מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה פירוש הממצא הזה??נטע01/08/2012
שלום רב,
אני בת 40. אחרי 5 נסיונות של הזרעות(אחד הנסיונות הסתיים בהפלה טבעית אחרי מספר שבועות בלבד).
עשיתי אתמול צילום רחם וחצוצרות.
הממצא (ציטוט): "מילוי לא הומוגני של חלל הרחם. פגם מילוי כפוליפ באיסטמוס.
חצוצרה ימין - מעבר ופיזור תקינים.
חצוצרה שמאל - מעבר ופיזור תקינים"
השאלה שלי:
א. האם יתכן שבתוך המושג: "מילוי לא הומגני" - כלול, חלילה, נושא של הידבקויות?
(האם ניתן בכלל לראות הידבקויות בצילום רחם? או שאהיה חייבת לבצע בדיקת היסטוסופיה?)
ב. האם "פוליפ באיסטמוס" עלול לגרום לבעיות קליטה בהיריון?
או, חלילה, לפגום בהריון ולגרום להפלות?
ג. האם תהיה חובה להסיר פוליפ זה?
אודה על התיחסותך לכל השאלות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה פירוש הממצא הזה?? - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/08/2012פוליפ בחלל הרחם עלול להשפיע על קליטת עובר, אך אין הכרח שיפגע. מאחר והסרת פוליפ אינה פעולה סבוכה אלא פשוטה יחסית מקובל להסירו בכל מקרה, בגישה היסטרוסקופית (ראיה ישירה לחלל הרחם).
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם "באיסטמוס" = בחלל הרחם?
נטע01/08/2012דוקטור,
ראשית - כל הכבוד על התשובה המהירה!
תודה!!
מאחר ואני בגיל לא צעיר...והיות ואני בטיפולי פוריות....אני לא רוצה להפסיד עוד חודש של טיפולים.
נשאלת השאלה - עד כמה חשוב ודחוף להסיר פוליפ כזה, שנמצא כאמור באיסטמוס?
שוב, רוב תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, השאלה מופנית לפרופסור כמובן.
נטע01/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. האם "באיסטמוס" = בחלל הרחם? - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/08/2012מצוך התשובה לא ברור אם זה פוליפ או דמוי פוליפ. האיסטמוס הוא חלק מחלל הרחם וכדאי לדעת מה קורה בחלל הרחם לפני נסיון לכניסה להריון. מדובר בפעולה פשוטה, ובמקרה של אי בהירות מבצעים היסטרוסקופיה אבחנתית תחילה וזו אינה מחייבת כל הכנה או הרדמה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש חשיבות ליום במחזור?
נטע04/08/2012תודה רבה לך, פרופ' תדיר!
אכן, קבעתי תור לבדיקת היסטרוסקופיה.
אבל - התור יתקיים רק בעוד כשבוע וחצי. וזה אומר - ביום ה- 22 למחזור .
כלומר - 22 יום לאחר תחילת הווסת.
השאלה - בהנחה שקבלת הווסת אצלי היא כל 27 -28 יום, ומאחר וידוע לי שככל שמתקדמים הימים - עובי הרירית רק הולך וגדל -
האם יש חשיבות ליום המחזור בהיסטרוסקופיה שבו מבוצעת הבדיקה?
שוב , תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש חשיבות ליום במחזור? - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/08/2012אכן, יש הגיון בשאלתך. ניתן לבצע בדיקה זו בכל שלב כל עוד אינך נמצאת בשלב דימום, אך עדיף לבצעה בימים הראשונים לאחר תום הדמום.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?