מה זה בעצם ומה זה אומר?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מה זה בעצם ומה זה אומר?
    שרי
    06/07/2012

בבדיקת אולטראסאונד בשלושה חודשים אחרונים נראה בשחלה ימנית מבנה סמיסולידי בגודל 37*23 מ"מ ולאחר חודש וחודשיים 21*17 מ"מ עם אזורים ציסטיים ואקוגניים שיכול ע"פ דעת הרופא וטכנאית האולטראסאונד להתאים לאנדומטריומה או דרמואיד. אין לי אנדומטריוזיס , צילום רחם תקין, היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה ואין לי כאבי מחזור של אנדומטריוזיס. מה זה עוד יכול להיות? האם יכול להיות שזו אנדומטריומה למרות שאינני סובלת מאנדומטריוזיס? מה המשמעות של הממצא מבחינת פוריות במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? (ע"פ דופלר אין שם זרימה) האם היא תוכל להיספג במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? אודה לך אם תוכל ל"עשות לי סדר בבלאגן" לא מבינה את המשמעויות של הממצאים ומה בעצם יש לי שם בשחלה ימנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה בעצם ומה זה אומר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה בעצם ומה זה אומר? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    06/07/2012

מניסוח שאלותיך נראה שנכנסת די עמוק לנבכי הבלאגן (כלשונך) ומה שיש לך בוודאות ניתן לדעת רק על בסיס לפרוסקופיה. אנדומטריומה (שהיא ציסטה בעל גוון דומה לזה של אנדומטריוזיס, כלומר מחלה מפושטת לעומת ממוקדת בשחלה) לעיתים היא חלק מאדנומיוזיס ולעימים היא ממוקדת רק בשחלה. ההיסטרוסקופיה האבחנתי אינה קשורה לשאלותיך מאחר ולא ניתן לראות בגישה אבחנתית זו את השחלות אותן ניתן לראות רק בלפרוסקופיה. אם אכן מדובר בציסטה מסוג אדמומיוזיס היא נוטה לעבור שינויי גודל, אך לא סביר שתספג לתעלם ללא כריתה כירורגית. ואשר לשלאתך על פוריות? לכל אלה יש השלכות על פוריות מאחר וכל בעיה המתעוררת באגן האישה ובשחלותיה יש לו קשר לפוריות. לכן עליך להוועץ במומחה/ית על מנת לנווט את ההחלטות שלך באופן בו תשמר פוריותך.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו