, וככל שיגדל יפגע יותר ויותר בתקינות ובשלמות הרחם. לפיכך הבקשה צריכה להיות:" נסה/י לתקן לי את הרחם ככל שניתן".
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר לתקן - מחייב התערבות?

שואלת
    16/05/2012

נדמה לי לאור הכאבים שאני מרגישה בנגיעה ישירה בשרירן ובכלל שאהיה חייבת להוציא אותו לפני הריון. השאלה מה הסיכונים
    והשאלה השנייה - הופניתי לניתוח לפרסקופי ואז אחד הרופאים שהתנגד בכלל לניתוח אמר שאם כבר ניתוח עדיף ניתוח בטן פתוח. חשבתי שלפרסקופי עדיף והוא אמר שהתוצאות טובות יותר בפתוח. לא היו לו נתונים מעבר לאלו שסיפקתי לך (שרירן בקוטר 6 שמ בתוך הרחם).

אני מתפתה להיכנס להריון פשוט כמה שיותר מהר ולסבול הריון אחד בנוכחות שרירן. לפחות אחד.. השאלה כמה זה ריאלי? והאם כדורים שמכווצים את גודל השרירן יקלו גם על הכאב ויעזרו לי?

קצב גדילת השרירן לא ידוע, הוא התגלה לא מזמן.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר לתקן - מחייב התערבות? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/05/2012

לצערי אין בשאלתך פרטים נוספים מעבר למה שהיה בה קודם לכן. לפיכך לא ניתן להוסיף פרטים למענה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו