מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה תת ריריתלירון04/11/2012
שלום רב. אובחנה לי מיומה לאחר תלונות של דימום חזק מאוד מאוד בזמן מחזור עם גושים וכן דימומים עדינים לאחר המחזור (אני נוטלת גלולות). בבדיקת היסטרוסקופיה אובחנה לי לאחר שקשה היה לראות בהתחלה עקב דימום רב שהיה ברחם וגושי דם מיומה תת רירית 2 ס״מ והומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית. מה שאני לא מבינה זה איך מיומה כזו קטנה גורמת לככ הרבה דימום ברחם וכן מדוע הדימום ״תקוע״ ברחם. הרופא אמר לי שיתכן והשרירן יושב בצורה החוסמת את מעבר הדם. אז מה ששכחתי לשאול זה אם הוא חוסם, איך זה שבמחזור לא אלא להפך, הדימום מסיבי..כמו כן בבדיקת פאפ נתגלו תאים חריגים אך ברמה הנמוכה ביותר וכן עברתי קולפוסקופיה והרופא אדוארדו שכטר אמר שאין לי סיבה לדאגה כי אם יש משהו זה ממש ברמה נמוכה ואני ממתינה לתוצאות הדגימה. אני ממש מוטרדת נפשית ולא מבינה איך זה שבמקרה יש לי שתי בעיות וה״מקריות״ מלחיצה אותי כי אני פוחדת שזה קשור אחד בשני. על אף שהרופאים כולם אמרו לי שאין לי סיבה לדאגה. עדיין אני לא מצליחה להרגע ממחשבות על המחלה שאינני רוצה לרשום אפילו את שמה. הדימומים ממש מלחיצים אותי. האם זה נורמלי הדימומים הכבדים במחזור והעדינים לאחר מכן כשבוע וחצי אחרי המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה תת רירית - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2012אם כל כך הרבה רופאיםמלא הצליחו להרגיע אותך, מי אני שאצליח.
1. אכן, אין קשר בין שני הדברים וכדאי לחלש סיבות אחרות לדאוג.
2. אכן. מה שחשוב יותר בהקשר למיומה ודימום זה המיקום ולא הגודל. ומיקום זה של המיומה שלך הוא האפייני לגרימת דימומים.
3. דימום זה (שלא כמו די עם וסת) נוטה לקרישים וזה מה שרואים ברחם. לא ״סתימות בצנרת״.
4. היסטרוסקופיה נתוחית היא אכן הפתרון הנכון.
5. לגבי הגלולות, יש לשקול שוב.
בהצלחה. פרופ. יונה תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי מיומה תת רירית
לירון05/11/2012לא הבנתי את תשובתך- לחלש סיבות, למה הכוונה. כמו כן, האם אתה טוען שכדאי לי להפסיק את הגלולות? כי האמת שחשבתי על זה אבל הבנתי שזה דווקא מונע שרירנים. כמו כן, אם בבקשה תוכל לחדד האם זה נורמלי שהדם נשאר ברחם כאשר אני לא בווסת ולא יוצא החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי מיומה תת רירית
לירון05/11/2012לא הבנתי את תשובתך- לחלש סיבות, למה הכוונה. כמו כן, האם אתה טוען שכדאי לי להפסיק את הגלולות? כי האמת שחשבתי על זה אבל הבנתי שזה דווקא מונע שרירנים. כמו כן, אם בבקשה תוכל לחדד האם זה נורמלי שהדם נשאר ברחם כאשר אני לא בווסת ולא יוצא החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?