ניתוח להסרת מיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה
    ס.
    17/05/2012

אני בת 38, 2 ילדים בני 6 ו-9, ללא בעיות גניקולוגיות בעבר, לא לוקחת גלולות, לא בהריון. בשנים האחרונות המחזור סדיר כל 28-32 ימים, ווסת - 5-6 ימים. ב-4 חודשים אחרונים יש לי הפרשות (כמו טיפות/הכתמות) בין המחזורים בצבע אדום-כהה/חום (כמו בסוף הווסת). מתחילות כ-5 ימים אחרי סיום הווסת ונמשכות עד הווסת הבאה.
    הבדיקות שעשיתי:
    ב-8.2011 – בדיקה תקופתית (הכל תקין, ללא ממצאים, פאפ – תקין).
    ב-2.2012 – בעקבות ההפרשות: ב-US מיומה של 1.5 ס"מ.
    ב-4.2012 – ב-US מיומה של 1.9 ס"מ.
    ב-5.2012 - היסטרוסקופיה, להלן התוצאות: "רירית הרחם תקינה, תעלת צוואר תקינה, ממצא בולט עם מרכז החלל מדופן קדמתי, נראה כמיומה. לשקול היסטרוסקופיה ניתוחית".
    השאלות:
    1) האם המיומה היא זאת שגורמת להפרשות?
    2) האם חייבים להסיר את המיומה? אם כן – עד כמה דחוף?
    3) האם קצב גידול המיומה הוא מהיר? האם יש ממה לחשוש?
    4) מה השיטה המתאימה במקרה שלי להסרת המיומה (ניתוח, US ממוקד, אחר)?
    5) האם יש תועלת ברפואה משלימה בנושא (דיקור, צמחים וכו')- כטיפול ולמניעה?
    תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    20/05/2012

קשה להיות מדוייק במענה כגון זה. כללית ניתן לאמר כי על בסיס הפרטים שציינת כי היסטרוסקופיה נתוחית היא גישה טיפולית נכונה אם אכן השרירן בולט מהדופן אל חלל הרחם. במקרה כזה גודלו הנוכחי מתאים ולא כדאי להמתין שיגדל מאחר ולגישה טיפולית זו יש מגבלות גודל, קרי, קשה להסירו בדרך זו (שהיא דרך קלה יחסית עבורך) אם יגדל עוד ועוד.
    הנושא אינו דחוף אמנם אבל סביר להניח שזו סיבת הדימומים או הכתמות דמיות והשאלה היא מה מידת הפגיעה באיכות החיים בידיעה שהפעולה הנתוחית קלה יחסית.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו