ניתוח בעוד שבועיים, מה לעשות ????

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח בעוד שבועיים, מה לעשות ????
    מירי
    02/01/2013

שלום וברכה
    אני בת 47.5, לפני כשנה גילו אצלי 2 מיומות , אחת אחורית סבסרונית - 75x90 מ"מ, קידמית אינטרמורלית - 30X23 מ"מ, פונדלית 28x27,אחורית אנטרמורלית - 2-x16 מ"מ, ייתכנו מיומות קטנות נוספות 17x7 מ"מ., רחם בגודל 18 שבועות היריון.
    לאחר שנה ביצעתי בדיקה נוספת וגדלים של מיומות כמעט ולא השתנו (לפי דבריו של רופא מטפל )
    אבל בכל זאת רופא קבע לי ניתוח וממליץ גם על הוצאת שחלות, שלפי דבריו אין כבר צורך בהן וגם ככה תיפקודן ההורמונלי יורד ( יש לי גלי חום לפעמים וגם, בפעם האשונה וסת לא היה סדיר ואיחר בחודש )..בדיקת השחלות תקינה
    הסכמתי לניתוח הוצאת רחם אבל ללא שחלות
    השאלה שלי האם באמת צריך להוציא את השחלות
    ואם אין שינוי בגודלן של מיומות, לא עדיף להישאר במעקב קבוע במקומ התערבות כירורגית ?
    אין לי כמובן עניין לשמור על הרחם מסיבות של פוריות בגילי אבל ברצוני לימנע מניתוח אם זה אפשרי.
    תודה רבה
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בעוד שבועיים, מה לעשות ???? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/01/2013

בגודל רחם כזה יש הצדקה לביצוע ניתוח. שלא כבעבר, כיום יש נטייה לא להוציא את השחלות אם אין סיבה מיוחדת כגון גורמי סיכון משפחתיים לסרטן שחלות.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו