מס שאלות בנושא רחם מוגדל

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מס שאלות בנושא רחם מוגדל
    לילי
    19/09/2012

שלום לדוקטור

ברצוני לשאול יש לי רחם מוגדל לגודל כ3 חודשי הריון עם ציסטות מפוזרות והרופאה המליצה לי על התקן מירנה. השאלות שלי הם:

1. האם ההתקן מהאט את גדילת הרחם ומצמצם את גודל הציסטות
    2.האם מומלץ לצרוב ציסטות בכלל ואם רחם מוגדל בפרט
    3.באיזה גודל ממליצים על כריתה
    4.האם כדאי לנסות כניסה להריון אני בת 41+3 ואיך מקצרים את זמן המחזור אם אני שומרת נידה.
    5.אף רופא לא הציעה לי טיפול רפואי או אלטרנטיבי למצב מלבד ההתקן האם הם צודקים
    אשמח לחוות דעתך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס שאלות בנושא רחם מוגדל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס שאלות בנושא רחם מוגדל - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/09/2012

קיימת אי בהירות רבה בשאלתך וספק אם ניתן יהיה להשיב עליה. לא ברור מה הקשר בין רחם מוגדל לציסטות, מפוזרות או לא מפוזרות, מאחר וברחם אין ציסטות. יש ציסטות בשחלות ואלה לא מגדילות את הרחם. אז לפני שמנסים לענות ולסייע בידך להבין צריך לדעת מה יש לך. אם זה רחם מוגדל , אז מה סיבת גידולו? האם זה משרירני רחם (מיומות)? אז מה גודלם? ומה מיקומם? ומה קצב גידולם? ואם יש לך ציסטות אז היכן? בשחלות? ומזה כמה זמן?
    רק לאחר שכל אלה יובהרו ניתן יהיה לתת לך מענה.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה

לילי
    19/09/2012

תודה על המענה המהיר .אכן השרירנים ברחם ובבדיקה האחרונה נאמר לי שזה תואם לחודש שלישי ולפני שנה וחצי הרופאה אמרה לי שזה תואם לחודש שני .פשוט המידות המדויקות נמצאות אצלה והיא המליצה לי על התקן כדי להחליש את המחזור החודשי הארוך שגורם גם לחוסר דם . בנתיים לוקחת כדורי ברזל.ומטריד אותי יותר הרחם המוגדל והכריתה האפשרית באיזה שלב בדר כלל מומלץ לכרות אותו . ומה ההשפעה לגביי מערכות אחרות בגוף אחרי כריתה. סליחה על הטירחה ואם אפשר להתיחס לשאלות בחלק הראשון.

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    20/09/2012

כלומר לא מדובר בציסטות (כפי שנכתב בשאלתך) אלא בשרירנים. זה כבר יותר הגיוני, אבל זה מוביל אותנו לבעיה אחרת הדורשת הבהרה. חלפו הימים בהם התייחסנו לגודל שרירנים בהשוואה לגודל רחם הריוני. כיום יש להפנות את האישה למכון אולטרהסאונד גינקולוגי, או לבצע ישירות במרפאת הרופא/ה בדיקה מדוייקת של גודל ומיקום השרירנים בשכבות הרחם. מידע זה מגדיר את בחירת הטיפול מבין מגוון חלופות טיפול האפשריות כיום . בכל מקרה אין זה נכון ואין זה בריא לסבול מדימומים על כל ההשלכות הנובעות מכך על בריאות האישה ועל איכות חייה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו