שרירן אחרי לידה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן אחרי לידה
    רז
    30/10/2012

שלום רב,
    לפני שלושה חודשים ילדתי את בני הבכור בניתוח קיסרי מאוד לא שיגרתי עקב שרירין ידוע שגדל במהלך הלידה והגיע לכ- 15 ס"מ אשר חסם את תעלת הלידה. המליצו לי בעבר להיכנס להריוןן ורק אז לשקול להוציאו... וכך היה. כיום לאחר אולטרסאונד בקהילה מצב השרירן נשאר בגודל הנ"ל ואינו יורד כפי שאמרו לי שסביר שיקרה, הוא נראה נוזלי בתוכו ורובו דמי. אני מעוניינת להוציאו ובמהירות האפשרית.
    האם שרירין מסוג זה והשתנותו המרקמית לאחר הלידה מסוכנת?
    האם בניתוח להוצאתו בהכרח יבוצע חתך בבטן או שאפשר בשיטת לפרוסקופיה בגודל זה ובמרקם זה? כעת אני עם דימום מאסיבי שלא מוכר לי כווסת בעבר, האם השרירן משפיע על מצב הדימום או שזה טהגיוני כך 3 חודשים לאחר הלידה ?
    אשמח מאוד להתייחסותך המקצועית והמהירה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן אחרי לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן אחרי לידה - תגובה

ד''ר רועי משיח
    30/10/2012

רז שלום,
    השתנותו של השרירן במהלך ההריון אינה מסוכנת. אופי השרירן ( ההתנזלות) והגדילה המהירה מעידים אולי על RED DEGENRATION שיכול להביא להקטנה של המיומה בזמן משכב הלידה ( ב 6 שבועות לאחר הלידה). איננו נוהגים להוציא שרירנים גדולים מ 10 ס"מ בלפרוסקופיה. אם את 3 חודשים לאחר לידה והשרירן לא קטן, בייחוד אם את סובלת מדימומים נראה על פניו ( בהיכרות שטחית דרך הרשת) שנכון יהיה לבצע כריתת שרירן בפתיחת בטן.
    בהצלחה ובריאות שלמה,
    ד"ר רועי משיח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו