מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן ברחם מה השלכות של ניתוח ?עדן04/12/2012
היי,
אני בת 39, רווקה, ללא ילדים, לפני כשבועיים בבדיקה שגרתית אצל הגניקולוג, הודיע לי הרופא שיש לי גידול שפיר ברחם מאד גדול (ורק ההלם שנכנסתי אליו הסביר לי שזה שרירן) חשוב לי לציין שלא חשתי כאבים או תסמינים, חוץ ממחזור מאד קשה בשנה האחרונה ובטן הריונית וקשה (שחשבתי לתומי שפשוט כי השמנתי, למרות שכשרזיתי לא הסתדר לי איך הבטן לא ירדה לי לגמריי, הוא שלח אותי לאולטראסאונד, שם הממצאים הם : השרירן בגודל 12.1*13.9 מ"מ מיקום:סב סרוזי, קיר אחורי, טכנאית האולטראסונד אמרה שהשרירן בתוך הרחם ובגלל שהוא ממש גדול הוא יצא לכיוון הבטן ולכן הבטן שלי ככה נראית הריונית.
חזרתי לרופא שטען שזה ממש גדול והתפתח בקצב מהיר, שיש לי את זה כמה שנים(שלי לא נאמר כלום או מעולם לא נשלחתי למעקב, לטענתו כי אז היה קטן) בכל אופן קיבלתי הפנייה לתל השומר לייעוץ אצל מומחה, אני מאד לא רגועה מכיוון שהרופא שלי היה מאד לא אמפתי והציג לי תמונה שחורה וקשה, אמר שלדעתו במצב כזה אני אהיה חייבת לעבור ניתוח ומחובתו לעדכן אותי שבניתוח יש סיכוי גדול לכריתת הרחם !!!! מיותר לציין כמה נסערת יצאתי משם ומרגישה בסטרס נוראי, קבעתי לי תור לתל השומר לעוד 3 שבועות (זה הכי מוקדם שהיה להם) הייתי שמחה להבין מה ההשלכות באמת של ניתוח מה אחוזי ההצלחה של לכרות רק !! את השרירן, מה הסיכונים והאחוזים שלהם, רק כדי להירגע קצת,
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם מה השלכות של ניתוח ? - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/12/2012שאלתך ראויה וחששותיך מובנים. תפקידה של הרפואה לרפא, ושל הרופא/ה לסייע, ובין היתר גם להיות קשוב, מסביר, מקצועי ו "אמפתי" (כלשונך), אבל חוששני שאת "משתלחת בשליח" במקום להתבוננן במציאות כפי שהיא (ומאחר ולא אני השליח, ואיני יודע במי מדובר, וטוב שכך, אוכל לנסות להיות גם ענייני וגם אובייקטיבי).
ראשית ייאמר שכל התופעות שאת מתארת תואמות ושכיחות במתב בו את מצויה. חבל שלא נבדקת קודם לכן, ןשאןלי לא פנית קודם לכן כאשר הרגשת שיש לך "בטן הריונית ללא הריון". חוששני כי במצב הנוכחי, (בהנחה שהתאור שלך מדוייק, והוא אכן גם נשמע הגיוני) הפתרון היחיד הוא ניתוח, תוך נסיון לשמר את הרחם ולהוציא את המיומה, או אולי אף יותר מאחת?! ובמיומה/ות בגודל זה, כמתואר, אכן קשה לדעת מראש אם ניתן לשקם לשחזר ולשמר את הרחם. במרבית המקרים זה אפשרי, אבל זאת ניתן לדעת רק במהלך הניתוח.
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, בשלב הנוכחי, אינה מה השלכות הניתוח (על בריאותך, או פוריותך) אלא מה ההשלכות של לא לנתח, כי ניתוח הוא הכרח בנסיבות אלה. ובכן, ההשלכות הן ... יפה שעה אחת קודם. חבל שזה לא אובחן קודם לכן, וככל שתמתיני (לניסים, או לפתרונות אחרים, או סתם מחוסר יכולת להחליט) כך יגדל הנזק גם לבריאותך העתידית וגם ליכולת שיש אולי עדיין היום לשקם את הרחם. ומאחר ופוריות בגיל 39 יורדת בדרך הטבע גם ללא רחם שרירני, על אחת כמה וכמה עם נסיבות כמו אלה, במצבך. אז, סליחה אם אינני איש בשורה, ואינני מרגיע במיוחד, אבל זו האמת איתה עליך להתמודד. הצד החיובי בכל זה הוא מידת סבירות נמוכה שמדובר בגידול ממאיר, אבל זו סיבה נוספת מדוע נתוח חיוני, כי זו הדרך היחידה להוציא מהגוף גוש מיותר וגם לדעת במדוייק מה טיבו.
בהצלחה. זה ממש לא אסון, וזה שכיח, ונשים רבות עוברות את זה, וכמובן, בשחלות בד"כ לא נוגעים ולא מוציאים, ועל תפקיד השחלות תוכלי לקרוא באתרי אינטרנט רבים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואנסח את שאלתי ממוקד יותר
עדן05/12/2012היי פרופסור,
תודה רבה על תגובתך המהירה,אני באמת מכוונת מטרה להתעסק בלטפל בעצמי ולא ברופא (שכן יצאתי מאד נסערת מהיחס שלו ) זה לא מעניין כרגע, כן נבדקתי לפני ב-2010 ויש אבחנה רשומה של שרירן בגודל 8-9 שבועות, לי לא נאמר דבר בעניין (הרופא טוען שתמיד אומר ושבשלב הזה אין טיפול כי היא קטנה, ב-2011 נבדקתי שוב כי ניסיתי לגשת לטיפולים בבנק הזרע, עברתי בדיקות פוריות (ועדיין לא נאמר לי !) שכן אם הייתי מגלה לפני כן הטיפול היה קל יותר אני מאמינה,
בכל מקרה, החשוב כרגע עבורי זה להוציא את המיומה ובהקדם, מה שחשוב לי להבין באמת האם יש סיכוי גבוה שהרחם שלי ייפגע בניתוח ? או שייאלצו לי לכרות לי אותו, או שאחוז ההצלחות בכריתת השרירן באמת גבוהות יותר ? האם טיפול באולטרסאונד ממוקד שצורבים את המיומה לא עדיף לי ? כמובן שהכי חשוב לי זה להישאר פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ואנסח את שאלתי ממוקד יותר - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/12/2012בניסוח זה או אחר שלך, ואין לי כל עניין להתעמת איתך בניסוחים ובמשמעותם. מנסיוני: 1. לבחורה שלא הרתה עם שרירן בגודל 8-9 שבועות (בניסוח היסטורי זה) מחייב מעקב כל 6 חדשים לערך, ולא אחרי שנתיים ויותר. 2. את מנסחת הפוך את הדברים ולצערי עלי לחזור לניסוח המקורי בתשובתי הקודמת. השאלה אינה מה הנזק לרחם מהניתוח, אלא מה הנזק, הקיים והגדל לך ולרחם, ללא הניתוח. קרי, חבל על הזמן (כפשוטו, ולא בנוסח "המודרני" של חבל"ז). 3. על מידת היכולת לשקם את הרחם בניתוח כבר השבתי. זה ניתן לדעת רק במהלך הניתוח. סטטיסטיקה של נשים אחרות, ומקרים אחרים אינה רלוונטית לעניינך. ככל שתקדימי כך יגדל הסיכוי לשקמו, ומנתח/ת מיומן/ת - עדיף/ה. 4. בבי"ח שיבא יוכלו להשיב על שאלתך על מידת ההתאמה או אי ההתאמה לטיפול זה. כל שאוכל לאמר, בקירבה המרוחקת (בדרך זו) ובאמפתיה הראויה: בנסיבות דומות, לביתי, לא הייתי ממליץ, במידה והגודל המתואר על ידך מדוייק, ובנסיבות הגיל ותכניות הילודה. בהצלחה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדן05/12/2012אוקיי הבנתי את הצורך לטפל ובהקדם !! ואפעל כמובן לעשות כך,
תודה רבה על נכונותך לעזור (ועזרת!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?