הסרת מיומה או כריתת הרחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הסרת מיומה או כריתת הרחם
    ליאת
    26/11/2012

שלום,
    אני בת 41 עם 3 ילדים , כך שלא חושבת על ילודה בעתיד.
    יש לי מיומה בגודל 8 ס"מ ברחם ומה שקורה שהיא גרמה לי לאי מתן שתן עד כדי כך שהובהלתי למיון , נאמר לי לבצע ניתוח הסרת מיומה או כריתת רחם.
    רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות בשתי הניתוחים?
    (יש לציין שאני שוקלת כרגע את ניתוח כריתת הרחם)
    יש לציין שרק לפני חודשיים עברתי מתיחת בטן - האם יש לזה השלכות לגבי פתיחת הבטן בשנית האם זה בסדר תקופת ההמתנה לפתיחת המחודשת של הבטן?

אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת מיומה או כריתת הרחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת מיומה או כריתת הרחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    26/11/2012

שאלתך טובה ומגוונת ולא ניתן להשיב על כולה בהעדר מספר פרטים:
    1. ההחלטה אם לכרות רק את המיומה או גם את הרחם תלויה במידה רבה במיקום המיומה. המלצתי בד:כ, בגיל זה, להמנע מכריתת הרחם. 2. שאלה נוספצ היא האם לבצע את הכריתה בלפרוסקופיה (נקב קטן) או בפתיחת בטן. המענה לכך תלוי במספר גורמים כגון מיקום המיומה ומיומנות המנתח/ת.
    לעניי נתוח מתיחת הבטן לפני חדשיים. גם זו שאלה טובה אשר עליה עליך לקבל מענה מהמנתח/ת הפלסטי כי לא ידועה השיטה בה נותחת.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ נדיר תודה

ליאת
    27/11/2012

לפי אולטרסאונד שערכו לי שלשום במיון רשום כי:
    רחם רב שרירני בגודל 11*15 ללא ממצא טפילתי וללא נוזל חופשי באגן.
    המיומה בגודל של 8 ס"מ.
    רציתי לדעת גם מה המומחיות שלך? לגבי שיטת לפרוסקופיה או פתיחת בטן.
    מאד נלחצתי מכריתת רחם
    דברתי עם המנתחת בטן שלי ואמרה שיש לחכות לפחות 3 שבועות-
    דרך אגב - היא עשתה לי פתיחת בטן (בניתוח בוצע חתך בשפולי הבטן, כאשר רוחבו תואם למידת רפיון העור הקיים. עור הבטן מורם מעל השרירים, הטבור מופרד בעדינות ונותר מחובר לאספקת הדם שלו, ולפי הצורך מבוצע הידוק של שרירי הבטן שהתרופפו. הידוק זה מאפשר ליצור בטן חטובה ולהדגיש את המותן)

תודה מראש על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ נדיר תודה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/11/2012

מתנצל, אבל לא הבנתי מה שאלתך? וכמוכן, לחכות 3 שבועות למה? ועוד ועוד. והאם זה המשך לשאלה קודמת?
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו